Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
ja isto tak mislim...pa neznam,mislim da ga bira predstavničko tijelo većinom glasova svih članova
ČLANAK 40. ZAKONA O LOKALNOJ I PODRUČNOJ (REGIONALNOJ) SAMOUPRAVIpa neznam,mislim da ga bira predstavničko tijelo većinom glasova svih članova
Koji je to Zakon o sustavu vlade??? :corkysm31:-upravljanje i karakteristike upravljanja
-zasto je upravljanje glavna centripetalna snaga u upravi
-statut grada,županije,općine-što regulira
-nadzor prema zakonu o sutavu vlade
-fus,koje organizacije u to spadaju
-problemi fus-a
-tko, na čiji prijedlog i radi čega može smjeniti gradonačelnika,općinskog načelnika i župana
-ograničenje pravilima kao sredstvo političkog nadzora i u koju grupu sredstva političkog nadzora se djeli ograničenje pravila
-pravila kojima se ograničavaju upr. org. s obzirom na normativni sustav pravila kojima pripadaju(nabrojiti te sustave)
ima jos jedno pitanje za vladu al se nemogu sjetit,neka me netko nadopuni ili ispravi,nadam se da cu vam pomoci
pa neznam,mislim da ga bira predstavničko tijelo većinom glasova svih članova
rekoh neznam,ali mislim.dakle-nisam sigurna :laughing:ČLANAK 40. ZAKONA O LOKALNOJ I PODRUČNOJ (REGIONALNOJ) SAMOUPRAVI
Općinski načelnik i zamjenik općinskog načelnika, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika, župan i zamjenik župana biraju se na neposrednim izborima sukladno posebnom zakonu.
!!! Nemojte siriti krive informacije :wink5: :boks:
Zakon o sustavu drž. uprave:laughing:ČLANAK 40. ZAKONA O LOKALNOJ I PODRUČNOJ (REGIONALNOJ) SAMOUPRAVI
Općinski načelnik i zamjenik općinskog načelnika, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika, župan i zamjenik župana biraju se na neposrednim izborima sukladno posebnom zakonu.
!!! Nemojte siriti krive informacije :wink5: :boks:
Koji je to Zakon o sustavu vlade??? :corkysm31:
Proslo ih je 5/7, ispitivao je asistent Teo. Treba dobro znati zakone, primjere, ne nuzno samo nastrebati napamet, treba znati i objasniti neke stvari svojim rijecima tj on te pita kako si ti shvatila odredenu definiciju i tako...Ne preskakati ni dijelove knjiga ni clanke zakona, sve te moze pitati.Kako je prošao usmeni? Neka netko javi tko je danas bio!
ovisi koliko ljudi izađe...ali najviše 2 dana nakon pismenogzanima me koliko dana nakon pismenog je obicno usmeni? jel postoji kakva praksa?
...znalo se dogodit da je i do tjedan dana nakon pismenog. Meni je usmeni bio odmah drugi danovisi koliko ljudi izađe...ali najviše 2 dana nakon pismenog
1.osniva i ukida upr.org.Kojim se metodama služi predstavničko tijelo?
-trajnost dužnosti i ovlasti, navedi primjerZamolila bih pitanja s današnjeg roka, hvala.
knjiga nauka o upravi,odmah na početku potraži..trajnu podjelu čitaj kod obilježja upravnih organizacija, a o upravljanju kod transmisijskog karaktera upravljanja :spin2:molila bi za malu pomoc na ova dva pitanja da mi neko kaze di se nalaze u knizi ili da mi ogdovori
1.trajnost dužnosti i ovlasti, navedi primjer
2.upravljanje kao centripetalna snaga u upravi
zahvaljujem
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.