AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Općenito o starom studijskom programu

Vesna Vesnić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ovo u nastavku je citat jedne forumašice s druge teme:

"A što se tiče zamolbi, jučer sam kontaktirala Sanju, i rečeno je da su za redovne riješene, i dio izvanrednih, a ostatak idućih dana, uz "ali nemojte svi mene zvati, zovite na 218"."

Pretpostavljam da taj dio izvanrednih koji je riješen je onaj dio "čistog" upisa, upis bolonjaca bih rekla. Naime, budući da neka konkretna informacija nije u vezi nas "starih" na webu, a mislim da nitko od nas nije dobio poziv u vezi predane molbe za nastavak po starom programu (ili je?!), te kako ja nisam niti na jedan svoj službeni mail dobila odgovor, iskreno se nadam da se radi na nekom kompromisu, kako bi svi bili zadovoljni. Napisala sam se mail-ova dugačkih u ovih zadnjih par dana ko Krleža, lol... Također, ako pošaljem mail sa svojim osobnim podacima i točno imenom i prezimenom na neku osobu, to se po svim pravilima službe :))) smatra službenim, pa u jednu ruku sam zbunjena što mi se ni a ni b nije odgovorilo, ali u drugu se nadam da je to zato što će biti sve u redu! Također kažem, vjerujmo u dobro i držimo palčeve u ponedjeljak!
:palacgore:

zsurin

Svi se nadamo pozitivnom ishodu, svi želimo još tu definitivno posljednju godinu studija po starom programu 2013/2014. Usudim se reći da bi nas barem jedna trećina diplomirala, daj Bože više. Budimo realni da je ovaj naš Studij javne uprave u Zagrebu sigurno najači u lijepoj našoj domovini (po programu ) i da smo mi godinom upisa "stari studenti"statistički problem ulaskom u EU , a Hrvatska je još uvijek u fazi prilagodbe. Većina želi studirati u Zagrebu. Kao takav, zagrebački Stručni studij javne uprave se želi što prije riješiti studija po starom programu (ima nas možda još prije domovinskog rata koji smo upisali ovaj studij). Još pretprošle akademske godine je bilo govora o tome. Ipak su nam produžili. Ove godine još nisu, a drugi su dobili to pravo. Zašto? Ah. Što bude bit će, tako nam Bog pomogao. Ipak, budimo ponosni što smo studenti Stručnog studija javne uprave u Zagrebu. Mislim da će se svi složiti da je nedovoljno precizirana obavijest za završetak studija po starom programu neoprostiva.

nika216

Da li netko zna što ovo znači i da li se to odnosi i na nas "stare"?

Upisi IZVANREDNIH studenata
Upisi izvanrednih studenata na preddiplomskim stručnim studijima provodit će se zaključno do
25. listopada 2013. u vremenu od 10:00 - 12:00 sati, a utorkom još i u popodnevnom terminu od 15:00-16:00 sati.
Uprava fakulteta
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij?@=6j6p#news_20176
To se odnosi na sve izvanredne, a i mi se moramo valjda upisati zakljucno do 25. ili... Glavno da smo predali molbu. Nama su rekli da nas budu posebno zvali ili obavijestili kad budu upisi za nas.

zsurin

Znam da će mi neki zamjeriti, ali mislim da bi najrealnije rješenje za sve nas u ovoj grčevitoj situaciji bilo da nam produže nastavak studija još za ovu akademsku godinu do 30.rujna 2014. odrede istu cijenu za sve, bez obzira da li su na pola ili u posljednjoj fazi studiranja i kažu: Ovo je definitivno posljednja akademska godina studija po starom programu. Produžetka nema više. Zbogom"stari". Sve bi bilo svima jasno. Diplomirati u ovoj akademskoj godini, prijeći na bolonju ili se pozdraviti s ovim faksom.

Odnosi se na sve izvanredne studente. Jedino tako to moženo protumačiti. Mi "stari"također smo izvanredni studenti, ali još uvijek ni na nebu ni na zemlji. Rekli su da će nas zvat i da nas nisu zaboravili. Strpljen spašen. Tko čeka taj i dočeka. Ako jače posijedimo od čekanja, ništa zato, i onako smo "stari".

Vesna Vesnić

Upisi izvanrednih studenata na preddiplomskim stručnim studijima provodit će se zaključno do
25. listopada 2013. u vremenu od 10:00 - 12:00 sati, a utorkom još i u popodnevnom terminu od 15:00-16:00 sati.
Uprava fakulteta
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuci...j6p#news_20176
To je obavijest što je neki dan stavljena, a vidim da je danas proširena s točnim vremenom dolaska na upis. Mislim da se to odnosi na sve osim na stari program, budući smo mi "stari" predavali molbe raznih sadržaja, te imamo i različite nivoe položenih ispita i broja godina studiranja itd., a i dali smo osobne podatke kako bi nas mogli kontaktirati.

Ali istina je i kako kolegica zsurin kaže, svi mi smo izvanredni! Hm, samo da ja kao izvanredni student ne dobijem izvanredni otkaz! :(:hm: A opet, kad ti se zatvore vrata otvori se prozor, pa se već vidim kako marljivo skupljam boce, bez omalovažavanja ikoga. No, kako ja kod švedskog stola ostanem gladna, tako vidim da ću mjesečno zaradit 1 kn, ako... Malo sam skrenula s teme...

I da, uistinu bi većina nas diplomirala u ak.g.2013/2014 kad bi nam se dao još taj jedan, posljednji, uistinu završni rok, jer kad je čovjek pred zidom onda upre zadnje atome snage. Samo, nedaj dragi Bože bolesti, to je nešto ipak jače od jake volje. Koliko god bili pametni, sposobni, željni znanja, na žalost u sekundi se može dogoditi zlo koje te odmakne od zacrtanog puta. Ali sad nećemo crnjake furat, već pozitivu samo, jer stvarno mi ne tražimo ništa loše? Dapače, tražimo da platimo i da diplomiramo, da bude statistika visokog obrazovanja u RH bolja i da mi imamo psihičko zadovoljsto-završili smo uz sve muke životne i to je to.
Samo mrvu radosti!

zsurin

Anchi0202: Pregled postova

Uprava fakulteta
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuci...j6p#news_20176
Ako ništa za nas "stare" u ponedjeljak ne objave mislim da nam je najpametnije prošetati do referade. Ova obavijest za izvanredne studente ( a i mi smo izvanreedni) za nas zvuči: "Znam da ništa ne znam", možemo samo misliti, samo da ne bi "izvisili"bolje osobno doći i pitati.
Vjerujte mi da se osobno bojim da ću tako posijediti da to više ni jedna farba ne bu prekrila.

Vesna Vesnić

Vjerujte mi da se osobno bojim da ću tako posijediti da to više ni jedna farba ne bu prekrila.
Ma bude, bude, ima turbo farbi, možda bi malo od njih oćelavila, ali, hm, a kaj s plikovima po licu od silnog mozganja. Ma dobro, ima i dobrih tekućih.

nika216

Mi "stari"također smo izvanredni studenti, ali još uvijek ni na nebu ni na zemlji.[/QUOTE]

Ja sam jos uvijek redoviti, ali bez prava. :) Ma ne budemo sigurno "izvisili", ipak se tu radi o puno dodatne love, za nas bude poseban dan za upis.

zsurin

za nas bude poseban dan za upis.
O, da !!! Mi smo za ovaj faks "posebni slučajevi", pa ćemo dobiti i poseban dan za upis po posebnim kriterijima. Samo mi još nije jasno što ćemo s tim "posebnostima"dobiti. Htjeli ste najvjerojatnije reći da će nas "prepakirati" u bolonjce. S obzirom na godine staža na ovom faksu prijelazom na bolonju neki će steći i "uvjet za prijevremenu mirovinu". Ne daj Bože, al šta se može.

aurelija

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
...ima nas možda još prije domovinskog rata koji smo upisali ovaj studij...
Nema. Ne može bit. To jest?! Ne razumijem!
Daklem, svi koji su upisali dvogodišnji studij pri Pravnom fakultetu morali su se poradi daljnjeg studiranja 2000te god. prebaciti na Društveno veleučilište.
Tad su stari indeks bacili u smeće, a novi su dobili. I oni se za sustav računaju kao studoši iz te godine, kao da su faks upisali eto primjerice te 2000te, a ne recimo ranije, 90tih, il' 80tih, da ne idem dalje;)
Ne kužim, ne razmem, al' dobro!
Neka im! Vrag ih zel'!

...Nama su rekli da nas budu posebno zvali ili obavijestili kad budu upisi za nas.
I agree with you!
Mislim, još uvijek oni nas stignu riješiti do 25tog...noooo, u slučaju da ne, budemo mi imali neke svoje, posebne i osebujne upise:wub::wub::wub:
Sve će nama naša "mamy" dati, aaahhhh:wub::wub::wub:

Anchi0202

Uprava fakulteta
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij?@=6j6p#news_20176
Upravo dobila referadu, kažu da se ova obavijest ne odnosi na nas, da će posebno na webu biti navedeno kada da stari studenti dođu po indekse kako bi naknadno mogli izvršiti upis (S.S. kaže da nitko neće biti naveden poimence, nego svi zbirno). Uputa je pratite informacije na webu..

zsurin

Možda ipak ima nade za nas, jer Udruga upravni student ima nove predstavnike.
Na sjednici SZ-a 11. 10.2013. jednoglasnom odlukom ustrojen je Odbor za Stručni studij (prema čl.21.st.3 Statuta studenskog zbora) u koji ulaze četiri predstavnika studija javne uprave Ivana Branilović, Leila Avdić, Marina Drvarić, Stefan Nožica.
Vjuerujmo da će promijeniti odluku donjetu 2012. godine o završetku studija po starom programu 21.10.2013. na sastanku predsjedništva studenskog zbora s Dekanatom PFZG, i da ćemo dobiti ovu akademsku godinu za nastavak studija po starom programu kao što su dobili i drugi studiji. Svi to želimo, vjerujmo im, i nadajmo se. Sretno !!!

Ima li netko kakve informacije? Da li nas spominju ili smo još uvijek na čekanju? Da li su nekog zvali?

Filip M.

Možeš si misliti kako su nekoga zvali, toj neprofesionalnosti nema kraja, ja ne znam nikoga da su ga zvali.
To se stvarno samo kod nas može tako.

Vesna Vesnić

Daklem, svi koji su upisali dvogodišnji studij pri Pravnom fakultetu morali su se poradi daljnjeg studiranja 2000te god. prebaciti na Društveno veleučilište.
Tad su stari indeks bacili u smeće, a novi su dobili.
Nisam ja bacila taj stari indeks. Dapače. I baš sad po njemu gledam, analiziram i vidim da imam ispite položene koji bi mogli potpasti pod ovo bolonjsko upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava. Također bolonjci imaju ustavno pravo RH, a onda poslije u jednom od smjerova imaju poredbeno ustavno pravo. Po mojem mišljenju naše osnove ustavnog prava pokrivaju i jedno i drugo. Nadalje, imam položenu teoriju prava i države, a kolko se sjećam u sklopu tog predmeta ili ustavnog prava ima politologije. Hoću reči da osnove politologije bi isto nam mogli priznati ako bi nas na bolonju bacili. Analizom sam došla do zaključka da u slučaju takvog prelaska ne bi smjeli dobiti ni jedan novi ispit! Jer inače bismo došli u situaciju da imamo i više od 30 položenih, a to mi se fakat čini too much.

Tako da u svakom slučaju bi bilo u redu da dobijemo produljeni rok završetka po starom programu, da isfuramo to konačno, ili prijelaz na bolonju ali bez dodavanja ispita.:)

aurelija

Bacili indeks, ne mislim doslovno bacili indeks!
Figurativno rečeno!
Dakle, mogli su ga baciti jer im se više ne vrijedi, imaju the new one! Svježi, novi, friški, aktuellni!!
A ovo sve drugo što pišeš, tak' je, da, slažem se!
Možda bi bilo dobro da smo im uz molbe i aktuelne indekse;) podali i stare na razmatranje, zbrajanje i oduzimanje?! Mislim, sad je kasno...ali, tribalo se sitit*

Vesna Vesnić

Bacili indeks, ne mislim doslovno bacili indeks!
Figurativno rečeno!
Dakle, mogli su ga baciti jer im se više ne vrijedi, imaju the new one! Svježi, novi, friški, aktuellni!!
A ovo sve drugo što pišeš, tak' je, da, slažem se!
Možda bi bilo dobro da smo im uz molbe i aktuelne indekse;) podali i stare na razmatranje, zbrajanje i oduzimanje?! Mislim, sad je kasno...ali, tribalo se sitit*
Pa mislim da još nije kasno, tj. zar ne bi oni trebali imati nekakve naše dosjee, pa kad po ovom zadnjem nam broju indeksa ih otvore, da vide da je to bio prijelaz tad i tad s 2-godišnjeg i s tim i tim položenim ispitima. I da sve to uzmu u obzir, naravno.
Znam da si mislila figurativno, no iako je to za njih vjerojatno turbo lanjski snijeg, unatoč svemu smatram da jednom položeni ispiti su zauvijek položeni. Na EFZG su recimo jednom donesenom odlukom riješili stručni studij koji je bio 2 i pol godišnji, sa 150 ECTS, pa se onda nisi dalje mogao upisati na specijalistički, pa su, dakle odlukom stavili da on postaje 3-godišnji sa 180 ECTS-a, na način da su neke veće predmete podijelili na manje, pa dobili taj status prvostupnički.

A vidim da naši kolege poreznici s 2-godišnjeg studija, moraju (ako žele) preći na 3-godišnji uz dodatnu 1 godinu učenja i polaganja ispita. Također sam pročitala da ako nisu uspjeli do 30.09.2013.taj 2-godišnji završiti da moraju preći na 3-godišnji. Mislim, lol
Zašto neki studiji ne bi bili 2-godišnji, bez "automatske" mogućnosti daljnjeg studiranja i da budeš "samo" pristupnik, što je još uvijek nivo nekog VŠS-a i ipak neki "papir" u rukama.

Zaključak: sve se može kad postoji dobra volja.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks