AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Tončica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Mozes li mi reci da li je velika razlika ako sam drzavljanstvo
ucila po knjizi ne po zakonu?

Ili sam ja stvarno ... Ali zar smo mi trebali zup i zus uciti?
zar ovo nije literatura za pravnike?

Zar to nije literatura za pravnike? Prek zakon ne cijeli vec do 81 clanka?
sad stvarno nista ne znam. Nekoliko puta sam gledala
literaturu nigdje se ne spominju ni zakon o drzavljanstvi ni izvlastenju. Ja
sam sve ucila po knjizi. Nista vise sada ne znam.
u potpunosti se možeš koristiti knjigom, ali na slijedeći način:

Izvlaštenje učiš iz Zakona o izvlaštenju – NN 45/11 --> Kod izvlaštenja nemoj učiti postupak pred županijskim sudom, jer se sudska zaštita u postupku izvlaštenja osigurava pred mjesno nadležnim upravnim sudom i plan izvlaštenja, kojeg više nema.
Ustanove učiš iz knjige.
Koncesije učiš iz knjige, ali koncesije u hrvatskom pravu iz slajdova (nalaze se u Skriptarnici u Wordu ili u službenom Repozitoriju na stranicama našeg faksa, za učenje nezgrapnim, PowerPoint prezentacijama).
Upravne ugovore učiš iz knjige. Dio koji se tiče hrvatskog prava učiš iz Zakona o općem upravnom postupku (ZOUP NN 47/09 – čl.150-154).
Državljanstvo učiš iz knjige. Stjecanje hrvatskog državljanstva podrijetlom, prirođenje redovnim putem te pod povoljnijim uvjetima, otpust iz hrvatskog državljanstva te odricanje državljanstva učiš po Zakonu o hrvatskom državljanstvu (to su otprilike ovi članci: 4, 5, 8-16, 18-22) (za zakon sam ti poslala link na stranicama pravnog fakulteta - isprintaj zakon, i nauči po zakonu).

Uz knjigu i njene izmjene kako je gore navedeno, nauči još: Prekršajni zakon (“Narodne novine”, broj:107/07 od čl.1 do 81.)

anavi11

u potpunosti se možeš koristiti knjigom, ali na slijedeći način:

Izvlaštenje učiš iz Zakona o izvlaštenju – NN 45/11 --> Kod izvlaštenja nemoj učiti postupak pred županijskim sudom, jer se sudska zaštita u postupku izvlaštenja osigurava pred mjesno nadležnim upravnim sudom i plan izvlaštenja, kojeg više nema.
Ustanove učiš iz knjige.
Koncesije učiš iz knjige, ali koncesije u hrvatskom pravu iz slajdova (nalaze se u Skriptarnici u Wordu ili u službenom Repozitoriju na stranicama našeg faksa, za učenje nezgrapnim, PowerPoint prezentacijama).
Upravne ugovore učiš iz knjige. Dio koji se tiče hrvatskog prava učiš iz Zakona o općem upravnom postupku (ZOUP NN 47/09 – čl.150-154).
Državljanstvo učiš iz knjige. Stjecanje hrvatskog državljanstva podrijetlom, prirođenje redovnim putem te pod povoljnijim uvjetima, otpust iz hrvatskog državljanstva te odricanje državljanstva učiš po Zakonu o hrvatskom državljanstvu (to su otprilike ovi članci: 4, 5, 8-16, 18-22) (za zakon sam ti poslala link na stranicama pravnog fakulteta - isprintaj zakon, i nauči po zakonu).

Uz knjigu i njene izmjene kako je gore navedeno, nauči još: Prekršajni zakon (“Narodne novine”, broj:107/07 od čl.1 do 81.)
Ljudi nikakva knjiga a kamoli zakoni vam trebaju za ovaj ispit! zasto toliko komplicirate osim ovi koji zele 4 i petice! ipak mislim da je bitno poloziti ovaj ispit! imate skriptu koja je i vise nego dovoljna za ovaj ispit ! vjerujte ucila sam ga tjedan dana i danas polozila kod turudica koji je fenomenalan, pita fakat osnove i trudi se dati 2 super je!

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ljudi nikakva knjiga a kamoli zakoni vam trebaju za ovaj ispit! zasto toliko komplicirate osim ovi koji zele 4 i petice! ipak mislim da je bitno poloziti ovaj ispit! imate skriptu koja je i vise nego dovoljna za ovaj ispit ! vjerujte ucila sam ga tjedan dana i danas polozila kod turudica koji je fenomenalan, pita fakat osnove i trudi se dati 2 super je!
Iz koje skripte si učila? Čestitam :laughing:

ivana29

love
Hvala Tončica ali sam zanemarila i učila po svome. i prošla sam. dobila sam 2 i zadovoljna sam iako mi je glupo što ako želimo odgovarati za višu ocjenu možemo i pasti. mislim da ne bi pala ali mi se nije dalo zbog vremena jer sam izašla sa posla i ispit nije počeo na vrijeme već s pola sata zakašnjenja. Pitao me što je objekt slobodne ocjene (dispozitiv, materijalnopravne radnje) i ratna šteta objasniti...rekla sam šta znam...prem svojim državljanima i prem dr državama pa detaljnije ovo prvo... jako nas je malo prošlo troje mislim...pozdrav svima i sretno

katarina28

ej ljudi... molom vas možete mi reći po kojoj skripti je najbolje učiti za ovaj ispit? hvala vam unaprijed... nisam dugo polagala ispite pa sam malo izašla iz štosa...hvala

minka

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej ljudi... molom vas možete mi reći po kojoj skripti je najbolje učiti za ovaj ispit? hvala vam unaprijed... nisam dugo polagala ispite pa sam malo izašla iz štosa...hvala
najbolje ti je uciti po skripti od anci uz zakone pogledaj post od Tončice ona ih je navela(gore par postova vise)

andry

literatura je ista ii naglasio da NE ULAZE poglavlja 11,12,15,16,18,19,20
i napomeno je da je se dosta stvari promijenilo i da ce on kroz predavanja naglasavati koje dijelove trebamo nadopunit u knjizi...

Vugra

jesu li predavanja obavezna i kaj s kolokvijima? hvala :happy:

da,predavanja su obavezna za sve koji žele na
kolokvij.pravo izlaska ima onaj ko bude na 75% predavanja. Danas je već bio popis,tako da se i današnje ubraja.
Na kolokvij mogu i IZVANREDNI.
Ali,ne mogu oni koji su ga prijašnjih godina polagali.

Lavica01

Obzirom da su prijave za ovaj ispit u pet i poned a ja neću stići po index, da li mogu prijavnicu poslati poštom? Inače šaljem poštom i sve je uvijek ok, no zanima me da li moraju provjeriti da li je upisan semestar?

sufi

ej, pozdrav.. znači ne mogu prijavit ispit ako mi je index u sobi 8??? hvala
ne brini, bez problema se prijavi ispit-moja frendica prijavila je tak u petak i kada je predala prijavnicu, žena ju je odmah pitala koje je prezime i potražila joj indeks, dakle ona je i pokupila indeks. Ali radilo se o sobi 10.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks