AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

Fila

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Čestitam Fireflower!!!
Knjigu iz nomotehnike navodno ima u kopiraonici u Masarykovoj za 10-ak kn ili ima na Pravnom fakultetu u biblioteci (ali ona starija) za 17 kn. Sretno za dalje..

mica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hej ja sam isto stari program sad sam dala radno i ostalo mi je građansko iz druge (kada nam ostane jedan iz druge smijemo polagati iz treće jel da?)htjela bih prijaviti komunalno sada ali pošto sam iz Siska šaljem prijavnice poštom ali me brine to da li moram ić u Zg prijaviti kako bih u referadi predočila indeks da se vidi da mi je ostao jedan ispit iz druge,ili me možda provjere u kompu kako stojim sa ispitima?ili mogu poštom jeli imao tko takvu situacijicu!?bojim se ako pošaljem poštom da će me zeznut i da me neće staviti na popis.

Fila

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Mica, ja sam u istoj situaciji. Također sam iz Siska, prijavljujem sve poštom, isto mi je ostalo samo građansko iz druge, a dala radno sad 1.02.
Prijavila sam nomotehniku, nemam pojma da bi trebalo nositi indeks na uvid.
Uglavnom sljedeći tjedan je nomotehnika pa ću ti moći reći jesu li me stavili na popis ili ne.

xxx

Mica, ja sam u istoj situaciji. Također sam iz Siska, prijavljujem sve poštom, isto mi je ostalo samo građansko iz druge, a dala radno sad 1.02.
Prijavila sam nomotehniku, nemam pojma da bi trebalo nositi indeks na uvid.
Uglavnom sljedeći tjedan je nomotehnika pa ću ti moći reći jesu li me stavili na popis ili ne.
Ne, ne morate ništa dokazivati, ni indeksom ni nikako...normalno prijavite ispit i to je to. Ja sam se isto brinula prošle godine kako ću riješvat treću godinu budući da mi je ostalo građansko, hoće li mi htjet uzet prijavnicu, dal će me stavit na popis, hoće li me gnjavit kad dođem na ispit i sl.
Redovno sam prijavila ispit kao i sve druge prije toga i nikad me nitko nije ništa tražio. U međuvremenu sam očistila cijelu treću i sad se bakčim s građanskim...šećer ili u ovom slučaju pelin za kraj...he, he, he...:sick:

aanita

bok! vidim da su neki na prošlom roku položili radno prema starnom programu, da li mi netko može sugerirati po čemu je najbolje učiti i da li netko ima dobre skripte.
hvala unaprijed

martex

...još zakon o suzbijanju diskriminacije, zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama i zakon o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti

mica

hej mi po starom programu imamo stvarno krajnji najkranjiji rok do 10 mjeseca bit gotovi i onda dobivamo 6 ispita razlike pitam jer me strah da se nije nešto promjenilo??kako oni znaju non stop nešto izmišljati:(

xxx

hej mi po starom programu imamo stvarno krajnji najkranjiji rok do 10 mjeseca bit gotovi i onda dobivamo 6 ispita razlike pitam jer me strah da se nije nešto promjenilo??kako oni znaju non stop nešto izmišljati:(
Rok za diplomiranje po starom programu je do 30.09.2011., što znači da do tog dana diplomski mora biti obranjen, nije dovoljno samo položiti sve ispite. O produženju roka je odluka donesena u 9.mj.2010. i to je definitivno, nema promjene ni izmišljanja, a po isteku tog roka tko ne uspije diplomirati po s.p. upisuje bolonju.
Stisnite s ispitima jer nema šanse da se rokovi više produžuju.
Za stari program nema dekanskog tako da nemojte računati ni na to kao ni općenito na situaciju od prošle godine vezano uz mogućnost ponovnog produženja roka. Faks nam je ovim produženjem i više nego izašao u susret, dao nam je drugu šansu i to je maksimum što možemo očekivati za stari program od DZV-a.

mica

Rok za diplomiranje po starom programu je do 30.09.2011., što znači da do tog dana diplomski mora biti obranjen, nije dovoljno samo položiti sve ispite. O produženju roka je odluka donesena u 9.mj.2010. i to je definitivno, nema promjene ni izmišljanja, a po isteku tog roka tko ne uspije diplomirati po s.p. upisuje bolonju.
Stisnite s ispitima jer nema šanse da se rokovi više produžuju.
Za stari program nema dekanskog tako da nemojte računati ni na to kao ni općenito na situaciju od prošle godine vezano uz mogućnost ponovnog produženja roka. Faks nam je ovim produženjem i više nego izašao u susret, dao nam je drugu šansu i to je maksimum što možemo očekivati za stari program od DZV-a.
ma to sve znam ali pitam dali dobivam samo 6 ispita razlike ili ako do tada zaživi 3+2 dali ću morati upisati i tih +2 ili će to biti moja dobra volja?znam da ću razliku po bolonji morat upisati ako ne dipl. do 30.09.

xxx

ma to sve znam ali pitam dali dobivam samo 6 ispita razlike ili ako do tada zaživi 3+2 dali ću morati upisati i tih +2 ili će to biti moja dobra volja?znam da ću razliku po bolonji morat upisati ako ne dipl. do 30.09.
ok, sorry nisam te odmah razumjela...ali ne škodi to ponoviti s vremena na vrijeme da se malo podsjetimo kako nam gori pod nogama :ugh:

za ovo ne znam najbolje je provjerit na faksu iz prve ruke

jadra

kako sam ja to shvatila, to +2 je slobodna volja, tj. nije da se mora upisati.
s ove 3 godine si bacc., a s te još +2 dobiješ još za stupanj veću/višlju spremu i neki drugi naziv. međutim, vjerujem da će svi koji će htjeti nastaviti još te 2 godine trebati položiti nekakvu razliku u ispitima prema bolonji.

zajedničko

ok, sorry nisam te odmah razumjela...ali ne škodi to ponoviti s vremena na vrijeme da se malo podsjetimo kako nam gori pod nogama :ugh:

za ovo ne znam najbolje je provjerit na faksu iz prve ruke
bok,
što se tiće završavanja do 9.mj 2011...na Prometu je 30.3.2011 obznanjeno da se studentima po starom programu produljuje mogućnost završavanja po starom programu do 2013. g-9.mj.
Eto kao svaki kuturni i normalni fax njima su objavili već sada a mi o tome em ne znamo em nemamo pojma dal će ovo i nama ići u prilog...vjerojatno ćemo saznati 30.9. a do tada će gospođe iz referade na svaki naš upit o tome okretati očima...tolko od mene

xxx

bok,
što se tiće završavanja do 9.mj 2011...na Prometu je 30.3.2011 obznanjeno da se studentima po starom programu produljuje mogućnost završavanja po starom programu do 2013. g-9.mj.
Eto kao svaki kuturni i normalni fax njima su objavili već sada a mi o tome em ne znamo em nemamo pojma dal će ovo i nama ići u prilog...vjerojatno ćemo saznati 30.9. a do tada će gospođe iz referade na svaki naš upit o tome okretati očima...tolko od mene
Dobro promet, ekonomija i slični fakulteti su posebni priča... i sami smo imali prilike vidjeti da se tamo dosta stvari radi mimo pravila što kod nas baš i ne prolazi tako da se nemojmo s njima uspoređivati...

Vezano uz dodatno produženje nema se tu što posebno raspravljati, daleko od toga koliko su naše tete u referadi (ne)susretljive kod davanja informacija o tome a i svemu ostalom vezano uz studij ali činjenica je da je faks prije nekoliko godina postavio rok do kojeg moramo diplomirati i da su nam ipak rok produžili za još godinu dana pa sad očekivati i gajiti nade da će se isto ponoviti i ove godine ipak je malo previše ... nas nekolicina se lani jako dobro namučila oko produženja ali ako ima netko nov, svjež, turbo motiviran i voljan još jednom proći istim putem ... samo naprijed i sretno! :laughing:

jadra

s obzirom na to kako smo JEDVA izvukli ovu godinu prouženja prošle godine i s obzirom da neki ključni ljudi nisu bili niti za produženje ovo koje smo dobili, ja se ne bih nadala nikakvom više produženju.

pogotovo je velika razlika između našeg i ostalih fakulteta u broju studenata koji još nisu riješili po starom programu i tu brojke govore protiv nas, tako da... do sad nas je još manje od onih stotinjak potpisnika peticije, do 9.mj. će nas biti još manje, treba i to imati na umu.

mica

znate što je meni glupo zašto bi mi morali polagati tu razliku po bolonji kad kod nas bolonje nema!!!ajde da je ima ok imali smo rok i sad moramo preć na bolonju,ali kod nas je neeemaaaa i neće je biti još dugo pa zar onda nemogu zgotoviti ovaj faks ovako po starom i svi sretni!

jadra

znate što je meni glupo zašto bi mi morali polagati tu razliku po bolonji kad kod nas bolonje nema!!!ajde da je ima ok imali smo rok i sad moramo preć na bolonju,ali kod nas je neeemaaaa i neće je biti još dugo pa zar onda nemogu zgotoviti ovaj faks ovako po starom i svi sretni!
pa nisam sasvim u toku moram priznati, ali načula sam da za neke predmete postoje kolokviji, a ono ključno: postoji razlika u predmetima. to je naš dvosjekli mač: tko želi nastaviti neće imati ništa protiv prebacivanja na bolonju, a oni koji to ne žele - ne žele trošiti vrijeme ni novac na tu razliku. tako smo i dobili ovo produženje, ali da bismo mogli opet produljiti ovaj rok - čisto sumnjam, niti je to u nekakvom interesu fakulteta. žele nas što prije izjednačiti da svi idu po istim pravilima itd., a tu je i pitanje $$$ tako da nemojmo se zavaravati... nitko sretniji od mene da se rok produži još, ali nemojte se zanositi idejom jer smo i ovu godinu prilično teško dobili.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks