AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Tko zna koliko ects bodova moze max.biti upisano u jednoj godini?
Da znam ako bi me s 1 ispitom do kraja vracali na 2.god. da se ne vozikam nista prijaviti jer pod tim uvjetima ne mislim nastaviti ni da je besplatno!

suzyc

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Tko zna koliko ects bodova moze max.biti upisano u jednoj godini?
Da znam ako bi me s 1 ispitom do kraja vracali na 2.god. da se ne vozikam nista prijaviti jer pod tim uvjetima ne mislim nastaviti ni da je besplatno!
Ja mislim da je 60 bodova max, odnosno 30 bodova po semestru. Samo ne znam kako će to nama starima računati, to vjerojatno ne znaju niti oni u referadi.

Tek kada vidim 4.11. ili kasnije što mi od predmeta priznaju, a što moram upisati, vidjet ću da li ću uopće upisati i kada.
A što ako prijavim politologiju, a ne upišem se?

Što je s brojem izlazaka na ispite od ranije, hoće li oni nastaviti brojevni niz ili će nam se izlasci brojati od početka?

jadra

Sto se ispita tice, ako ce biti kao kod ljudi koji su bili automatski prebacivani ma bolonju te god.kad se uvela jer nisu bili ostvarili uvjete za upis u visu godinu - ne, ne moze se polagati bilo kako. Prvo politologija, pa ispiti s 2.god. i s nepolozenim ispitom (jednim) s druge se mogu rjesavati ovi s trece.
Presmijesno ako to bude I za nas vrijedilo, ja sam polozila sve ispite s trece vec :lol:

Ja mislim da je 60 bodova max, odnosno 30 bodova po semestru. Samo ne znam kako će to nama starima računati, to vjerojatno ne znaju niti oni u referadi.

Tek kada vidim 4.11. ili kasnije što mi od predmeta priznaju, a što moram upisati, vidjet ću da li ću uopće upisati i kada.
A što ako prijavim politologiju, a ne upišem se?

Što je s brojem izlazaka na ispite od ranije, hoće li oni nastaviti brojevni niz ili će nam se izlasci brojati od početka?

A nikom nista, uzmu jos kunicu iz dzepa i tu raskrstite puteve :D
Za broj izlazaka na ispit nemam pojma, morat cemo cekati kao i do sad, valjda cemo saznati I to...

snjegulja

Mislim da je 60 bodova. Ja sam si izračunala da bi imala 44.5 ECTS za upisati. No, ono što mene jako brine je to što mislim da nemožemo imati ispite sa sve tri godine. tj. moj primjer - Pol. sa prve, građ i ova dva nova sa druge, i dva ili tri sa treće. Nisam sigurna da li možemo imati ispite sa sve tri godine upisane u jednoj akademskoj godini! A pogotovo me to brine otkad su kolegici rekli da će većina biti druga godina, što bi značilo da ćemo iduće morati upisivati treću. Za mene konkretno to znači da više nebum ništa upisivala.

jadra

Mislim da je 60 bodova. Ja sam si izračunala da bi imala 44.5 ECTS za upisati. No, ono što mene jako brine je to što mislim da nemožemo imati ispite sa sve tri godine. tj. moj primjer - Pol. sa prve, građ i ova dva nova sa druge, i dva ili tri sa treće. Nisam sigurna da li možemo imati ispite sa sve tri godine upisane u jednoj akademskoj godini! A pogotovo me to brine otkad su kolegici rekli da će većina biti druga godina, što bi značilo da ćemo iduće morati upisivati treću. Za mene konkretno to znači da više nebum ništa upisivala.
Ma pod tim uvjetima mi ne pada na pamet...

snjegulja

Ma pod tim uvjetima mi ne pada na pamet...
Da, meni isto. Ali to je neko moje razmišljanje. Nitko sretniji od mene ako sam u krivu.
I totalna nebuloza je da smo do jučer bili apsolventi a sad bi opet trebali biti druga godina...

lanna

Iskeno meni više tako odgovara, jer bezveze bi platila sve ispite, a ne bih ih stigla sve položiti.
Čast izuzetcima koji bi mogli sve riješiti, mislim da mi svi radimo i ne budemo sve stigli riješiti.. NAŽALOST

snjegulja

a čuj vjerujem da svatko od nas ima nešto što mu više odgovara... a šta će biti, valjda ćemo znati u ponedjeljak... s naglaskom na valjda.

zsurin

Ne, ovo nema smisla. Kome je ostalo 1,2 ili 3 ispita iz starog programa ili samo prijavljen diplomski ne može ići na drugu godinu jer gubi apsolventska prava. Zatim, kako prijaviti politologiju kad ne znamo kakav imamo status. Mi nismo još uvijek studenti ove akademske godine jer nismo upisani. Ne znamo niti uvjete upisa. Ni na nebu ni na zemlji. Kaj budu nam dali samo jedan dan za upis, a toliko smo ih čekali ? E, pa ovo je stvarno nebuloza, zrelo za javnost, pa neka ljudi zdravog razuma prosude jel to uredu. Rekli su da imamo 5 do 6 ispita razlike. Ljudi to je razlikovni modul i može se položiti u jednoj akademskoj godini, pa da vam je ostalo i pet ispita iz starog programa. Ak smo bili apsolventi po statom programu nemojmo dozvoliti da nas prebace na drugu godinu.

jadra

V A Z N O

Postovani kolegice i kolege,

kolegica Vesna Vesnic ce jos jednom pokusati izboriti barem nesto, bilo kakve povoljnije uvjete za nastavak studiranja studentima koji imaju DO MAX. 3 ISPITA PREOSTALA za poloziti (sto je ujedno uvjet za prijavu diplomskog). Tim povodom molimo iste studente da posalju svoje podatke PRIVATNOM PORUKOM kolegici pod nickom "Filip M." koja ce sutra sve podatke prosijediti kolegici Vesni. Takodjer ja cu sutra popodne u radno vrijeme referade biti na faksu te mozete podatke dati i meni.

aurelija

Okej, kad buš već sutra bila tam', pitaj šta s predavanjima?!
Oće nas još i na to bacit?!
Jese mora, ne mora, šta je s tim?! Jel' preporučljivo, nije, jel' ima nekih kolokvija...ugl., propitaj malo...:meh::meh::meh:
(ili, ivana_7, Code ili netko drugi od vas koji ste danas bili, zvali faks, ak' to znate, pišite)
Da, i propitaj malo i oko tog upisivanje treće...ono što ste danas tu komentirali...ako nas većinom bacaju na drugu, onda po logici stvari bi iduću godinu trebali upisati treću...užas.

I sretno vam...s ovim što pišeš...ja nažalost nisam u toj kategoriji, jedan mi fali da bi bila, jbg. life

jadra

Okej, kad buš već sutra bila tam', pitaj šta s predavanjima?!
Oće nas još i na to bacit?!
Jese mora, ne mora, šta je s tim?! Jel' preporučljivo, nije, jel' ima nekih kolokvija...ugl., propitaj malo...:meh::meh::meh:
(ili, ivana_7, Code ili netko drugi od vas koji ste danas bili, zvali faks, ak' to znate, pišite)
I sretno vam...s ovim što pišeš...ja nažalost nisam u toj kategoriji, jedan mi fali da bi bila, jbg. life
Predavanja neka su vec pocela, koliko znam, pa valjda se ocito ne mora ici. Ali vajda i za njih placamo, a posto jos nismo upisani ni ne ide se na nista - i to je ok od strane faksa?

Pokusat cu se raspitati jer i mene osobno zanima...

I hvala, znam da puno njih nece uci u ovu racunicu i zao mi je, no probalo se izboriti sve, nije dalo rezultate...ovo je zadnji pokusaj, pa sto bude...hvala na potpori!

aurelija

Vesna Vesnić carice, jel' se dade nešto izborit za nas koji smo prije Veleučilišta bili na dvogodišnjem studiju...čisto radi tih opet podosta predmeta koje smo položili, a tako su nam ih lepo skrižali te nesretne milenijske godine.
?!
Ne moraš mi ništ' pametno odgovarat...samo eto...kad se već ide u neki zadnji pokušaj...nije zgoreg spomenut, predložit, napomenut...didaskalije i tako to;)

jadra

Vesna Vesnić carice, jel' se dade nešto izborit za nas koji smo prije Veleučilišta bili na dvogodišnjem studiju...čisto radi tih opet podosta predmeta koje smo položili, a tako su nam ih lepo skrižali te nesretne milenijske godine.
?!
Ne moraš mi ništ' pametno odgovarat...samo eto...kad se već ide u neki zadnji pokušaj...nije zgoreg spomenut, predložit, napomenut...didaskalije i tako to;)
I na to je kolegica vec mislila, radi se na eto bilo cemu...ne kosta nas pokusat...mozda samo kosta puno zivaca...a kud sve, tu i to :D

macak

mozete i meni slati, mozda se kolegici napunio inbox, hvala!
Evo i mojih podataka: Rahela Jović (Capan), R-42/99 (izrada diplomskog u tijeku)

Dal moramo doći u ponedjeljak ili će onda biti objavljeno na webu što, kada i kako tko dalje' Nisam iz ZG, pa da se ne vozikam.

Vesna Vesnić

?!
Hvala na pridjevu carice, ali više se osjećam ko Kekec u kontaktu sa stricem Bedanecom. Lol!
Pa po mojem mišljenju, svi mi koji imamo te ispite još od prije 2000.g. položene i koji su i teški i brojni i rekla bih isti ovima po novom programu, bi trebali to dobiti priznato!!! I to turbo priznato!! Kojeg vraga da učim i polažem osnove politilogije kad imam položenu teoriju prava i države! K tomu još politike ima i u političkoj ekonomiji, a npr. ustavno pravo koje smo mi položili u sebi sadrži ustavno pravo RH i onaj predmet koji je na smjeru međunarodnom, upravno poredbeno pravo, pa sve to smo/sam već učila što se tam u sažetku programa nabraja!!! Turbo o ustavnom pravu RH i sve one izborne sustave i bla bla

Sad mi pak u glavi svira Demis Roussos, Triki triki mon amour...

I ja još uvijek vjerujem u neki kompromis, u neki razumni rasplet našeg slučaja, "slučaj karson", tako ja zovem sve takve situacije, nastale dezmozgenizacijom sustava...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks