Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
u vezi peticije - pokušavali smo se baš preko foruma i organizirati i razglasiti ljudima da dođu na faks kad budemo tamo s listama da se potpišu itd., xxx je to pokrenula i stupila u kontakt s predstavnicom udruge studenata koja je našu molbu iznjela pred vijeće u rujnu, a prije toga je još kolegica suzyc išla na sastanak s pročelnicom. molba se trebala napisati, obrazložiti i predati u referadu da ju urudžbiraju itd., dakle, oko toga svega je dosta posla, mi smo prošle godine potegnuli s tim i to smo jedva nekako... ja nemam živaca opet slušat "pa tko vam je kriv, imali ste godinu dana" i sl., ako netko hoće poduzeti nešto - super...između ostalog bolonjcima je odobreno polaganje ispita treće godine ako imaju jedan sa druge,a nama o nikad nisu odobrili kad smo imali još prava,mislima da bi se trebalo riješiti nešto po pitanju tog prelaska na bolonju ili da nam se produži taj rok opet jer zbilja dobar dio ljudi neće riješiti ispite do kraja 9 mjeseca tj.diplomirati a svrha te razlike ne postoji i nikome ne nosi dobro.ne znam kome se treba obratiti po pitanju produženja roka polaganja tj.potpisivanja peticije ali mislim da bismo se trebali pobuniti i ove godine jer ostali fakulteti imaju bolonju kao pravu bolonju a mi nekakvu bezveznu razliku koja nema smisla niti nam omogućava studiranje po bolonji poštoe ne postoje te +2,pa eto...
razumijem te u potpunosti ja nisam iz zga tako da ne mogu baš pridonjeti i stvarno sam zahvalana vama koji ste prošle godine dali sve od sebe i postigli uspjeh skidam vam kapu ali eto ako netko može nešto poduzeti bilo bi dobro iako mislim da su male šanse ali svakako treba pozitivno gledati i na tu jednu malu šansicu.)u vezi peticije - pokušavali smo se baš preko foruma i organizirati i razglasiti ljudima da dođu na faks kad budemo tamo s listama da se potpišu itd., xxx je to pokrenula i stupila u kontakt s predstavnicom udruge studenata koja je našu molbu iznjela pred vijeće u rujnu, a prije toga je još kolegica suzyc išla na sastanak s pročelnicom. molba se trebala napisati, obrazložiti i predati u referadu da ju urudžbiraju itd., dakle, oko toga svega je dosta posla, mi smo prošle godine potegnuli s tim i to smo jedva nekako... ja nemam živaca opet slušat "pa tko vam je kriv, imali ste godinu dana" i sl., ako netko hoće poduzeti nešto - super...
istina je da ta razlika zapravo nama ne treba jer su dali mogućnost da se plati diploma s nazivom bacc., ali ljudima koji bi htjeli nastaviti te +2 godine (jednom kad budu...) mislim da je ta razlika potrebna. sve u svemu ne znam koliko bi to bilo uspješno jer nekako nismo dobili pozitivan feedback od pročelnice prošle godine, al ako netko želi probati - ja ću opet poduprijeti koliko mogu.
ja se zapravo pitam koja je poanta toga da nam produže pravo za još godinu dana kad nas ionako sustavno ruše na ispitima (znali više ili manje) i vraćaju na startnu poziciju. iskreno, više mi je svejedno po kojem programu ću agoniju dovesti do kraja, samo da ju više dovedem. na ovom fakultetu me ne zanima nikakva +2 opcija ni sada, ni ikada! pametnije mi je orijentirati se na druge opcije (a ima ih) i riješiti se ovoga što mi je pojelo godine i godine života što prije. no, ako je većina nas koji smo na starom programu za to da se aktiviramo oko prijedloga naravno da ću ga podržati.u vezi peticije - pokušavali smo se baš preko foruma i organizirati i razglasiti ljudima da dođu na faks kad budemo tamo s listama da se potpišu itd., xxx je to pokrenula i stupila u kontakt s predstavnicom udruge studenata koja je našu molbu iznjela pred vijeće u rujnu, a prije toga je još kolegica suzyc išla na sastanak s pročelnicom. molba se trebala napisati, obrazložiti i predati u referadu da ju urudžbiraju itd., dakle, oko toga svega je dosta posla, mi smo prošle godine potegnuli s tim i to smo jedva nekako... ja nemam živaca opet slušat "pa tko vam je kriv, imali ste godinu dana" i sl., ako netko hoće poduzeti nešto - super...
istina je da ta razlika zapravo nama ne treba jer su dali mogućnost da se plati diploma s nazivom bacc., ali ljudima koji bi htjeli nastaviti te +2 godine (jednom kad budu...) mislim da je ta razlika potrebna. sve u svemu ne znam koliko bi to bilo uspješno jer nekako nismo dobili pozitivan feedback od pročelnice prošle godine, al ako netko želi probati - ja ću opet poduprijeti koliko mogu.
ja ne kažem da kod mene lijenost nije odigrala veliku ulogu ali sam reagirala na vrijeme krenuvši učit ali me jedan profesor dotukao i na njega sam izgubila godinu dana pa se stoga slažem s tobom i sa teorijom rušenja što stvarno nije u redu nikako nisu neki od profesora realni i moraš se dobro namučiti za dva a nekako mi se čini da u tome svemu ima i namjernih rušenja tako da mislim da bismo mogli nešto poduzeti po pitanju produžetka isto tako bi mi bilo žao da moram upisati tu razliku koja nema veze sa zdravim mozgom iako su mi ostala tri ispita ali svejedno tu je građansko koje neću položit samo tako pa ja više nemam snage ali trudim se ali mrzim tu razliku jako.(ja se zapravo pitam koja je poanta toga da nam produže pravo za još godinu dana kad nas ionako sustavno ruše na ispitima (znali više ili manje) i vraćaju na startnu poziciju. iskreno, više mi je svejedno po kojem programu ću agoniju dovesti do kraja, samo da ju više dovedem. na ovom fakultetu me ne zanima nikakva +2 opcija ni sada, ni ikada! pametnije mi je orijentirati se na druge opcije (a ima ih) i riješiti se ovoga što mi je pojelo godine i godine života što prije. no, ako je većina nas koji smo na starom programu za to da se aktiviramo oko prijedloga naravno da ću ga podržati.
studentima starog programa na filozofskom fakultetu odobrili su pravo studiranja po starom programu do kraja studenog 2011. godine... ako je netko ovih dana blizu fakulteta bi li mu bio problem provjeriti ima li naznaka da se i u našem slučaju dogodi isto?
pa ajmo onda pokrenuti inicijativu za to... ja sam za, bez obzira na ishode ljetnih ispitnih rokova.čisto sumnjam da bi se to kod nas moglo dogoditi, a pogotovo bez naše inicijative... i prošle akademske kad su svi fakulteti znali da je studentima po starom prog. odobreno da studiraju još ovu akad. god., mi smo se morali natezati oko toga peticijama, molbama itd. ... zato sumnjam da bi nam uopće i ove godine svojevoljno produžili nešto. a sumnjam i da bi nam produžili uopće jer nas nema baš puno... ali da, ako netko može nek provjeri...kod nadasve ljubaznih teta :frustrating:
pa ajmo onda pokrenuti inicijativu za to... ja sam za, bez obzira na ishode ljetnih ispitnih rokova.
kažem ja sam za sad samo da se idrugi jave.)))meni je malo problematično to što radim pa nije da mogu nešto često i aktivno poduzimati nešto, ali ako se dogovorimo da se sve skupa nekako raspodijeli spremna sam preuzeti dio priče oko toga da nam se omogući da i iza 30.9. diplomiramo po programu koji smo upisali.
a na čemu se temeljila prošle godine? ako je tada bilo dovoljno argumenata onda ih valjda ima i sada. :happy:osim te informacije da je studentima ffzg-a produljeno to pravo, koji su nam još argumenti? jer molba tipa "njima je produženo pa bi i mi" neće upaliti... ne mislim nikoga obeshrabriti, meni bi jako išlo u korist da dođe do još nekakvog produljenja, samo me zanima na čemu bismo temeljili našu molbu?
- većina nas nije u mogućnosti financijski podmiriti prelazak na “bolonju” te bi zbog istog bili prisiljeni odustati od nastavka studiranjaa na čemu se temeljila prošle godine? ako je tada bilo dovoljno argumenata onda ih valjda ima i sada. :happy:
jeeeeeee bravo.))))))- većina nas nije u mogućnosti financijski podmiriti prelazak na “bolonju” te bi zbog istog bili prisiljeni odustati od nastavka studiranja
- 5-6 ispita razlike zbog kojih se sa statusa apsolventa na neki način unazađujemo na status studenta koji ponovo ima obvezu odlaziti na predavanja, te polagati ispite ponovo od 1. godine studija
- prelazak na “bolonju” bi nas s trenutne pozicije kad imamo samo još nekoliko ispita za položiti i diplomski rad za obraniti (neki imaju samo obranu diplomskog rada) vratio na još godinu dana polaganja ispita, dok nas većina smatra da bismo do kraja veljače 2011. mogli diplomirati
- nerazmjer cijene prelaska na "bolonju" i cijene izdavanja potvrde za studente koji diplomiraju po starom programu te koji u tom slučaju mogu za 150/300 kn zatražiti potvrdu ili potvrdu u obliku diplome da se mogu služiti nazivom “prvostupnik javne uprave” (preuzeto s web stranica DVZ-a, u prilogu)
sa 100-tinjak potpisanih ljudi na peticiji (stari program) i odlukom svih već fakseva da se pravo produži za godinu dana...
ali od pročelnice smo na sve ovo dobili dosta negativan feedback (prošle godine) u smislu da je prelazak na bolonju po njezinom mišljenju nama ulaganje u naše znanje ili nešto na tu foru, uglavnom - moje je mišljenje da smo na kraju dobili produženje samo zato jer su ga već bili dobili SVI u HR...jeeeeeee bravo.))))))
moglo bi upaliti ma sam da produže do kraja 2011 bilo bi dovoljno nadam se svima ne samo meni.))))
već sam navela da nažalost ne mogu biti pokretač niti puno doprinjeti.(((jer nisam iz zga,ali ako netko može mislim da bi mu svi bili zahvalni naravno uz našu potporu i sudjelovanje koliko ko može.)))ali od pročelnice smo na sve ovo dobili dosta negativan feedback (prošle godine) u smislu da je prelazak na bolonju po njezinom mišljenju nama ulaganje u naše znanje ili nešto na tu foru, uglavnom - moje je mišljenje da smo na kraju dobili produženje samo zato jer su ga već bili dobili SVI u HR...
kolegica xxx i ja vam možemo prosljedit molbe i mailove i sve to što se odvijalo prošle godine, ja ove godine ne mogu biti na faksu da skupljam potpise za nekakvu peticiju da se priloži toj molbi...
već sam navela da nažalost ne mogu biti pokretač niti puno doprinjeti.(((jer nisam iz zga,ali ako netko može mislim da bi mu svi bili zahvalni naravno uz našu potporu i sudjelovanje koliko ko može.)))
da prelazak na bolonju je ulaganje u naše znanje koje kao prvo košta a ljudi nemaju love a i ta bolonja ni ne postoji niti će je biti jer oni tu bolonju stvaraju i formiraju od davne 2005 godine,mi ulažemo u razliku po bolonji koja je čista izmišljotina i koja je nepotreban teret za nas,naše živce itd...
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.