kakva prepirka ja sam samo navela svoje mišljenje,naravno da bi trebalo uz prošlogodišnje razloge navesti i nove!ali koliko vidim ovdje se angažiramo samo kolegica Fireflower i ja,trebalo bi se javiti još ljudi pa da nekako ptem ovog foruma sve dogovorimo složimo i pokušamo kontaktirati nadležne...

))
eto, to je naš problem od samog početka... pasiva. mi smo si sami krivi za sve za što smo zakinuti u odnosu na druge fakultete. na FF-u ako nekome ne paše termin održavanja ispita skoči cijela godina i profesori se prilagode. o polaganju ispita na konzultacijama da ne govorimo... mi oduvijek samo sjedimo i čekamo. sad sigurno 90% studenata starog programa razmišlja u smjeru: imam još par ispita, to ću riješiti u 6. i 7. mj... ja isto razmišljam tako. ali istovremeno razmišljam i o mogućnosti da ne riješim ili da ne uspijem napisati završni rad na vrijeme (a navodno se moraju predati do 7. mj.) i sl... isto tako razmišljam i o kolegama koji imaju više od par ispita i zato mi je žao što oni sami o sebi ne razmišljaju.
ako se skupi dovoljno voljnih da se pokrene inicijativa vrlo rado ću pomoći u skladu sa svojim mogućnostima - telefoni, faxevi, e-mailovi i neke poslijepodnevne akcije nisu problem. ako ne, kao što sam rekla, uvijek mogu pokušati sa individualnom zamolbom i razgovorm pa kako bude.[/QUOTE]
slažem se ja isto tako smatram da ću ako ova kolektivna inicijativa ne uspije probati molbom Kopriću ili tako nešto jer ne želim upisati razliku imam samo dva ispita ali među njima je građansko pa se toga najviše bojim!.(((
eto, to je naš problem od samog početka... pasiva. mi smo si sami krivi za sve za što smo zakinuti u odnosu na druge fakultete. na FF-u ako nekome ne paše termin održavanja ispita skoči cijela godina i profesori se prilagode. o polaganju ispita na konzultacijama da ne govorimo... mi oduvijek samo sjedimo i čekamo. sad sigurno 90% studenata starog programa razmišlja u smjeru: imam još par ispita, to ću riješiti u 6. i 7. mj... ja isto razmišljam tako. ali istovremeno razmišljam i o mogućnosti da ne riješim ili da ne uspijem napisati završni rad na vrijeme (a navodno se moraju predati do 7. mj.) i sl... isto tako razmišljam i o kolegama koji imaju više od par ispita i zato mi je žao što oni sami o sebi ne razmišljaju.
ako se skupi dovoljno voljnih da se pokrene inicijativa vrlo rado ću pomoći u skladu sa svojim mogućnostima - telefoni, faxevi, e-mailovi i neke poslijepodnevne akcije nisu problem. ako ne, kao što sam rekla, uvijek mogu pokušati sa individualnom zamolbom i razgovorm pa kako bude.[/QUOTE]
s ovim se slažem, a i prošle godine je bilo tako... par nas je povuklo, al neki ljudi su mislili da će stići i bez tog produživanja i nisu se baš nešto uključili pa čak niti toliko da dođu na faks i daju potpis... NEKI, ne želim nikog kritizirat, većina je barem to napravila ili su poslali podatke mailom itd. i to je super.
mi nismo bili tražili nikakve daljnje mogućnosti kao prvo zbog toga jer je već i oko samog produženja bila neka negativna atmosfera... a sad kad razmišljam, trebali smo tražiti da se mogu ispiti davati po bilo kojem redosljedu, da se može svaki mjesec izać na ispit ili odgovarat na konzultacijama itd...
dobili smo vrijeme, ali opet nismo ili nećemo svi stići, sad je samo pitanje i koliko je ljudi s takvim scenarijem i koliko njih uopće zna da bi se nešto opet pokrenulo, jer sam ja na faksu susretala ljude koji nisu imali pojma da ćemo tražiti produženje itd., nisu na forumu, ne znaju ništa... tako da... ne znam, nadam se da bismo se mogli dogovoriti da poduzmemo nešto...
bolonje kod nas nema ni B čak ni za one koji studiraju "po bolonji"... još s obzirom na mogućnost zaposlenja nakon ovog faksa...trebamo tražit bar ovo, pa mi to i plaćamo![/QUOTE]
i sa ovim se u potpunosti slažem!