AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

Dina77

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Rok 11.11 pitanja : preddruštvo, dioničko društvo,odgovornost komanditnog društva, način podjele dobiti kod komanditnog društva, vlastite dionice, što je kvorum, imenovanje članova nadzornog odbora, gosp.interesno udruženje...

apoljon

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel mi moze netko napisat kad su rokovi u 2. mjesecu sa studomata,meni jos nisu prava drustva upisali na studomat.

anjica

Ja sam bila kod Bilića i jako je ugodan ispitivač. Nisam prošla jer sam se pridržavala kod učenja Širolinih pitanja gdje je skoro zanemarivo povećanje temeljnog kapitala. Mene je baš to detaljno pitao + komanditno društvo.

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
isto kod Bilića.. okej je profesor stvarno pomaže.. pitao me zaštitu tvrtke, vinkulirane dionice, odgovornost članova gospodarskog interesnog udruženja..

Ina18

Pitanja na roku u 11.mj kod prof.Širole kojih se sjecam su: agio, kvorum kod gl.skupstine i skupstine (usporedba d.d. i d.o.o.) je li zakonom propisan i koliki je ako je, upravljačka i imovinska prava kod d.d.-a i d.o.o-a, dionica , razlika opce punomoci i trg.punomoci, punomoc po zaposlenju, zastupanje uprave d.d.-a i d.o.o.-a.

Silinic

Ispit ne mora biti baš na taj datum koji je određen. Ispit je u tom tjednu bilo koji dan...tako je i meni već par puta bilo :)

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Moze mi netko objasnit sto znaci koluzija?
Jel to tamo kod tržišta kapitala? Koluzija ti je tajni komplot iliti "urota" dvojice poduzetnika protiv trećeg. ;) U cilju da ga zguze na ili sa tržišta različitim metodama.
Npr. dva telekoma tajnim dogovorm simultano snize maloprodajne cijene uz istovremeno zadržavanje veleprodajnih cijena znajući da treći ne može opstati s takvom visinom marže, odnosno tržišnim uvjetima. Itd. Itd. Primjera je bezbroj, ali poantu shvaćaš.

raznolikost

Tri tjedna. Samo usmeni. Ne znam koliko ti je to bolje ili lošije. Meni je bio lakši nego recimo Državna ili onaj smor od EUP-a za kojeg pojma nemam kad ću ga položiti. :(

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks