AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

zsurin

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Dobila sam info da je vijeće našeg Studijskog centra za javnu upravu i javne financije na jučerašnjem sastanku odbilo mogućnost za produljenje starog programa budući da nema odgovarajuće osnove za to jer da su 24. rujna 2012. kada je donesena odluka za dovršetak našeg "starog" studija do 30. rujna 2013., studenti prisutni na sastanku prihvatili da je to zaključno produženje(?)
Ja ipak vjerujem u humanost i dobrotu našeg predstojnika, te da će nam izaći u susret, jer posrijedi su ljudske sudbine, te mislim da neće biti radostan kao čovjek ako netko dobije otkaz, jer nije diplomirao a ostalo mu je par ispita, dočim s bolonjom još par + ne znam koliko... Tako da, vjerujem u dobro!

Slijede daljnji koraci! Nemojte se još uzrujavati!
Pa zar je to moguće da su samo naši studenti na sastanku 24. rujna 2012. prihvatili zaključno produženje studiranja po starom programu do 30.rujna 2013. Koji su to studenti ? Tko ih je na to prisilio? Zašto nisu drugi tako nešto prihvatili ? Ma, ne mogu vjerovati. Čemu onda dopisi, molbe, peticija? Ako je tako, a prosto ne mogu vjerovati da je, svaki daljnji koraci su uzaludni. Čija glupost odlučuje u ime svih nas? Jel to konačan odgovor na pitanje: Zašto studentima Stručnog studija javne uprave ovu akademsku godinu nije produžen studij po starom programu? Hoćemo znati koji su to studenti i tko im je sugerirao na takav pristanak?

Ajmo poslati predstojniku prof. Kopriću e-mail da želimo s njim sastanak još ovaj tjedan.

Ljudi, sad stvarno ništa ne razumijem. Lud, zbunjen,normalan.
Nemojte se zavaravati da će imati prema nama nekog razumjevanja. Više nije ni pet do dvanaest nego samo par sekundi do dvanaest.

Pa kako to misle, danas nas obavijeste i sutra se moramo upisati? Plaće kasne, ljudi su u kreditima, a još ne znamo kolika nas uplata čeka. Ako je tako pa onda stvarno mislim da bi morali tražiti uplatu školarine u nekoliko rata jer nas o cijeni školarine obaviještavaju zadnji čas. Pa valjda i mi imamo pravo nešto "dobiti" kad nas na takav način odbijaju i od nas na takav način traže uplatu školarine.

Ajmo ljudi,ajmo se složiti, dajte nekakav prijedlog . Pa zar ćemo samo klimati glavom i kukati.

Anchy 05

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
:confused:studenti prisutni na sastanku su prihvatili da je to zaključno produženje tj studentski predstavnici vjerojatno?a smetnulo im s uma da nas mozda o tome i obavijeste sluzbeno

Vesna Vesnić

Pa zar je to moguće da su samo naši studenti na sastanku 24. rujna 2012. prihvatili zaključno produženje studiranja po starom programu do 30.rujna 2013. Koji su to studenti ? Tko ih je na to prisilio? Zašto nisu drugi tako nešto prihvatili ? Ma, ne mogu vjerovati. Čemu onda dopisi, molbe, peticija? Ako je tako, a prosto ne mogu vjerovati da je, svaki daljnji koraci su uzaludni. Čija glupost odlučuje u ime svih nas? Jel to konačan odgovor na pitanje: Zašto studentima Stručnog studija javne uprave ovu akademsku godinu nije produžen studij po starom programu? Hoćemo znati koji su to studenti i tko im je sugerirao na takav pristanak?
Pretpostavljam da je to neki šum u kanalu nastao! Neka turbo zmotancija... Jer ne vjerujem da bi itko na tako nešto pristao, odnosno trebalo bi vidjeti sve okolnosti ako je tako! I gdje je onda o takvoj nebulozi info ostalima?! Dakle, sve kako kolegica zsurin kaže.
Trebalo bi zapravo tražiti, naći i vidjeti zapisnik toga sastanka...
U ponedjeljak, 21.10. je sastanak predsjedništva Studentskog zbora s Dekanatom PFZG, te će se oni tamo pokušati izboriti za naša prava!
Inače, vezano na jučerašnju odluku Uprave, info je da se za detalje javimo g. Stjepanu Liceu na 4564303, pa ne znam... Možda da počnemo svi zvati? Jer ako je g. Lice kao tajnik Uprave za detalje o tome da nema ništa od starog programa, kako će onda to utjecati na dekanat? Mislim, kontradiktornosti ko u priči... i za poluditi sve skupa...
A najljepše mi je što je Sanader sve zaradio prije nego je postao premijer. Tako da, mislim da ću doživjeti spontano samozapaljenje ako mi ne dozvole diplomirati!

zsurin

studenti prisutni na sastanku su prihvatili da je to zaključno produženje tj studentski predstavnici vjerojatno?a smetnulo im s uma da nas mozda o tome i obavijeste sluzbeno
"Prekrasno". Zbog nečijih "smetenih umova" mi ćemo "istresti" nekoliko tisuća kuna i studirati još koju godinu, a drugi će lijepo završavati studije po starom programu. Apsurd.

Trebalo bi zapravo tražiti, naći i vidjeti zapisnik toga sastanka...
Taj zapisnik mora negdje postojati kod nekoga tj. kod tadašnjih predstavnika.
Ako je doista tako (a sve je moguće), neka se onda dotični kolege(-ice) pokušaju pojaviti 21.10.2013. na sastanku i izbore za naš produžetak studija po starom programu za ovu akademsku godinu jer nas o tome nisu obavijestili i nemaju naš pristanak za zaključeno produženje studija po starom programu do 30.rujna 2013.

Vesna Vesnić

u nastavku je poveznica na stranicu MZOS-a o koracima prigovaranja, znači prvo naš matični, upravni studij, pa onda u ponedjeljak PFZG, a nakon toga, ako ne bude glasa razuma, na rektorat Sveučilišta, pa na Ministarstvo

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12194&sec=3453

a poslat ću i mail s prijedlogom kolegice zsurin, da na sastanak dođu predstavnici studenata koji su prihvatili (ako su prihvatili) tu nebulozu o konačnom završetku

najinteresantnije od svega je to što nikad nikakvog papira za dokaz, žaljenje, nešto, zapisnik kakav, išta, dakle, nikad to nemamo

suzyc

Pravni fakultet u Osijeku - jasna i glasna informacija na web stranici:

OBAVIJEST O UPISU PRAVA POLAGANJA ISPITA

ZA STUDENTE SVEUČILIŠNOG DODIPLOMSKOG STUDIJA
I STRUČNOG STUDIJA PO PROGRAMU PRIJE BOLONJE
(PO STAROM PROGRAMU)

Studenti sveučilišnog dodiplomskog studija (po starom programu) i stručnog
sudija (po starom programu)
plaćaju studij, i to 1.650,00 kuna u cijelosti s pravom
polaganja ispita do 28. veljače 2014., odnosno 3.300,00 kuna u cijelosti s pravom
polaganja ispita do 30. rujna 2014. bez studentskih prava.

Sukladno Odluci o posebnim naknadama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, upis
prava polaganja ispita plaćaju svi studenti u iznosu od 100,00 kuna.

STUDENTI KOJI UPISUJU PRAVO POLAGANJA ISPITA NA SVEUČILIŠNOM
DODIPLOMSKOM STUDIJU I STRUČNOM STUDIJU TREBAJU SE S
INDEKSOM JAVITI U STUDENTSKU REFERADU (U PRIZEMLJU) DO 31.
LISTOPADA 2013. GODINE OD 9-12 SATI SVAKI RADNI DAN i SUBOTU (19.
LISTOPADA).

zsurin

U ponedjeljak, 21.10. je sastanak predsjedništva Studentskog zbora s Dekanatom PFZG, te će se oni tamo pokušati izboriti za naša prava!
Sve godine smo uplaćivali školarinu na račun Pravnog fakulteta u Zagrebu pa bi zaista bilo humano i pošteno da se pokušaju izboriti za naša prava , jer mi još uvijek nemamo pravog odgovora zašto smo iznimka, i ne radi se o 5, 10 ili 20 studenata. Još uvijek nas ima oko stotinjak, a možda i više.

jadra

Sve godine smo uplaćivali školarinu na račun Pravnog fakulteta u Zagrebu pa bi zaista bilo humano i pošteno da se pokušaju izboriti za naša prava , jer mi još uvijek nemamo pravog odgovora zašto smo iznimka, i ne radi se o 5, 10 ili 20 studenata. Još uvijek nas ima oko stotinjak, a možda i više.
Ma mislim stvarno, prekjucer je bila kao neka sjednica? Gdje je to objavljeno, gdje je zapisnik, gdje su zakljucci ?
S.S. vec daje upute da se uci politologija, da nam je svima odobren prijelaz (joj, bas sam se iznenadila s obzirom na hrpu para koju ce time "faks" zaraditi), a za par dana je opet produzenje na raspravi ?
Najsmjesniji mi je onaj dio o prihvacanju "konacnog" produljenja o kojem nitko nista ne zna! Kad smo mi bili od ikoga ikako obavijesteni o tome ?
Ili mi je najsmjesnije ono da ne postoji zakonska osnova za produljenje...jer valjda iako smo svi uplacivali novac Pravnom fakultetu, on ipak ne vrijedi isto. Super da kod pravnika I socijalnog ipak postoji pravna osnova, nisu za njih istekli zakonski rokovi itd...jer iako smo s Veleucilistem potpisali studentske ugovore u kojima stoji da imamo pravo zavrsiti po programu po kojem smo upisali, sav nas novac je godinama bio uplacivan na racun PFZG pa zanimljivo da isti ne osigurava ista prava za isti novac!

katarina28

za nas će se kao probat izborit na sastanku u ponedjeljak... a što je s onima koji su predali molbu za bolonju jer su mislili da neće od starog programa biti ništa... Kaj će se oni opet prebacivati na stari program ili ko je jamio jamio je... stvarno tu smrdi da se ne može disat... samo da se pokupi lova i to je to...

josipa12

Pravni fakultet u Osijeku - jasna i glasna informacija na web stranici:

OBAVIJEST O UPISU PRAVA POLAGANJA ISPITA

ZA STUDENTE SVEUČILIŠNOG DODIPLOMSKOG STUDIJA
I STRUČNOG STUDIJA PO PROGRAMU PRIJE BOLONJE
(PO STAROM PROGRAMU)

Studenti sveučilišnog dodiplomskog studija (po starom programu) i stručnog
sudija (po starom programu)
plaćaju studij, i to 1.650,00 kuna u cijelosti s pravom
polaganja ispita do 28. veljače 2014., odnosno 3.300,00 kuna u cijelosti s pravom
polaganja ispita do 30. rujna 2014. bez studentskih prava.

Sukladno Odluci o posebnim naknadama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, upis
prava polaganja ispita plaćaju svi studenti u iznosu od 100,00 kuna.

STUDENTI KOJI UPISUJU PRAVO POLAGANJA ISPITA NA SVEUČILIŠNOM
DODIPLOMSKOM STUDIJU I STRUČNOM STUDIJU TREBAJU SE S
INDEKSOM JAVITI U STUDENTSKU REFERADU (U PRIZEMLJU) DO 31.
LISTOPADA 2013. GODINE OD 9-12 SATI SVAKI RADNI DAN i SUBOTU (19.
LISTOPADA).
Ovako se obaještava svoje studente!!! Jasno i glasno, nedvosmisleno i NA VRIJEME! svaka im čast. Mislim da ukoliko od svega ovoga neće biti ništa, da je nama kojima je ostalo više ispita bilo najbolje prebaciti se u Osijek, pa makar i po Bologni, tamo se barem može dobiti ingformacija na vrijeme! Skidam kapu Osijeku!

Vesna Vesnić

za nas će se kao probat izborit na sastanku u ponedjeljak... a što je s onima koji su predali molbu za bolonju jer su mislili da neće od starog programa biti ništa... Kaj će se oni opet prebacivati na stari program ili ko je jamio jamio je... stvarno tu smrdi da se ne može disat... samo da se pokupi lova i to je to...
Pa predana molba još uvijek ništa ne znači... osim ako ste već iskeširali sve...
a mislim da još nitko nije... ili?

Dakle, ponavljam, nemojte se još živcirati niti sekirati, nemojte pred rudu trčati, jer nismo još niti ponaosob zvani, niti je što na web-u objavljeno, tako da polažem nadu na sastanak s dekanatom PFZG-a koji će biti u ponedjeljak 21.10.
Također, ako su neke kolege na starom programu negdje pri početku, mislim da bi njima bilo logično preći na bolonju, ali oni koji su fakat pri kraju - neka se još malo strpe!
Kolege drage, ako mislite da ništa neće biti od naših nastojanja, uistinu, počnite učiti politologiju, ali, mi, ja koja još vjerujem u mir i dobro:):angel::) i razum itd., ja ću čekati...

DIDI2205

...Slažem se ..ovi naši su katastrofa...na tel. se jave u pola 4 i onda mi daju broj na koji ću dobit sve informacije..a ono uključen fax...pa ti reci sad...za šta oni dobivaju plaću???

Anchy 05

...za arogantnost, neprofesionalnost , bahatost ...za koju bi u nekim drzavama u kojima pravo zaista i funkcionira vec odavno dobili otkaz najblaze receno

aurelija

Dušo, i ja sam ti predala samo jednu molbu, i mnogi od nas su. A u njoj sam tražila da me se prebaci na novi program jer stari ukidaju! Simple as that!
Pa nisi lud da ideš na Bolonju, a po starom možeš brže, jednostavnije i jeftinije završit!
Gle, il' će nas sve frknut na Bolonju, ili će nam svima produžit stari.
Trećeg rješenja nema!
...

DIDI2205

Ma sramota...meni nije jasno kako se ne mogu stavit u naš položaj...pretpostavljam da i oni idu u druga tijela nešto obavit pa očekuju da im službenik pomogne...a zapravo bi trebali naletit na istog kao oni, pa da vidimo onda...

zsurin

da na sastanak dođu predstavnici studenata koji su prihvatili (ako su prihvatili) tu nebulozu o konačnom završetku

najinteresantnije od svega je to što nikad nikakvog papira za dokaz, žaljenje, nešto, zapisnik kakav, išta, dakle, nikad to nemamo

Ja nemam e-mail od naše sadašnje predstavnice. NJu bi stvarno trebalo zamolit da sazna koji su to studenti koji su prošle godine prihvatili zadnji rok studiranja po starom programu do 30. rujna 2013, a drugi taj datum nisu trebali prihvatiti kao konačan,nego samo pristati na produženje studija do navedenog datuma. Neka dođu u ime svih preostalih studenata u ponedjeljak to potvrditi. Ako je zaista tako, naš studij po starom programu je zaključen još prošle godine i mala je vjerojatnost da će fakultet to promijeniti. Takav pristanak im je vjerovatno ponuđen, ali predstavnici ne mogu samoinicijativno odlučivati bez konzultacije sa studentima. MIslim da to svakako treba provjeriti, a ako je stvarno istina onda smo još prošle godine "oženjeni" za Bolonju i normalno je da naše molbe nisu razmatrane.

Vesna Vesnić

Resume: Ne se živcirati, niti glavom u zid lupati, već još malo pričekati, kao što kaže kolegica aurelia, ili će nas sve baciti na bolonju ili će nam dati produljenje ili po mojem mišljenju možda čak i neko 3.kompromisno rješenje, sve ćemo to vidjeti. :);)
Nemojte žuć još prolijevati niti zlu krv stvarati,iako smo svi tome od jada skloni i sve je to za razumjeti,pogotovo ako se realno sagleda cjelokupno društvo u kojem živimo,zapravo rekla bih cijela tzv.zapadna civilizacija:mad:, ali baš zbog toga vjerujem u dobro, u rock and roll, no još i u nutellu -original talijanski, a ne poljski (sorry Poland).
Poslah e-poštom upit, ponovno relevantnima u "lancu" odlučivanja pa ćemo opet vidjeti.
A što se tiče one sjednice iz 2012.i tog nekakvog prihvaćanja, kažem, to je zacijelo totalni nenamjerni šum u kanalu, ne znam kako da objasnim, ono tipa kada vam mama kaže da dođete doma do ponoći (tak je bilo u moje vrijeme) i vi kažete, naravno mama, a uvijek dođete u 1! Dakle, valjda tako nekako kroz razgovor je spomenuto da je to zadnje produljenje, ali i više puta do tada to je bilo tako rečeno, te vjerojatno od strane studenata sa smješkom i prihvaćeno, kužite kaj hoću reći, ono, klimate i kažete da da, sretni što je produljenje dobiveno. Tako da, izrijekom trebamo dobiti odluku, primjer kakav je dala kolegica suzyc,eto:) Bit će ok!

MIslim da to svakako treba provjeriti, a ako je stvarno istina onda smo još prošle godine "oženjeni" za Bolonju i normalno je da naše molbe nisu razmatrane.
Nismo za nikoga oženjeni, a ako jesmo možemo se rastati...to je lako, jedino podjela bračne stečevine traje i traje, lol
Pričekajmo još razvoj situacije...jer NEPOSTOJANJE ODLUKE SVIMA DOSTUPNE nam je uporište, jer za pravnike i socijalni rad odluka postoji, izrijekom
Jedino, još nemogu shvatiti, zašto to mora tako teško biti, dati ljudima malo radosti?
Odnosno, zašto se to mora nam tako sporo činiti? Ja kad nekom mogu osmijeh vratiti na lice, postajem najsretniji čovjek na svijetu! Kao profesor ja nikoga ne bih mogla rušiti ili mu recimo dati 3.jedinicu pa da ponavlja razred! Osim naravno ako bi to bio neki enormno bogati, bahati, zločesti pojedinac! Ma čak i onda bi me srce zapeklo, jer bih analizirala - pa gdje je rastao, tko ga je odgajao, kako je zapravo nesretan uz sve što ima!
itd
to be continued

zsurin

Daragi kolege i kolegice vjerujem da se svi iskreno nadamo da će naši predstavnici članovi Udruge studenata i studentica upravnog studija (predsjednica Ivana Branilović ili njeni zamjenici Stanko Jerković i Franjo Marić zajedno sa sa Studenskim pravobraniteljom PFZG) na sastanku predsjedništva Studenskog zbora s Dekanatom PFZG 21.10. 2013. boriti za nastavak našeg studija po starom programu za akademsku godinu 2013/2014.
Poželimo im sreću i vjerujmo u uspjeh .

nika216

Daragi kolege i kolegice vjerujem da se svi iskreno nadamo da će naši predstavnici članovi Udruge studenata i studentica upravnog studija (predsjednica Ivana Branilović ili njeni zamjenici Stanko Jerković i Franjo Marić zajedno sa sa Studenskim pravobraniteljom PFZG) na sastanku predsjedništva Studenskog zbora s Dekanatom PFZG 21.10. 2013. boriti za nastavak našeg studija po starom programu za akademsku godinu 2013/2014.
Poželimo im sreću i vjerujmo u uspjeh .
U koliko sati je sastanak? Jos uvijek ima nade dok nema nikakve obavijesti na webu! :) Sretno!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks