AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

xxxx

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
soba 306 je Ceronja, pa bi mogao biti on.
To vam se uopće ne gleda koja soba,vas može ispitivati bilo tko,svi se studenti skupe pred tom sobom i onda izađe jedna ženska,pokupi indekse i tamo sebi profesori raspoređuju indekse,te onda prozivaju,tek kad vas prozove,vidite kod koga ste...

Akrap

pozdrav ljudi učim iz skripte..jel mi može neko reč što je točno trgovačko društvo jer sam čuo da na tom pitanju ljudi padaju ispit..hvalaa

amaterka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pozdrav ljudi učim iz skripte..jel mi može neko reč što je točno trgovačko društvo jer sam čuo da na tom pitanju ljudi padaju ispit..hvalaa
Trgovačko društvo je trgovac - pravna osoba, koja samostalno i trajno obavlja gospodarsku ili bilo koju drugu djelatnost, radi ostvarivanja dobiti proizvodnjom, prometom robe ili pružanjem usluga na tržištu, a čiji su osnivanje i ustroj određeni Zakonom o trgovačkim društvima.

a trgovac je fizicka ili pravna osoba koja samostalno i trajno obavlja gospodarsku djelatno radi postizanja dobiti prometom robe, pruzanjem usluga na trzistu i proizvodnjom. Mjerodavna je djelatnost koju obavlja - mislim na utvrđivanje svojstva trgovca.

btw
sto moramo znate sve one razloge nistetnosti i pobojnosti odluke glavne skupstine :O

amaterka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
moze li mi netko objasniti ovo vezano uz odlucivanje na skupstini kod DOO.. kvorum vezano uz njega ne kuzim nikako

saga

moze li mi netko objasniti ovo vezano uz odlucivanje na skupstini kod DOO.. kvorum vezano uz njega ne kuzim nikako
Znači imaš 2 slučaja.

Prvi u kojemu se traži da na skupštini budu prisutni članovi koji predstavljaju najmanje jednu desetinu t.k. (10%), znači da bi se moglo pravovaljano raditi i odlučivati. E sad ako nema tih 10%,a društveni ugovor ne predviđa drugačije onda se saziva nova skupština sa istim dnevnim redom kod koje se ne traži tih 10% odnosno nema tog kvoruma. Znači može biti i 5%.

Drugi je kada ZTD kaže da je kao kvorum potrebna prisutnost svih članova društva ili njihovih zamjenika ako: a) skupština nije uredno sazvana i b) ako se održava skupština na koju članovi društva nisu na propisan način sastavili zahtjev za odlučivanje o određenim pitanjima najkasnije 3 dana od objave ili primitka poziva za skupštinu.

Pojednostavljeno:

U prvom slučaju kvorum čini 10% odnosno jednu desetinu t.k. , ako se to ne ostvari onda u drugom pokušaju održavanja glavne skupštine kvorum se više ne traži
U drugom slučaju kvorum čine svi članovi društva ili njihovi zamjenici, ako se to ne ostvari onda u drugom pokušaju održavanja glavne skupštine kvorum se isto više ne traži.

Akrap

ja se nadam da ne pita razloge ništetnosti i pobojnosti odluka gl. sk. ..jer to nisam učio :DDD

zagreb

upravo gledam termin za dekanski rok i opd je stavljen pod pismene ispite a koliko ja znam ima samo usmeni...to se netko malo zeznuo...jel onda ispit jest u ponedjeljak ili?

xxxx

upravo gledam termin za dekanski rok i opd je stavljen pod pismene ispite a koliko ja znam ima samo usmeni...to se netko malo zeznuo...jel onda ispit jest u ponedjeljak ili?
Pa da ispit je u ponedjeljak u 8:30,zabunom stavljeno pod pismene...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks