AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

florencia

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
moze li mi netko odgovoriti molim vas,(jer na forumu ima raznih i razlicitih podataka)- naziv i autore knjige koja mi je potrebna za ispit iz ovoga predmeta, te zakone , i gdje ih mogu nabaviti. i da li na forumu postoji pouzdana skripta po kojoj mogu sigurno proci ispit?i da li s njom moram kombinirati zakone?e, i koliko se pise pismeni? kolio bodoova nosi i kako izgleda?molim vas ako znate, da mi odgovorite! unaprijed puuuuno hvala!!!

martlor

moze li mi netko odgovoriti molim vas,(jer na forumu ima raznih i razlicitih podataka)- naziv i autore knjige koja mi je potrebna za ispit iz ovoga predmeta, te zakone , i gdje ih mogu nabaviti. i da li na forumu postoji pouzdana skripta po kojoj mogu sigurno proci ispit?i da li s njom moram kombinirati zakone?e, i koliko se pise pismeni? kolio bodoova nosi i kako izgleda?molim vas ako znate, da mi odgovorite! unaprijed puuuuno hvala!!!
Ja učim po skripti -Upravno pravo-opći dio - 25.11.2007. "sljokica" (176,7 kB), iako vidim da je skripta od "anci" - 23.11.2008. (184,6 kB) jako dobra i sadrži novi Zakon o prekršajima (od 98 do 107 stranice).
Pismeni ispit se piše 60 minuta, ima 8 pitanja, svako se ocjenjuje s pet bodova, ukupno ima 40 bodova, za prolaz treba sakupiti 20 bodova, a znaju puštati i s 19 bodova. Pitanja su obično "Objasni, detaljno objasni",...

mani

Ovako... Stručna literatura je sljedeća:

Borković I. Upravno pravo VII izdanje, narodne novine 2002 i to sljedeće glave: I-IX
XI (samo točka 1)
XIII-XIV
XVII
XXI-XXII

Izvori:
Ustav RH čl 1-20, 70-116, 125-140
Ustavni zakon o ustavnom sudu RH čl 35-38, 55-58, 62-64, 75.77, 81-82
Zakon o sustavu državne uprave čl 1-35, 61-65, 73-86
Zakon o lokalnoj i područnoj (reg) samoupravi čl 1-10, 53-56, 73-83
Prekršajni zakon (NN 107/07) čl 1-81

Skripta iz skriptarnice od 118 str je, navodno, sasvim dovoljna za prolaz.

Ispit traje 60 minuta, imaš 8 pitanja, maksimalan zbroj bodova je 40 a na usmeni prolaziš sa 20 bodova (navodno i sa 19) s tim da te onda više i detaljnije ispituju.

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
a zakone mozes naci na stranicama narodnih novina...

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Koje kontrole nad upravom se trebaju nauciti sa kolokvij ? Sve ili samo neke ?
rekao je da će nastojati da nam u kolokviju budu samo sudska kontrola i valjda ono što obradimo u petak još, ali rađe ti nauči sve:laughing:

laminat

Pretprošli put na predavanju je lik koji predaje (Šikić ak se ne varam mu je ime..) je rekel da jedan dio ne trebamo učit jer oni ne znaju kak bi taj dio gradiva postavili kao pitanje..normalno,ja si nisam zapisal koji je to dio gradiva:zzz: pa ak ima netko ko je to fino zapisal i ko je spreman to podijelit sa mnom ( a i drugima),bil bi mu jako zahvalan :laughing:

Jadranka15

Glava osma
1. Osobni status - građanska stanja na stranici 160 - vezana obavijest za izdavanje biometrijske putovnice
Od ponedjeljka, 18. siječnja 2010. godine, na svim šalterima u policijskim upravama i postajama u cijeloj Republici Hrvatskoj počinje izdavanje novih biometrijskih putovnica. Istodobno, na taj dan prestaje izdavanje starih putovnica.

Prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje e-putovnice, podnositelj zahtjeva prilaže samo jednu fotografiju dimenzija 35x45 mm, namijenjenu za biometrijsku putovnicu. Cijena nove e-putovnice u redovnom postupku iznosi 320 kuna + 70 kuna upravna pristojba, dok u žurnom postupku cijena iznosi 410 kuna + 220 kuna upravne pristojbe (žurni postupak provodi se u Policijskoj upravi zagrebačkoj).

Policijska uprava zagrebačka izdavanje ovih putovnica započela je već 29. lipnja 2009. godine. Nove putovnice od 18. siječnja izdavat će se i u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u kojima su stvoreni tehnički preduvjeti. U misijama i uredima koji još nisu osigurali tehničke preduvjete za izdavanje novih putovnica, mogu se ishoditi „stare“ putovnice, ali najkasnije do 29. lipnja 2010. godine.

- Projekt biometrijske putovnice hrvatskih građana jedan je od najznačajnijih projekata koje je MUP tehnički implementiralo. Prema standardima Europske unije naša biometrijska putovnica nalazi se u samom vrhu sigurnih putnih isprava - rekao je ravnatelj Uprave za razvoj, opremanje i potporu Željko Fiolić.

Biometrijska e-putovnica sadržava elektronički nosač podataka (RFID čip) na koji se, uz ostale osobne podatke, pohranjuju i biometrijske karakteristike nositelja putovnice, odnosno, biometrija lica i otisci prstiju.

Također se omogućava građanima da zahtjev za izdavanje putne isprave podnose u bilo kojoj policijskoj upravi ili postaji, bez obzira na mjesto prebivališta podnositelja zahtjeva. Otisci prstiju i potpis neće se uzimati od djece do navršene 12 godine života.

blabla

Pretprošli put na predavanju je lik koji predaje (Šikić ak se ne varam mu je ime..) je rekel da jedan dio ne trebamo učit jer oni ne znaju kak bi taj dio gradiva postavili kao pitanje..normalno,ja si nisam zapisal koji je to dio gradiva:zzz: pa ak ima netko ko je to fino zapisal i ko je spreman to podijelit sa mnom ( a i drugima),bil bi mu jako zahvalan :laughing:
ma rekao je da pošto kontrolu nad upravom nećemo stići obraditi cijelu lekciju, da će u kolokviju NASTOJATI da bude ono što smo obradili-dakle sudsku kontrolu i ono što obradimo sljedeći petak.

ali je rekao da pošto nam je to ispitna literatura da ju moramo znati...pa je onda poslije rekao da će nam taj dio kontrole koju ne obradimo možda prebaciti u 4.semestar...tak da opet ništa nije sigurno.

najbolje naučiti sve:tongue2:

ps.je, Šikić se preziva :D

ps2. kad bolje pročitam tvoje pitanje, da nam je rekao da neko gradivo netrebamo učiti jer neznaju kako bi postavili kao pitanje-nisam čula, a slušam :confused:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks