AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ajmeeeeeee nisam to znala
nadam se da ce mi dat onda da se sutra upisem jer i ja sam bila redovni pa sam izgubila prava i kao vodim se redovni bez studentskih prava ko stari student .. to mi je frendica danas rekla nisam niti znala, ja no stop mislim da je to izvanredni ..

pa nadam se da ce mi sutra dat da se upisem .. jer ima netko od starih studentata u istoj situaciji ?
nisam ni ja znala do prošle godine... kad sam čekala 3h gore u redu, a onda me gospođa izbacila van i derala se na mene zašto joj oduzimam vrijeme i kaj ne znam čitat. i ja sam mislila da kad ti isteknu prava postaneš izvanredni, al ne, nego samo izgubiš prava i to je to.
nazovi sanju i pitaj ju danas, mislim da ćeš morati podnijeti molbu za upisivanje nakon proteka roka...ali možda i ne, najbolje da nazoveš i pitaš, ona će shvatit situaciju.

jaanu

nisam ni ja znala do prošle godine... kad sam čekala 3h gore u redu, a onda me gospođa izbacila van i derala se na mene zašto joj oduzimam vrijeme i kaj ne znam čitat. i ja sam mislila da kad ti isteknu prava postaneš izvanredni, al ne, nego samo izgubiš prava i to je to.
nazovi sanju i pitaj ju danas, mislim da ćeš morati podnijeti molbu za upisivanje nakon proteka roka...ali možda i ne, najbolje da nazoveš i pitaš, ona će shvatit situaciju.
hvala na dogovoru .. bar znam da cu se upisat .. mozda se malo deru ko na tebe prosle godine ali bitno da se upiem .. ma sutra cu odmah ujutro otic do nje .. i sve rijesit .. a taman sam zvala frendicu koja je pitala do kad se mi mozemo upisat i rekla mi je da joj je receno do 28og .. tako da ce vjerojatno i proc bez problema ..

javim sutra :)

jadra

hvala na dogovoru .. bar znam da cu se upisat .. mozda se malo deru ko na tebe prosle godine ali bitno da se upiem .. ma sutra cu odmah ujutro otic do nje .. i sve rijesit .. a taman sam zvala frendicu koja je pitala do kad se mi mozemo upisat i rekla mi je da joj je receno do 28og .. tako da ce vjerojatno i proc bez problema ..

javim sutra :)
ma ja sam bila došla na vrijeme, samo sam bila čekala na krivim vratima ;)
a onda tako, pa ako treba priložiti molbu stigneš i to sutra, sretno!

mateja

molila bi za pomoć ako netko ima stariji vodic za studente ili ako se sjeca literature za predmet javni odnosi u upravi i da mi napise ,meni trebai hitno ili ako zna nekog kome se mogu obratiti hvala

jadra

molila bi za pomoć ako netko ima stariji vodic za studente ili ako se sjeca literature za predmet javni odnosi u upravi i da mi napise ,meni trebai hitno ili ako zna nekog kome se mogu obratiti hvala
ja sam to bila polagala na temelju nekakve skripte pitanja i odgovora i mislim da su po tome stvarno većina i učili i prolazili (s jako dobrim ocjenama)...
inače, znaš da se taj predmet više ne može polagati, već ga trebaš zamijeniti za neki drugi izborni? http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij?@=5y55#news_20176

ivaka

ja sam to bila polagala na temelju nekakve skripte pitanja i odgovora i mislim da su po tome stvarno većina i učili i prolazili (s jako dobrim ocjenama)...
inače, znaš da se taj predmet više ne može polagati, već ga trebaš zamijeniti za neki drugi izborni? http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij?@=5y55#news_20176
Ja sam morala u 6 mj. mijenjati ispit Javni odnos i u upravi jer nemaju ispitivača (i to su me obavijestili tek nakon što sam ga spremila :sad:). Izabrala sam umjesto njega Izborne sustave i svakako ga predlažem.
Morala sam otići u referadu i dogovorila promjenu ispita sa gđom. Željkom.

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Bok,
imam jednu blesavu molbu.:laughing:Dakle, ako netko od starijih jos prati ovu temu: mozete li mi, molim vas, pobrojati predmete za sve tri godine po nazivima kakvi su bili do bolonje? Zagubila sam index...:crazy:
Hvala.

suzyc

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Bok,
imam jednu blesavu molbu.:laughing:Dakle, ako netko od starijih jos prati ovu temu: mozete li mi, molim vas, pobrojati predmete za sve tri godine po nazivima kakvi su bili do bolonje? Zagubila sam index...:crazy:
Hvala.
I godina:
Osnove prava, Osnove sociologije, Osnove ustavnog prava, Uvod u proučavanje uprave, Ekonomika poduzeća, Financiranje javne uprave, Informatika i statistika, strani jezik I

II godina:
Upravno pravo-opći dio, Ustrojstvo državne uprave, Osnove građanskog prava, Osnove obiteljskog prava s matičarstvom, Osnove radnog, socijalnog i službeničkog prava, Uredsko poslovanje, Lokalna samouprava, Osnove prava društava, Javni odnosi u upravi (zamijeniti s nekim izbornim ili predmetom smjera, ako nemaš položenog), Arhivistika, Strani jezik II

III godina:
Upravno postupovno pravo, Vježbe iz predmeta upravno postupovno pravo, Nomotehnika i dva izborna (npr. vojno upravno pravo, policijsko upravno pravo...)

banana

samo pitanje molim vas, znaci ako nekim slučajem ne uspijem dati sve do 9 mj, zanima me što se događa ako me prebace na bolonju, znam da imam 5 ispita razlike, ali čula sam nešto da svejedno moram 3 godine čekati da ih sve dam?
unaprijed se zahvaljujem :D

zajedničko

evo još jednog padobranca sa starog programa:) ne znam da li nas i koliko ima???
dakle,to je to u 9 mj...nema više??? dakle tzv."bolonja"?
jooooooj...
Kak stojite sa ispitima jer uspio ko kaj riješiti? ja se mučim sa građanskim...ako netko ima kkavu ideju kak to dat super,nek javi...
Dakle,nema više peticije,pisanaj,moljenja i tako to?
Ako ima ko bilo kakav info da li nomotehniku isto možemo polagati tek kad imamo pravo polagati ispite sa treće,dakle kad nam ostane 1 s druge ili to možemo i ovako otići...
hvala

jadra

samo pitanje molim vas, znaci ako nekim slučajem ne uspijem dati sve do 9 mj, zanima me što se događa ako me prebace na bolonju, znam da imam 5 ispita razlike, ali čula sam nešto da svejedno moram 3 godine čekati da ih sve dam?
unaprijed se zahvaljujem :D
kako to misliš čekati 3 godine da ih daš? kad i ako dobiješ razliku, jedina "caka" je da polažeš od prve pa nadalje. znači prvo politologiju trebaš položit, a onda dalje po godinama, ne znam koji su točno ti ispiti razlike.

evo još jednog padobranca sa starog programa:) ne znam da li nas i koliko ima???
jooooooj...
Kak stojite sa ispitima jer uspio ko kaj riješiti? ja se mučim sa građanskim...ako netko ima kkavu ideju kak to dat super,nek javi...
Ako ima ko bilo kakav info da li nomotehniku isto možemo polagati tek kad imamo pravo polagati ispite sa treće,dakle kad nam ostane 1 s druge ili to možemo i ovako otići...
hvala
ima nas, dosta. ima i njih koji su do sad diplomirali, iako kažu u sobi 8 da je takvih malo i čude se što ostatak "čeka".
građansko - sjest i učit, svaki dan dok ne sjedne... napisat matanovac/hano na prijavnicu i nadat se najboljem...
peticija i molba - ako se kome da i misli da ima smisla nek piše, nije zabranjeno...
nomotehnika je ispit s 3.god., polažeš kad ostane 1 s druge.

NINA 2

jooooooj...
hvala
Znaci ima nas,nisam jedina.Meni je ostalo jos 3 ispita i kako sad stvari stoje nema sanse da ih polozim do 30.09..znaci ne gine mi bolonja ako je uopce odlucim upisat,negdje sam procitala da se dobije 6 ispita plus ova moja 3,tako da mislim da se blizi kraj mojem studiranju

jadra

Znaci ima nas,nisam jedina.Meni je ostalo jos 3 ispita i kako sad stvari stoje nema sanse da ih polozim do 30.09..znaci ne gine mi bolonja ako je uopce odlucim upisat,negdje sam procitala da se dobije 6 ispita plus ova moja 3,tako da mislim da se blizi kraj mojem studiranju
da, takav je neki broj razlike... pokušaj riješiti to, 3 ispita nije puno... kako kažu, tko ne riskira - ne profitira ;)

MAURITIUS

hej curke, evo da se i ja javim! ima nas... meni su ostala dva ispita, upravno i postupovno, i kako sad stoje stvari ostaju mi za 9.mjesec :( šta mislite, da li ima šanse da nam odobre izlazak na dekanski ako bude sa bolonjcima ?

Fireflower

dekanski će sigurno odobriti ako ga zatražite, produljenje više ne dolazi u obzir, to su jasno rekli prošle godine. sretno svima!

ja kad sam diplomirala prije 3 mjeseca rekli su mi u referadi da ima više od 100 studenata starog programa i da sam ja 7. koja je diplomirala od produžetka prošle godine do 3. mjeseca. tako da... sjednite i zagrijte stolice, to je jedino što preostaje. ili će vas prebaciti na bolonju pa teši opet sve razlike od prve godine do kraja. vi koji imate po 2-3 ispita to možete riješiti uz malo znanja i dozu sreće! :)

akascha

jedno pitanje ako znate. Stari sam program i imam još građansko :frustrating:za položiti. Zanima me što ako položim i taj ispit, a ne uspijem diplomirati do kraja 9. mjeseca??? Nadam se da me zbog toga neće baciti na bolonju?

ivana

hej curke, evo da se i ja javim! ima nas... meni su ostala dva ispita, upravno i postupovno, i kako sad stoje stvari ostaju mi za 9.mjesec :( šta mislite, da li ima šanse da nam odobre izlazak na dekanski ako bude sa bolonjcima ?

meni su isto ostla 2 ispita, i ako bude odobren dekanski možda ćemo moći, prošle godine se pislal peticija i koliko znam bilo nam je odobreno

jadra

meni su isto ostla 2 ispita, i ako bude odobren dekanski možda ćemo moći, prošle godine se pislal peticija i koliko znam bilo nam je odobreno
prošle godine smo mogli na dekanski zato što smo dobili produljenje studiranja.
zasad je krajnji rok za završetak studija po starom programu 30.9. i najbolje da ga i smatrate krajnjim rokom...ako se to produži - super, ako ne - da ne bude iznenađenja.

jedno pitanje ako znate. Stari sam program i imam još građansko :frustrating:za položiti. Zanima me što ako položim i taj ispit, a ne uspijem diplomirati do kraja 9. mjeseca??? Nadam se da me zbog toga neće baciti na bolonju?
to nitko ne zna jer o tome nema nikakve službene odluke.
ukoliko se rok više ne produži, eventualno možeš napisati molbu da ti odobre obranu diplomskog nakon proteka tog roka.

Filip M.

Recite mi, hoće li se ove godine pisati peticija da se produži studiranje do 2013g.za studente po starom programu, jer imam inf. da su na pravnom fakultetu prošle godine produžili automatski do 2013g., možda nama nisu smjeli odmah za dvije produžiti. Ne znam koliko je ta inf. točna i tko to mora pokrenuti, naša udruga?, mislim da se na vrijeme skupe potpisi. Meni je ostalo 3 ispita, valjda ću jedan sada položiti, ali sve, nema šanse, imam dvoje male djece i sve ostale obaveze, tako da stvarno teško,a znam da ima tako dosta ljudi.
Zna li netko?Mislim, mogu oni sve ako hoće.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks