maatejaa89
Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Nema problema, sretno![/QUOTE
i tebinadam se da nas nece previse zamarat
moze netko ukratko objasnit kad komanditor odg u komanditnom drustvu ? kad nema komplementara ili ?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Nema problema, sretno![/QUOTE
i tebinadam se da nas nece previse zamarat
moze netko ukratko objasnit kad komanditor odg u komanditnom drustvu ? kad nema komplementara ili ?
kad vec dijelimo iskustva![]()
prof ceronja:
d.d osnivanje, objasni simultano, koje se cesce primjenjuje i zasto
prijenos dionica , nacin stjecanja dionica.
karakterisike dionice, dionice bez nominalnog iznosa,
d.o.o. - organi
ok je prof. pomaze potpitanjima, ak gdje zapnes, ali isto tako pita glupe detaljne stvari.
kako god ja proslasretno svima na sljedecim rokovima
ja sam prošla učeči po ovoj zadnjoj dodanoj skripti, to sve nauči i knjiga ti ne treba!:wink5:ljudi,daj molim vas napišite po čemu učite? pogotovo vi koji ste to riješili da li ste učili po knjizi ili skripti, ako po skripti,po kojoj ? (u skriptarnici ih ima više)
1. ne. ona stječe prava i obveze za društvo koje ju je osnovalo.imam par pitanja pa ako netko zna bila bi zahvalna
1. da li je podružnica pravna osoba
2. kakav može biti temeljni kapital
3. kako su uređeni odnosi u tajnom društvu
4. načelo zabrane konkurentnosti kod domanditnog društva
5. može li se pravo prvenstva ograničiti
ova sto je sad zadnja dodana, jer je jedino ona radena po ovoj novoj knjizi.. makar ni u njoj nema sve ali jako je dobra, barem za ponavljanjeEvo prelistala sam cijelu temu vezanu za ovaj ispit samo da provjerim,dakle:
Treba naučiti sve iz knjige S.Petrovića(2008 dopunjeno izdanje),pitanja sa foruma se uglavnom ponavljaju(skinula sam ih,i vec su mi se neka urezala u pamćenje,na tom se očito pada),kod većine ispitivača treba brzo odgvoriti,Ispiti su na TMT(uvijek?).
Sada najviše ispituju asistenti Ceronja i Tepeš,nekad onaj Marinkovic i prvo i osnovno treba dobro sva društva naučiti i razlike među njima.Imam pitanje,učit cu iz knjige ali me zanima koja je skripta onako u smislu da sadrzi podjele točno napisane dobra,onako kao neki kratki pregled gradiva,koju preporučate(netko je samo spomenuo onu prvu)?!
Thnx
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.