AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove sociologije

Stiv

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ljudi molim vas pomozite da nađem odgovor na ovo pitanje: koja su tri tipa samoubojstva po Durkheimu?[/Q

To su egoističko, altruističko i anomičko samoubojstvo. Imaš to u knjizi na 178. i 179. str.

avemaria

1. EGOISTIČKO SAMOUBOJSTVO (proizlazi iz pretjerano razvijenog individualizma gdje društvo pojedincu dopušta da izmakne njegovoj kontroli, radi se o izrazito niskom stupnju društvene integracije)
2. ALTRUISTIČKO SAMOUBOJSTVO (proizlazi iz zakržljale individualizacije gdje društvo drži pojedinca suviše strogo zavisnim od cjeline, radi se o izrazito viskom stupnju društvene integracije)
3. ANOMIČKO SAMOUBOJSTVO (posljedica sloma normativne strukture društva koja se, neovisno o tome nastupa li zbog krize il suviše brzog napretka, manifestira na individualnoj razini kao stanje tjeskobe, neizvjesnosti i traženja)

maleenaa

ej ljudi moze mi netko napisat koje lekcije treba ucit za ispit?15.2??
jer znam da neke ne treba al nznm tocno koje..

katarina12

dali ce za izvanredne studente biti cjelina o obitelji,poligamiji itd...
kakko izgleda usmeni
kada ce napisati u kolko je sati ispit 01.02.
hvala...

avemaria

ej ljudi moze mi netko napisat koje lekcije treba ucit za ispit?15.2??
jer znam da neke ne treba al nznm tocno koje..
predmet sociologije
socijologija prava
metode istraživanja
sociološke tradicije- a. comte i pozitivizam
k. marx
utemeljitelji sociologije; durkheim i weber
socijalna stratifikacija
ideologija
država i demokracija
politička i pravna kultura

maleenaa

avemaria-hvala ti punooo ;)

evo nekih pitanja kojih sam se sjetila u 2 kol.nisam nis znala pa sam bar pitanja pamtila:)

feminizam
drustvena cinjenica
tipovi racionalizacije
stratifikacija
vrste drustvene mobilnosti i objasni ih
razlika izmedju socijaldemokratske i minimalne drzave
interesne grupe

LuckyIvana

molim za pomoć one koji su izašli na ispit ili kolokvij, koliko pažnje da posvetim dijelu koji se odnosi na Sociologiju i pravo??? to mi je poprilično suhoparno...i oduzima mi vrijeme...
hvala...

kekasica

Može li mi netko reći kad je usmeni iz sociologije kad smo prošli oba kolokvija,netko je spominjao dva roka u drugom i u četvrtom mjesecu,pa može li mi netko objasniti ili da jednostavno kseniju pitam?Hvala unaprijed!

natasha

molim za pomoć one koji su izašli na ispit ili kolokvij, koliko pažnje da posvetim dijelu koji se odnosi na Sociologiju i pravo??? to mi je poprilično suhoparno...i oduzima mi vrijeme...
hvala...
Da i meni se čini tako :unsure:

noblica

sad kad odem na ispit,jel ja trebam prikupit neke bodove ko i na kolokviju da bi mogla izac na usmeni,il bez obzira kako napisala,idem na usmeni...

avemaria

Grozno,ja takoder...ljudi jel moguće??? Samo dva mala boda?? Dva??
pa ja se sječam da je rekla par puta da je moguče ak fali koji bod, tak da samo otiđite na konzultacije :)

to je rekla izvanrednima, sad neznam jel to vrijedi i kod redovnih...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks