AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

DANIJELA L

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Na Pravnom fakultetu u Rijeci- Studij javne uprave još uvijek na prvoj godini polažu teoriju prava i države a ne politologiju- pogledajte si njihov nastavi plan i branitelji kod njih još uvijek plačaju 50% manje školarinu, a čak imam kolegicu koja je sada kod njih upisala specijalistički punu cijenu 9000 kn i kada im je uputila mail da li branitelji još ostvaruju popust dobila je odmah odgovor i kroz 3 dan natrag pola novaca- dakle godinu specijalističkog u Rijeci je platila 4500 kn!!!
Ja imam UPP za položit i diplomski napisan, a jučer sam u Rijeku poslal mail da vidim koliko bi imala eventualno i da li uopće kakve razlike da se prebacim kod njih makar i iduće godine. Još nešto kod njih nema razlike kod upisa na specijalistički tj. bitno je da imaš 3 godišnji studij a ne mora biti po bolonji.

jadra

Evo i mojih podataka: Rahela Jović (Capan), R-42/99 (izrada diplomskog u tijeku)

Dal moramo doći u ponedjeljak ili će onda biti objavljeno na webu što, kada i kako tko dalje' Nisam iz ZG, pa da se ne vozikam.
Nemam pojma, pitat cu danas... bilo bi jako lijepo da objave ne webu sto i kako, ima nas koji vise ne zivimo nimalo blizu...

MARINAJ

meni je ostao ispit iz upravnog postupovnog prava i diplomski... Neznam kak su si oni zamislili da mi u tako kratkom roku skupimo tolike novce za upis, a iskreno cijeli ovaj tjedan razmišljam kak da platim režije i da mi ne isključe struju... Već mi je muka od svega... najbolje bi bilo da se nitko od nas ne upiše tako dugo dok nas ako se više ništa neda poduzeti da nastavimo studirati po starom programu ne prebace na bolonju, ali uz uvjet da nas oslobode polaganja bilo kakvih dodatnih ispita , osim onih koji su nam ostali po starom programu... Svakako nesmijemo odustati i dopustiti da upravljaju našim sudbinama kak njima odgovara...

Petra V.

Bok ,evo ja isto imam upp za polozit i gotov diplomski,ali zivim u Njemackoj ,pa vas molim da moje podatke isto proslijedite Petra Vitez I 1o7/2000 Hvala

Vesna Vesnić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
:palac-gore:
Svakako nesmijemo odustati i dopustiti da upravljaju našim sudbinama kak njima odgovara.
Apsolutno ne bismo smjeli odustati i da, fakat bi bilo najbolje ak nam ne urede normalne uvjete prelaska, dakle, bez dodatnih ispita, ne upisati se uopće...

niknew

Drage kolege, molio bih malu pomoć...
kao i svi vi sam sa starog programa(apsolvent od 2002.g.), pa me zanima što i do kada moram učiniti da bih nastavio sa studijem. Unaprijed hvala na odgovoru!

DANIJELA L

Već sam ovu poruku napisala al izgleda da je još na cenzuri, pa da probam još jednom.
Dakle glede politologije- na upravnom studiju Pravnog fakulteta u Rijeci - program po Bolonji nema politologije oni i dalje na prvoj godini imaju teoriju prava - mislim da ću se suzdržati od komentara o našoj velikoj potrebi polaganja politologije.

Dalje imaju na stranici i pravilnike o plaćanjima u kojima jasno navode da hrv. branitelji i dalje plaćaju 50% cijene školarine. Isto vrijedi i za specijalistički. Kolegica mi je ove godine upisala spec. i platila punu cijenu, kasnije se sjetila pozvati na to pravo i javila im se mailom- odgovoreno odmah , a za 3 dana vraćena polovica novca na tekući.
Za specijalističi ne treba razlika ispita može se upisati specijalisički i sa 3-godišnjim studijem po starom programu.

Tako se to radi u 21. stoljeću i kapitalizmu - kad pošteno platiš pošteno dobiješ i svu uslugu, a kod nas ??? Možda da se naši zapitaju da li su u toku sa vremenom u kome živimo. Poslala sam i mail sa pitanjima o prelasku, a ostao mi je samo jedan ispit i imam napisan i prvi puta pregledan diplomski, a ovo je takva svinjarija kod nas da se čak nisam imala volje ni javiti na ovom forumu , ali želih svima koji su pokušavali izboriti se zahvaliti na trudu i volji !

Mani10

S obzirom da nisam iz Zg, prijavit ću poštom, na koju sad adresu šaljem prijavnicu? Znam ulicu, ali koji je sad naziv, prije sam slala na Društveno veleučilište, a sad?

jadra

za one kojima ce nesto znaciti:

OSNOVE POLITOLOGIJE - prezentacije s predavanja
Prezentacije sa predavanja održanih 24.-28.10. možete pogledati na
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij/strucni_studij_javne_uprave

S obzirom da nisam iz Zg, prijavit ću poštom, na koju sad adresu šaljem prijavnicu? Znam ulicu, ali koji je sad naziv, prije sam slala na Društveno veleučilište, a sad?
Studijski centar za javnu upravu i javne financije
Studentska referada strucnog studija javne uprave

DIDI2205

..koliko ja znam zadnji dan za predat molbu u referadu je bio 25.10. i to za prijelaz...a sad ako nisi to predao probaj otići koji dan pa zamolit da ti uzmu index...

MARINAJ

poštovani kolege i kolegice.. ja definitivno ne mislim odustati od cilja da položim taj jedan ispit koji mi je ostao i svakako ne mislim dopustiti ljudima koji imaju više nego dovoljno za osnovne životne potrebe, a vjerojatno nikad nisu iskusili pravu borbu za životom kao ja, da nas tako ponižavaju i diskriminiraju.. Činjenica je da do zadnjeg trena nisu imali nimalo sluha za naše molbe da nastavimo studirati po starom programu,i stoga mislim da bi se sad trebali nastaviti boriti u smjeru da upišemo tu "famoznu" bolonju ali bez dodatnih ispita. Moramo se zauzeti za nas i za našu budućnost jer oni su se za svoju već davno pobrinuli...

jadra

Drage kolege, molio bih malu pomoć...
kao i svi vi sam sa starog programa(apsolvent od 2002.g.), pa me zanima što i do kada moram učiniti da bih nastavio sa studijem. Unaprijed hvala na odgovoru!
ispuniti molbu za prijelaz na bolonjski program, sto je prije moguce ako su upisi iduci tjedan... to smo kao morali predati do 30.9., ali uzet ce vam molbu sigurno i sada.
navodno cemo (nigdje jos nema sluzbene obavijesti o tome) na upisima 4.11. saznati sve ostalo.

kolegica ce do veceras kreirati ONLINE peticiju - molimo vas sve da ostavite svoje podatke na istoj da ne bude opet upitna valjanost ovako prikupljenih informacija (posto nemamo vase potpise). link ce biti stavljen na forum sto je prije moguce! hvala na razumijevanju!

martina_sk

Administrator
Već sam ovu poruku napisala al izgleda da je još na cenzuri, pa da probam još jednom.
Dakle glede politologije- na upravnom studiju Pravnog fakulteta u Rijeci - program po Bolonji nema politologije oni i dalje na prvoj godini imaju teoriju prava - mislim da ću se suzdržati od komentara o našoj velikoj potrebi polaganja politologije.

Dalje imaju na stranici i pravilnike o plaćanjima u kojima jasno navode da hrv. branitelji i dalje plaćaju 50% cijene školarine. Isto vrijedi i za specijalistički. Kolegica mi je ove godine upisala spec. i platila punu cijenu, kasnije se sjetila pozvati na to pravo i javila im se mailom- odgovoreno odmah , a za 3 dana vraćena polovica novca na tekući.
Za specijalističi ne treba razlika ispita može se upisati specijalisički i sa 3-godišnjim studijem po starom programu.

Tako se to radi u 21. stoljeću i kapitalizmu - kad pošteno platiš pošteno dobiješ i svu uslugu, a kod nas ??? Možda da se naši zapitaju da li su u toku sa vremenom u kome živimo. Poslala sam i mail sa pitanjima o prelasku, a ostao mi je samo jedan ispit i imam napisan i prvi puta pregledan diplomski, a ovo je takva svinjarija kod nas da se čak nisam imala volje ni javiti na ovom forumu , ali želih svima koji su pokušavali izboriti se zahvaliti na trudu i volji !
ovaj post je objavila kolegica, ali do sad nije bio odobren..

Vesna Vesnić

Citat:
DANIJELA L: Pregled postova

Slažem se u potpunosti, jasno mi je da je volja svih nas pala do središta Zemlje, jer stvarno, ali stvarano nas tretiraju... nemam više riječi kako!

Vesna Vesnić

Drage kolege,
u nastavku je veza na peticiju, nadam se da će "šljakati" potpisivanje itd., te pozivam apsolutno sve studente starog programa da navedenu peticiju potpišu, imamo 3 glavna zahtjeva, pročitajte sve u miru...

Važno je istaknuti da tražimo da nam i ispite položene na 2-godišnjem upravnom studiju priznaju, budući sam maločas saznala da oni to ne misle, jer valjda nismo točno naveli da nas ima i s indeksima od prije famoznog Društvenog veleučilišta, pa oni za to ni ne znaju, što li, a moja ideja da oni imaje dosjee studenata kroz cijeli studij, povezane nekom odrednicom, je očito SF, tako da moramo naglasiti i to!

http://www.peticija24.com/struni_studij_javne_uprave

i sveukupno lol, pun mi je kufer total!!!
ajmo ljudi, potpisujte, da to još zadnje im tam ... nešto prosto, pa onda da vidimo
ovakav šlamperaj nisam već dugo doživjela, pardon, jesam, kamenci moje mame koji su bili zaboravljeni za razbijanje...

Molim da peticiju potpišu i oni koji su već dostavili svoje podatke na forum i privatno, budući da se kroz peticiju potpis potvrđuje mail-om pa se to smatra valjanim, a na isti način su pravnici i socijalni rad potpisivali, pa je njima uvrštena na sjednicu Fakultetskog vijeća, a naša nije - jer nije bila valjana???

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks