AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

aurelija

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
...Mislim da u povijesti Pravnog fakulteta nije bilo ovakve lakrdije kakva se ove akademske godine dogodila studentima Stručnog studija javne uparave koji žele još ove godine nastaviti studij po starom programu.
Bilo je! Postoje još živući svjedoci! (žrtve, da ne kažem Holokausta) Me, mua, ivna...i kaj ja znam ko' još!
Bilo je i gore, i bolje nego sada...nijanse su to...ja sam već puno pisala o tome, a pisala je i ivna, pa u nastavku keljim njezin zadnji post...
I sve što je curka napisala, STOJI!
Nasamarili su nas tada, također ukidali stari program, bilo nas je više nego sada i bili smo složniji, vidljiviji, bučniji, pa čak i u medijima, sa svojim predstavnicima, a prosvjede na faksu da ni ne spominjem.
I ništa se nije dogodilo, baš ništa.
Dobro su naplatili novi program, dodali ispita razlike i vratili nas sve na drugu godinu, a bili smo apsolventi...i bilo ih je brige, hoćemo li dalje nastaviti ili ćemo se doslovno ubiti!
Nema tu srca, Filip M. je lipo rekla, činjenice, njih samo brige za činjenice...pa da se ne ponavljam, pročitajte njen post...a svi preživjeli prvo gašenje starog programa, će vam iz bolnog i traumatičnog iskustva potvrditi da je to i moguće, i izvedivo.
Dakle, nit' ih je bilo brige za one kojima je ostao samo diplomski, nit' ih je bilo brige tko će od nas svih skeširat i ić' dalje.
Mi naprosto njima više ne trebamo! Kao što im više nismo trebali ni tada. I zato nisu ni spremni na ikakve kompromise, jer su oni sami za sebe, odlučili, ŠTO JE NAJBOLJE ZA NJIH, A U SVEZI S NAMA JE.
I oni se sada pozivaju na tu, kao na onu nekad...da zapravo oni nama čine uslugu, veeeeeeliku uslugu...uopće nudeći nam Bolonju, išta, pa makar i pod ikakvim uvjetima!!
SICK
Sve u svemu, ne bih vam htjela rušiti nadu i optimizam, imajmo ga, zadržimo ga, treba nam ko' ozeblom sunce i borimo se za nas!
Ali, budimo spremni...i na realnost...koja nam baš i nije naklonjena...(barem do sada nije bila)

Da,na veliku zalost...ono sto oni naume to i ostvare i nitko im to "ne moze pokvariti".Kada se sjetim godine,kada smo sa dvogodisnjeg svi morali prijeci na trogodisnji studij,odnosno dobro nam znano i poznavano veleuciliste,tada se nismo mogli pomiriti s tim i nismo zeljeli,organizirali smo se i prosvjedovali smo,bilo nas je i bili smo slozni.
Cak smo isli i do radija,radija 101...ljubazno su nas primili i saslusali i spomenuli nas na vijestima,ali mi nismo dobili ono sto smo trazili i nas se nije pitalo,kao sto nas se ne pita ni danas.
Tako to ide u nasem drustvu,nemas nikakva prava,ali ima da platis..pa platim,ali njima treba vise i vise i vise...
Nazalost,nismo priznati ni na vlasitom fakultetu,pa kako bi onda bili igdje drugdje.
Eto...to je bila tadašnja realnost...a sadašnju...tek ćemo vidjeti...ako izignoriramo sve ovo ružno što vidjesmo do sada.
I čisto informativno, za one koji ne znaju, a zanima ih...tada nas je bilo 500tinjak! Što nimalo nije zanemarivo!
Mene zanima, jel' itko ikada razgovarao s ijednim odvjetnikom o onom o čemu se tu već puno pisalo...a signorirano je i te nesretne 2000., a očito i ove još nesretnije 2013te...šta je s tim ugovorima koje smo mi potpisali, izjavama, kojim već klincima pri upisu na taj faks, a što vrijedi i za upis u svaku obrazovnu instituciju, da imamo pravo završiti po programu po kojem smo upisali??? Zašto se to tako ignorira?! Why

jadra

bas me zanima da li je zakonski dopustivo da se tak stalno mijenja plan i program, mislim naravno nas ovo kaci jer nismo u roku zavrsili studij in the first place (zato nikog nije ni briga, i kao sto je kolegica napisala - mi smo za njih POSAO), al nekako mi se cini da se to s tim famoznim "upravnim studijem" dogadja malo precesto.

Vesna Vesnić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
I živjet će ovaj narod...
Gdje god se okreneš ..anje, ništa ne mogu izdvojiti u domovini da nam je dobro i zato, nek idu svi v rit:rolleyes::rolleyes:
a ja idem na Velebit

Mene zanima, jel' itko ikada razgovarao s ijednim odvjetnikom o onom o čemu se tu već puno pisalo
Čini se da svi dižu ruke jer sve se svodi na tu famoznu autonomiju sveučilišta, koje umjesto da je alfa i omega razmjene misli, ideja, učenja, poštovanja, znanja, znanosti, ispada da je autonomija samo dobra za zaribati studente!
Ovim putem proglašavam autonomiju sebe same u pohodu na frižider

I molim vas lijepo - kakva je sad pak ovo obavijest - nikla pred pola sata:

Obavijesti
prije 38 minuta

Dan fakulteta - 4. studeni 2013.

Na Dan fakulteta, u ponedjeljak 4. studenog 2013. nema nastave.

Sanja Storjak

Filip M.

Da li ste vidili ovo;

Podjela indeksa održat će se u utorak, 5. studenoga 2013. u 14:00 sati kako slijedi:
D VIII - studenti stručnog poreznog studija
D IX - studenti stručnog studija javne uprave

Sanja Storjak

jadra

Da li ste vidili ovo;

Podjela indeksa održat će se u utorak, 5. studenoga 2013. u 14:00 sati kako slijedi:
D VIII - studenti stručnog poreznog studija
D IX - studenti stručnog studija javne uprave

Sanja Storjak
mi smo vjerojatno neka treca vrsta koja nece svoje indekse vidjet tak skoro (posto nismo trenutno studenti uopce) :rofl:

zsurin

Tako mi je žao cura koje imaju samo diplomski i da im sami nisu rekli, imate mj. dana da diplomirate, to mi nikako ne ide u glavu, e za to nemam komentara, to nije ljudski.
Tko ima samo jedan nepoložen ispit
( kao moj slučaj ) nije ispunio program trogodišnjeg Stručnog upravnog studija po starom programu, alli onaj koji je prijavio diplomski rad i riješio sve ispite zakonski ima pravo dovršiti studij po započetom programu jer nema ispita za koje bi se pravo polaganja trebalo produljiti. Završni rad je već započet samim tim što je prijavljen i ima temu.Ti ljudi trebaju lupati na sva vrata, ako treba dati ovu fakultetsku sramotu u novine, reći jasno i glasno da je stari program iza njih, a da o novom ne žele ni čuti. Ne samo da mi je žao tih ljudi, nego ne mogu ni shavatiti da njih guraju na bolonju. Jedan nepoložen ispit je isto kao i tri (znači samo uvjet za diplomski koji nažalost nismo ispunili). Oni koji su to ispunili i imaju prijavljen diplomski moraju diplomirati po ovom programu. Ako nas utope Vi upotrijebite sva pravna sredstva, udružite se, obratite se Ministarstvu za pomoć, međunarodnim studenskim organizacijama itd. Budite ustrajani , jer samo trebate ovom studiju staviti točku na i .

jadra

Tko ima samo jedan nepoložen ispit
( kao moj slučaj ) nije ispunio program trogodišnjeg Stručnog upravnog studija po starom programu, alli onaj koji je prijavio diplomski rad i riješio sve ispite zakonski ima pravo dovršiti studij po započetom programu jer nema ispita za koje bi se pravo polaganja trebalo produljiti. Završni rad je već započet samim tim što je prijavljen i ima temu.Ti ljudi trebaju lupati na sva vrata, ako treba dati ovu fakultetsku sramotu u novine, reći jasno i glasno da je stari program iza njih, a da o novom ne žele ni čuti
u potpunosti se slazem

zsurin

To i mi moramo doci u utorak po indeks?!
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuci...kgl#news_31172
Ma koji sad "mrtvi" utorak. Lijepo mi je Sanja rekla da dođemo u ponedjeljak u referadu da ćemo moći saznati uvjete upisa na bolonju. Tražila sam izlaz s posla za ponedjeljak. Tko je sad tu lud? Koga da sad pitam (produženi vikend) ? Nije mi uopće jasno na koga se ova obavijest za utorak odnosi. Ništa, poslat ću Sanji Storjak e-mail, pa možda mi odgovori. Ne, ne mogu više. Ovo "peglanje mozga"više ne podnosim niti uz apaurine.

nika216

Ma koji sad "mrtvi" utorak. Lijepo mi je Sanja rekla da dođemo u ponedjeljak u referadu da ćemo moći saznati uvjete upisa na bolonju. Tražila sam izlaz s posla za ponedjeljak. Tko je sad tu lud?
Ma, super. U ponedjeljak je Dan fakulteta, nema nastave, a ne vjerujem da bude samo za nas referada radila. Ili mozda bude... :)

jadra

Nema nastave = profesori ne budu odrzavali predavanja. Obavijest za nas jos uvijek stoji tamo neizmjenjena, dakle ocito ce referada raditi.
A ovo za utorak ce se mozda odnositi na one koji odluce ne nastaviti studij ?
U svakom slucaju, tko ne pokupi indeks tada sigurno ce ga moci kasnije podici, tako je bilo i do sad.

aurelija

bas me zanima da li je zakonski dopustivo da se tak stalno mijenja plan i program, mislim naravno nas ovo kaci jer nismo u roku zavrsili studij in the first place (zato nikog nije ni briga, i kao sto je kolegica napisala - mi smo za njih POSAO), al nekako mi se cini da se to s tim famoznim "upravnim studijem" dogadja malo precesto.
Je, u pravu si...

Dan fakulteta - 4. studeni 2013
Dan fakulteta?! KOJI APSURD! Na Dan fakulteta nas se rješava!! Dobro da nisu izabrali Noć vještica! Prestrašno!
Koja giljotina od zle maćehe.
:eek:ime me!

Nema nastave = profesori ne budu odrzavali predavanja. Obavijest za nas jos uvijek stoji tamo neizmjenjena, dakle ocito ce referada raditi.
A ovo za utorak ce se mozda odnositi na one koji odluce ne nastaviti studij ?
U svakom slucaju, tko ne pokupi indeks tada sigurno ce ga moci kasnije podici, tako je bilo i do sad.
Slažem se s tobom da.
I ja mislim da će na tako svečan Dan, faks biti samo naš, posvetit će nam se od do :wub::wub::wub: :meh:

kristinac

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ma koji sad "mrtvi" utorak. Lijepo mi je Sanja rekla da dođemo u ponedjeljak u referadu da ćemo moći saznati uvjete upisa na bolonju. Tražila sam izlaz s posla za ponedjeljak. Tko je sad tu lud? Koga da sad pitam (produženi vikend) ? Nije mi uopće jasno na koga se ova obavijest za utorak odnosi. Ništa, poslat ću Sanji Storjak e-mail, pa možda mi odgovori. Ne, ne mogu više. Ovo "peglanje mozga"više ne podnosim niti uz apaurine.
da baš, kaj oni misle da tako mogu zezati ljude, moj posao je takve vrste da imam prioritete državnog kova i nema zajebancije i isto sam tražila go a ona sad stavlja novu obavijest...koja neozbiljnost i bahatost...i što sad jel se to odnosi na nas ili na koga?

jadra

da baš, kaj oni misle da tako mogu zezati ljude, moj posao je takve vrste da imam prioritete državnog kova i nema zajebancije i isto sam tražila go a ona sad stavlja novu obavijest...koja neozbiljnost i bahatost...i što sad jel se to odnosi na nas ili na koga?
Jedno je sigurno - OVO se odnosi na nas: OBAVIJEST
Obavještavaju se studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ili prethodnim akademskim godinama studirali na programu stručnog upravnog studija (stari studijski program) a predali su molbe za prijelaz odnosno za upis na stručni studij javne uprave dođu u ponedjeljak, 4. studenoga 2013. u 9:00 sati, G 10, D II/priz. gdje će biti upoznati sa uvjetima upisa, odnosno prijelaska na važeći studijski program.

A da li cemo trebati dolaziti u utorak ce nam onda valjda reci. U ovome za utorak mi nismo izrijekom navedeni, tako da ono...na kraju krajeva, jos jednom - tko i ne dodje u utorak, moci ce podici svoj indeks kad vec dodje - tako je i do sad bilo...

dajte ljudi... http://www.peticija24.com/signatures/struni_studij_javne_uprave/

jadra

Kaže: Potpisnik je odlučio ne prokazati njegovo/njezino ime na internetu.

Zašto? Zar se radi nešto nezakonito?
zastita privatnosti i te sheme, nista nezakonito. ma nije bitno vidi li se ime, bitan je broj :D

Vesna Vesnić

Drage kolege, 46 potpisa, hvala!
Ali, hajdemo probati još, ajmo "stari"!

Kakva nezakonitost? Kad "pretumbam" potpise onda se dobije vidljivo sve, te ćemo takvo predati našoj upravi, a ovako utajeno dajemo malo zagonetnosti našim potpisima, kao što naša uprava je zagonetna u vezi zakona, rješenja, odluka o kojima govore, na koje se pozivaju i bla bla bla, lol lol

Kod:
[COLOR="DarkOrange"][B][url]http://www.peticija24.com/struni_studij_javne_uprave[/url][/B][/COLOR]

Vesna Vesnić

Ne shvaćam tu vrstu zaštite privatnosti, ali dobro.
Pa recimo, protiv uroka i slično, ne... recimo da je zbog toga, jer postoji urokljivo oko, crna magija i to, lol... ;);):wtf:

Zašto bi netko znao kad sam ja rođena :surprised: ili koliko kila imam :blush:, ako recimo imam 65 godina, a izgledam kao da imam 55, što, ha ha, onima koji imaju 23 je isto, ali, jednog dana, ko što reče meni mama, smij se ti smij, ja na tvoje ne bum došla, al ti na moje buš, i tako, ide vrijeme prođe rok i sve ti dojde, baš sve što si mislil da nikad ne bu...

Šalu na stranu, uopće nije bitno je l se netko utajio ili nije, jer ja ću izlistati sve neutajeno i dati kam treba, tako da ne trebate kolega Horiemon razbijati glavu o skrivenim potpisima! Poglavito ako niste žena :), jer nama kile i godine puno znače, tj. NE SPOMINJU SE, po mogućnosti nigdje, lol :palac-gore:

zsurin

Potpisnik je odlučio ne prokazati njegovo/njezino ime na internetu.
Možda sam ja ta potpisnica, ali nisam to namjerno napravila već slučajno ne razmišljajući da je to bitno. Ako treba ponovit ću potpis. Nema tu ništa nezakonito što se peticije tiče. Nezakonito je recimo ako prijavite ispit, a niste regulirali akademsku godinu, što se je ove akademske godine nama predlagalo.

I ja mislim da će na tako svečan Dan, faks biti samo naš, posvetit će nam se od do
Dragi kolege i kolegice
bliži se Dan fakulteta 4. studeni 2013. kada će studenti Stručnog studija javne uprave (koji su studirali po starom programu ) imati "čast" na ovaj svečan dan preuzeti svoje indekse. Fakultet im time "želi zahvaliti" na dugogodišnjem financiranju studija i obznaniti da "mogu biti sretni" što su "promaknuti" na novi bolonjski program studiranja.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks