AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

lila_887

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
nisam u mogućnosti sutra bit na predavanju za izvanredne studente, a vidim da su stavili samo 2 dana predavanja za ovaj predmet a u utorak bi možda mogla otići, pa može li mi netko od iskusnijih reći da li mi se isplati uopće taj jedan dan otić kad su samo 2 dana predavanja ili je bolje da odem na konzultacije? ! :unsure:
i ako će netko sutra biti na predavanju da napiše ukratko tko je predavao, što se radilo, literaturu i tako to... unaprijed hvala svima koji se jave ;)

martina_sk

Administrator
nisam u mogućnosti sutra bit na predavanju za izvanredne studente, a vidim da su stavili samo 2 dana predavanja za ovaj predmet a u utorak bi možda mogla otići, pa može li mi netko od iskusnijih reći da li mi se isplati uopće taj jedan dan otić kad su samo 2 dana predavanja ili je bolje da odem na konzultacije? ! :unsure:
i ako će netko sutra biti na predavanju da napiše ukratko tko je predavao, što se radilo, literaturu i tako to... unaprijed hvala svima koji se jave ;)
ja nisam iskukna kolegica pa ne znam za ta predavanja :happy: ali znam za literaturu. ceka se da izade nova knjiga, sad bi trebala biti u tisku. siniša petrović, petar ceronja, 2010: osnove prava drustava. kaze prof da ima oko 250 str...

lila_887

ja nisam iskukna kolegica pa ne znam za ta predavanja :happy: ali znam za literaturu. ceka se da izade nova knjiga, sad bi trebala biti u tisku. siniša petrović, petar ceronja, 2010: osnove prava drustava. kaze prof da ima oko 250 str...
aha, znači to bi onda trebala biti aktualna literatura za ovu ak. godinu?
a jesi li redovna ili izvanredna kolegica? :happy:

Marinica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
nisam prije stigla napisat =)
položila sam prošli utorak 2.11 osnove prava društava
ceronja je pitao porezni, bilo ih je malo (oko 6-7) al su samo 1 ili 2 cure kod njega prošle.
nas sa upravnog je pitala asistentica nina širola. samo je jedna cura pala! žena je mlada, simatična i jako draga. pomaže ti. pita lagana i osnovna pitanja. pita dosta ali su sve lagane stvari, pita potpitanja ali samo da ti pomogne. mene je pohvalila da sam jako lijepo naučila pa me počela ispitivati koncern i poduzetničke ugovore, al ja to nisam ni pogledala tak da sam joj odmah rekla da me ne mora pitat ta pitanja jer sam znala da su za veću ocjenu i na kraju sam 3 dobila

pitanja koja je pitala: d.d. - štp je, podružnica, uprava kod d.d i doo - da li članovi društva mogu upravi davati obvezatne upute (tj da li joj mogu nešto narediti), nadzorni odbor kod dd (članovi, ovlasti, tko može a tko ne može biti član) koja su kaznena djela zbog kojih ne može biti član, ovlasti uprave dd - da li uvijek vodi registar dionica, što znači zastupanje društva, nadzorni odbor kod doo (koliko članova, tko može a tko ne biti član, njegove ovlasti
organi doo

kolegicu je pitala nabroji društva osoba, komanditno društvo (kako se dijeli dobit), podružnica, trtka, sjedište (dal se negdje upisuje), prokura, nabroji društva kapitala, razlika između društva osoba i društva kapitala, organi dd, izvršni i neizvršni direktori, temeljni kapital doo

sretno svima!

lila_887

ima li koga sa foruma da je bio ova dva dana (u pon. i u uto.) na predavanju za izvanredne studente, da malo nešto napiše što su rekli itd... ?? ajd nadam se da ima barem netko ;)

Silinic

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ljudi da li mi netko može reći kako izgleda ispit iz ovoga predmeta? jel to samo usmeni il šta... i literatura??? plizzz netko da mi kaže

martina_sk

Administrator
moze li mi netko reci sto je likvidacijska masa ili jos bolje gdje se to nalazi u knjizi?
i sto se d.d. upisuje u sudski registar, a sto u knjigu isprava?
hvala!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks