nisam prije stigla napisat =)
položila sam prošli utorak 2.11 osnove prava društava
ceronja je pitao porezni, bilo ih je malo (oko 6-7) al su samo 1 ili 2 cure kod njega prošle.
nas sa upravnog je pitala asistentica nina širola. samo je jedna cura pala! žena je mlada, simatična i jako draga. pomaže ti. pita lagana i osnovna pitanja. pita dosta ali su sve lagane stvari, pita potpitanja ali samo da ti pomogne. mene je pohvalila da sam jako lijepo naučila pa me počela ispitivati koncern i poduzetničke ugovore, al ja to nisam ni pogledala tak da sam joj odmah rekla da me ne mora pitat ta pitanja jer sam znala da su za veću ocjenu i na kraju sam 3 dobila
pitanja koja je pitala: d.d. - štp je, podružnica, uprava kod d.d i doo - da li članovi društva mogu upravi davati obvezatne upute (tj da li joj mogu nešto narediti), nadzorni odbor kod dd (članovi, ovlasti, tko može a tko ne može biti član) koja su kaznena djela zbog kojih ne može biti član, ovlasti uprave dd - da li uvijek vodi registar dionica, što znači zastupanje društva, nadzorni odbor kod doo (koliko članova, tko može a tko ne biti član, njegove ovlasti
organi doo
kolegicu je pitala nabroji društva osoba, komanditno društvo (kako se dijeli dobit), podružnica, trtka, sjedište (dal se negdje upisuje), prokura, nabroji društva kapitala, razlika između društva osoba i društva kapitala, organi dd, izvršni i neizvršni direktori, temeljni kapital doo
sretno svima!