AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

anita1989

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kak je prošao ovaj rok, moze dojmovi, pitanja? hvala
[DOUBLEPOST=1497979503,1497979388][/DOUBLEPOST]kak je prošao ovaj rok, moze dojmovi, pitanja? hvala

ivab080

Pitao je Bilić, nez kakva je bila prolaznost jer sam bila prva.. mene je pitao vlastite dionice, udruge, povecanje temeljnog kapitala u d.d, kak se mogu opozvati clanovi u no.. i tjt.. ugl. super profesor, atmosfera opustena :)

Maree

Jako ugodan usmeni, profesor stvarno nema zelju niti namjeru rusiti ako vidi da shvacas bit predmeta i da znas osnove osnova....ljudi koji su pali nisu imali srecu s pitanjima jer nisu znali ono sto ih je pitao...moj savjet, osnove osnova i prolaz je zagarantiran, da kad te pita uprava u ddu ti znas reci recenicu dvije dovoljno je, bitno je da pricas i razlikujes pojmove, pitanja su se dosta vrtila oko giu, odgovornost u svim drustvima, vlastite dionice, proboj pravne osobnosti, koncern, tvrtka, jtd, poslovni udjeli, nacelo kapitalnosti, nistave i pobojne odluke...sretno svima i nemojte se bojati, ako znate osnovne stvari i razumijete sto pricate prolaz je zagarantiran, s time da sve mozete i svojim rijecima ako se izgubite i zbunite...sretno :)
[DOUBLEPOST=1491676322,1491676193][/DOUBLEPOST]Jako ugodan usmeni, profesor stvarno nema zelju niti namjeru rusiti ako vidi da shvacas bit predmeta i da znas osnove osnova....ljudi koji su pali nisu imali srecu s pitanjima jer nisu znali ono sto ih je pitao...moj savjet, osnove osnova i prolaz je zagarantiran, da kad te pita uprava u ddu ti znas reci recenicu dvije dovoljno je, bitno je da pricas i razlikujes pojmove, pitanja su se dosta vrtila oko giu, odgovornost u svim drustvima, vlastite dionice, proboj pravne osobnosti, koncern, tvrtka, jtd, poslovni udjeli, nacelo kapitalnosti, nistave i pobojne odluke...sretno svima i nemojte se bojati, ako znate osnovne stvari i razumijete sto pricate prolaz je zagarantiran, s time da sve mozete i svojim rijecima ako se izgubite i zbunite...sretno :)

Iz koje si skripte učila? Hvala :)

AndreaŠimičić

Pozdrav.. Ima netko nekakav savjet za odgovaranje kod profesora Bilića.. :) hvalaaa...
[DOUBLEPOST=1518374613,1518374561][/DOUBLEPOST]Pozdrav.. Ima netko nekakav savjet za odgovaranje kod profesora Bilića.. :) hvalaaa...

DejooDee

Jakšic zadnji rok 2018. Iznenadujuce ugodan profesor, sve suprotno od onoga sto sam ocekivala. Ne znam jel na to utjecalo sto je zadnji rok, ili sto ispituje cijeli dan pa je umoran, ali prolaznost je bila super. Trazi minimalno od svega, ako ne znas pomaze ti, djeluje kao razgovor s njim. Zamjerka je sto te zna jos vise zbunit, ali ne cini mi se da to radi namjerno, nego navodi na odgovore, ali eto tako ispadne da na kraju ne znas sto te vise pitao.

Kzivko

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Iz ceg je najbolje ucit, knjiga ili neka dobra skripta?
[DOUBLEPOST=1538426312,1538426233][/DOUBLEPOST]Iz ceg je najbolje ucit ovaj predmet, knjiga ili neka skripta?

Matija

Pozdrav ekipa!

Može li mi netko odgovoriti na sljedeća pitanja:

1. KAKO SE PRENOSE DIONICE?
2. KAKO SE PRENOSI POSLOVNI UDIO?
[DOUBLEPOST=1548710199,1544116187][/DOUBLEPOST]Jakšić, usmeni 28.01.2019.
1. Proboj pravne osobnosti
2. Temeljni kapital
3. Članovi nadzornog odbora min., max. 9,15,21
4. Koje je društvo osoba po svojim obilježjima najsličnije d.d. i d.o.o.?
5. Koja većina je potrebna za izmjenu statuta kod d.d.
6. Koliki je temeljni kapital kod d.d., koliki kod d.o.o.?
7. Uvjetno povećanje temeljnog kapitala
8. Tko odlučuje o izmjeni statuta d.d.
9. Koji je glavni pokazatelj imovine nekog trgovačkog društva, tj. gdje se može vidjeti koliki je temeljni kapital nekog trgovačkog društva?
10. Tko vodi poslove društva kod d.d.?
11. Može li se temeljni kapital povećati iznad iznosa koji je propisan ZTD-u?

Mislim da je to to, ugodan usmeni ispit, prof. je super stvarno pokušava od tebi izvući barem minimum za prolazak. Vrlo dobar (4) u indeks!

Naučiti osnove svega, morate znati upravljačka, imovinska prava, to je pitao kolegicu do mene, pitao je za Središnje klirinško depozitarno društvo, plašt, kuponski arak, talon dionice itd., ostala pitanja nisam ni slušao, isključio sam se.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks