AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ne brini, ovo ti je kao na divljem zapadu, u pon. će nama naš šerif sve lijepo objasniti i onda ćemo svi popiti viski, a možda umjesto njega budu zamjenici, viditi ćemo, viditi :whistling:
ajd dobro, dodjem bar na viski ak je na racun kuce (hahaha), toliko sam zasluzila do sad :weeabooface:

dobro jutro, napaceni narode! ;)

jutros je glava svjezija. sjetila se da i mi imamo autonomiju, svatko za sebe. autonomiju da odlucimo da li zelimo pristati na ovo sto se sad vec sve vise cini kao iznuda nego ista drugo... autonomiju da odlucimo kome zelimo dati svoj novac i za sto.
svi smo tu jer smo zeljeli zavrsiti studij, onima koji ce to na strucnom studiju javne uprave i dalje htjeti i biti u mogucnosti da naprave, zelim svu srecu.
vama koji cekate da vidimo da li ce ova peticija promijeniti ista, mogu samo reci - ako se nista ne promijeni od strane faksa, za godinu dana nece svijet propasti, a iduce godine znate u startu na cemu ste ovdje - i bit ce opet otvorene i druge opcije.

preostaje samo cekanje i naravno vidimo se u ponedjeljak - mozda na festi, a mozda na oprostajki :D

suzyc

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Znači u ponedjeljak 4.11. u 9,00 sati imamo dan orijentacije?
Oni to misle ponaosob riješiti svakog studenta i izvršiti upis?
Ja ne mogu doći jer radim, a tko zna koliko će to trajati, a sigurno da nije dobro organizirano.
Samo znam da smo zakinuti, jer da sam znala da će biti ovakav tijek događaja, sigurno bi se prebacila u Rijeku ili Osijek.
Javite današnje informacije iz referade, možda dobijete nešto precizinije odgovore

jadra

Ja ne mogu doći jer radim, a tko zna koliko će to trajati, a sigurno da nije dobro organizirano.
Samo znam da smo zakinuti, jer da sam znala da će biti ovakav tijek događaja, sigurno bi se prebacila u Rijeku ili Osijek.
Javite današnje informacije iz referade, možda dobijete nešto precizinije odgovore
tko zna, po ovome: http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij/akademsi_kalendar
je taj dan bio 7.listopada. ali i upisi su prema tome trajali do 28.9., tako da sve je moguce ...osim produljenja studiranja prema starom programu za nas koji otpocetka nismo bili "isti" pa tako nismo sad za nista zakinuti :rofl:

snjegulja

Čuj nekak sumnjam da će ići to rješavati ponaosob baš u ponedjeljak jer treba popuniti upisne materijale, platiti i slično, tako da vjerujem da će doći, ispričati šta već imaju i reći tko hoće nek se dođe upisati a tko neće tko vas h... Po ovome do sad, nebi me čudilo da će upisi za nas biti cijeli idući tjedan :D živi bili pa vidili..
Uostalom to njegovo "ponaosob" je totalna gluparija jer smo za njih svi i isti i gledaju na nas kao da imamo jednak broj ispita i sve (pitanje je da li on zna šta znači ponaosob ili samo baca fraze ko i svi pravnici)... da, danas sam malo frustrirana pa je post ovakav kakav je.

Vesna Vesnić

ja ponovo citam ovu obavijest referade, a mi cemo to kao imat neko predavanje s njihove strane ili misle ponaosob svakom kao objasnjavat sta je s njezinim/njegovim slucajem?
i onda ce eventualni upisi bit... ? mozda i racunaju da se nece bas puno ljudi odlucit za nastavak pa onda znaju da ce uspjet sve sredit isti dan? :D

ja predlazem da im donesemo pola kile kave, pa da se pozdravimo fino i zahvalimo im na trudu...osim ak bi to netko smatrao mitom i korupcijom :D
Prema položenom nam ispitu javni odnosi u upravi, koji sam/smo položili uzalud, koliko se sjećam darovi do 500 kn se smatraju prigodnim, znači kod davanja dara treba se paziti na učinjenu uslugu tako nekako, budući smo mi ispodavali tisuće i tisuće kuna, dobili za to ogromnu i veliku uslugu, pola kile kave bi bilo ok, ne bi ušlo u mito i korupciju, tako da, može - kava, veliko hvala im reč i otpjevati nešto - sad što bi bilo prigodno, pijem da zaboravim?

Vesna Vesnić

ooj, pa blago njima kako su to lipo tako brzo pozabili da su već jednom na prijelaz ubrali velike pare, da još uvijek postoje ljudi koji nisu stigli završiti dvogodišnji upravni studij, pa opet nisu stigli završiti ni trogodišnji studij, a sudeći po svemu tome, neće ni Bolonju nikada stići završiti jer...dok mi s druge ponovno doklipšemo do apsolventske, ukinut će već i Bolonju
je, je, prosto neverjetno, recept stvarno dobar za mlatiti pare i uništiti ljude...
a čujem da su već i neke primjedbe na bolonju krenule, tako da-stvarno bismo mogli dočekati da i ona nestane, a mi u Vrapču, Jankomiru ili na Ugljanu...
eh, kuda idu divlje svinje...

jadra

Prema položenom nam ispitu javni odnosi u upravi, koji sam/smo položili uzalud, koliko se sjećam darovi do 500 kn se smatraju prigodnim, znači kod davanja dara treba se paziti na učinjenu uslugu tako nekako, budući smo mi ispodavali tisuće i tisuće kuna, dobili za to ogromnu i veliku uslugu, pola kile kave bi bilo ok, ne bi ušlo u mito i korupciju, tako da, može - kava, veliko hvala im reč i otpjevati nešto - sad što bi bilo prigodno, pijem da zaboravim?
Dragutin Domjanić
FALA

"Za vsaku dobru reč,
Kaj reći si mi znala,
Za vsaki pogled tvoj,
Za vsaki smeh tvoj, fala!

Tak malo dobroga
V živlenju tu se najde,
I če je sunce čas,
Za oblak tak i zajde.

A ti si v srce mi
Tak puno sunca dala.
Kaj morem ti neg reć:
Od vsega srca fala!"

:grin:

anaya

Meni su ostala još 2 ispita + prijavljen diplomski, i nema nikakve šanse da idem ponovno na drugu godinu, da nam dopuste da položimo samo te razlike pod povoljnijih uvjetima (premda dosad na ovom faksu ništa nije bilo povoljno za nas, da ne kažem "super organizirano i na vrijeme sve riješeno"!! :razz: ), možda bi i posudila lovu da platim tu još jednu godinu po njihovoj dragoj bologni, premda ne znam odtkud bi vratila onda te novčeke s obzirom da ih i ovako nemam, ali još dvije godine nema nikakve šanse...pogotovo zato što nas je većina apsolventi već par godina... :(
Tako da u pon. se pozdravljamo i napokon opraštamo sa faksom, i hvala im što su "na vrijeme sve riješili tako da smo se svi mogli prebaciti na neki drugi faks i završiti napokon agoniju!!!" ;)
Hvala im još jednom na svemu, što su nam uvjek izašli u susret kad smo trebali bilo kakvu informaciju vezanu za ispite i faks, i što su uvjek bili tako ljubazni i spremni pomoći...što više reći!!! :D

Zapravo hvala svima na forumu koji su se ikad trudili i zalagali za bilo kakvo produženje, a pogotovo kolegici Vesni na silnom trudu da nas još jednom pokuša spasiti, te kolegici jadri i svima ostalima zaslužnima... ali ipak sam trenutno u raspoloženju totally depressed, kad me prođe faza plakanja i sl...možda će napokon biti olakšanje što smo ih se "riješili", premda ne na onaj način na koji smo se nadali!! :rofl:

jadra

Jel to za sve stare ili??? meni je ostalo 8 ispita...
nazalost, nije. to smo pokusali pa nam nije proslo, s obrazlozenjem da "starog programa vise nema."
ovo je za one kojima je ostalo do 3 ispita do kraja (uvjet za prijavu teme iz diplomskog)...no potpora kolega je dobrodosla!

kristinac

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
U referadi se nitko ne javlja, nije mi jasna činjenica 4.11.2013. da li je to dan orijentacije ili će biti upisi...nedorečeni su...pa onaj tko bude išao u referadu, a zna odgovor neka stavi na forum informaciju, na što točno misle. Ne mislim potrošiti uzalud 1 dan godišnjeg odmora (jer ga imam malo) da bih slušala prazna predavanja i priče za malu djecu.

jadra

U referadi se nitko ne javlja, nije mi jasna činjenica 4.11.2013. da li je to dan orijentacije ili će biti upisi...nedorečeni su...pa onaj tko bude išao u referadu, a zna odgovor neka stavi na forum informaciju, na što točno misle. Ne mislim potrošiti uzalud 1 dan godišnjeg odmora (jer ga imam malo) da bih slušala prazna predavanja i priče za malu djecu.
Kolegica i ja smo pitali za isto, ali nam gospodja u referadi nije znala odgovoriti (cak bih rekla da je ostala iznenadjena cinjenicom da jos nisu provedeni svi upisi).
Zvala je kolegicu da trazi pojasnjenje, ona se nije bila javila, nakon cega nam je receno da ce zamoliti kolegicu kad ju uspije dobiti da malo jasnije sroci obavijest.

Prijavila sam svima koji su me zamolili politologiju. Nikom nisam upisala godinu studija.

Znate li da se u skriptarnici jos uvijek mogu kupiti prijavnice za stari program ? (na kojima pise drustveno veleuciliste)?

Vesna Vesnić

Dragutin Domjanić
FALA

"Za vsaku dobru reč,
Kaj reći si mi znala,
Za vsaki pogled tvoj,
Za vsaki smeh tvoj, fala!

Tak malo dobroga
V živlenju tu se najde,
I če je sunce čas,
Za oblak tak i zajde.

A ti si v srce mi
Tak puno sunca dala.
Kaj morem ti neg reć:
Od vsega srca fala!"

:grin:
Pa da, to obično dobrim ljudima na pogrebu se pjeva, a i ovo bi na određeni način bio pogreb našeg studija, samo ne dobrog... ah

jadra

sto vise citam obavijest, cini mi se da ce nam samo biti objasnjeni uvjeti prijelaska, a ne provedeni i sami upisi. ma mislim ovo je stvarno cirkus.

Anchy 05

sigurno nece biti provedeni jer oni hoce pare i to puno para , to je vjerojatno ispitivanje tj test da vide koliko nas planira prihvatiti njihove sasave uvjete...a sta su nam ponudili?veliko nista a koji je vec danas datum ...gdje su sankcije za takvo neodgovorno ponasanje , a mi smo im godinama placali skolarinu da nas nakraju odbace ko pse na ulicu , to tako izgleda

snjegulja

sto vise citam obavijest, cini mi se da ce nam samo biti objasnjeni uvjeti prijelaska, a ne provedeni i sami upisi. ma mislim ovo je stvarno cirkus.
pa da, to i ja mislim. Ako nas nisu mogli upisati u ovih mjesec dana koliko traju upisi za izvanredne, sumnjam da će to biti u ponedjeljak. Bez obzira na to koliko ljudi se odluči upisati ako nas stvarno sutnu ponovno na drugu...

Vesna Vesnić

raspoloženju totally depressed, kad me prođe faza plakanja i sl...možda će napokon biti olakšanje što smo ih se "riješili", premda ne na onaj način na koji smo se nadali!!
nemoj NIKADA biti u bedu ni zbog kojih morona, oprosti mi dragi Bože što moram tu riječ upotrijebiti, ali i mačak Henry, e to morate pogledati, to mi je tak dobro, Henry mačak okružen moronima, s takvom tužnom tj.rezigniranom facom
bit će sve ok... još nam živo srce kuca i noge i ruke se miču i pamet u glavi imamo, a ne ko neki pripadnici ljudske vrste...
pada mi na pamet Crna guja, kad je Baldricku rekao, oči se miču, usta se otvaraju, al mozak je davno otišao... na to mi liči naša javna uprava, takvo im je ponašanje prema ljudima kojima trebaju služiti!
loooooool

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks