AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

maraya

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da tako je bilo postavljeno pitanje, znam da se spominjalo dijete, a ne maloljetnik - budući da baš i nisam učila prekršajni zakon nisam htjela bubnuti glupost, ali to je to

pitanjce - koliko ste pripremali ovaj ispit i da li ste naučili baš sve glave i zakone?

čestitke svima koji su prošli, a nama ostalima koji nismo držim fige na dekanskom...he, he
ja sam ti učila sam po nekoj skripti od od 118 str.,al nije ti baš sve bitno,tak da nema puno i prošla sam,tak da mislim da te zakone i sve treba bubat jedino ak oćeš više od dva il tri,al sudeć po pitanjima,ni ova za 4 nisu teška,pa mislim da ti je ta skripta dosta.sretno na dekanskom!

ivana4

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
može li netko odvojiti par minutica pa mi objasniti kako izgleda ispit,koliko pitanja i tak to...i usmeni?

ovaj predmet ću imat tek u 3.grupi predavanja,a namjeravam prije izaći

hvala :happy:

edit- i ispričavam se ak je slučajno već negdje napisano :/

maraya

može li netko odvojiti par minutica pa mi objasniti kako izgleda ispit,koliko pitanja i tak to...i usmeni?

ovaj predmet ću imat tek u 3.grupi predavanja,a namjeravam prije izaći

hvala :happy:

edit- i ispričavam se ak je slučajno već negdje napisano :/
pismeni ti ima 8 pitanja,svako nosi 5 bodova,sveukupno 40,mislim da s 18 bodova već imaš prolaz.piše ti se sat vremena i stigne se sve napisat samo je to bodovanje malo zafrknuto jer nikad neznaš kolko ćeš bodova dobit.moja frendica je za krivi odg dobila 3 boda,a za točni 1,tak da... usmeni ti je više reda radi,ja sam ga prošla na račun pismenog kod stančića il tak nekak se zove,a ni kod drugih nije neka tlaka.ak sam neš zaboravila,pitaj :)

ivana4

maraya falaaaaa :crazy:

još nekaj...dal možda preporučujete neku skriptu tu sa foruma il sa pravokutnika koja je dobra da se uči iz nje i knjige?

EDIT-- vidjeh sad par postova iznad da je oke ona od 118.str XD upsić :)

Leptiric_20

da li netko zna, da li je sad na zadnjem roku netko išao ispravljat kolokvije ili to više ne vrijedi!!
netko kaže da vrijedi netko ne, pa sam zbunjena!!jer planiram ić sad na dekanski pa me zanima!

maraya

maraya falaaaaa :crazy:

još nekaj...dal možda preporučujete neku skriptu tu sa foruma il sa pravokutnika koja je dobra da se uči iz nje i knjige?

EDIT-- vidjeh sad par postova iznad da je oke ona od 118.str XD upsić :)
e da,ta ti je dobra,iz te sam ja učila :) sretno :))

Leptiric_20

Još na dekanski možemo izaći ispraviti kolokvij, pitala sam asistenta.
joj super odmah sam bolje volje!:wink5:
ja sam prvi prošla, drugi pala jel onda pišem samo drugi i odgovaram na usmenom samo drugi dio!!:bored:

ivana4

dal možda netko zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi da mi pošalje?? pliz

il link di mogu skinuti...nemrem taj uopče naći :blushed:

masenka

Namjeravam u 11 mjesecu ići na komisiju iz ovog predmeta,a pošto mi je prvi put da idem na komisiju zanima me kakav je princip,jel rješavam drugačija pitanja od vas ili mi daju ista,jel moram kupit još nešto osim prijavnice i ako ne daj Bože neprođem,kolko dugo imam zabranu polaganja ispita ? Hvala

honey1706

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Namjeravam u 11 mjesecu ići na komisiju iz ovog predmeta,a pošto mi je prvi put da idem na komisiju zanima me kakav je princip,jel rješavam drugačija pitanja od vas ili mi daju ista,jel moram kupit još nešto osim prijavnice i ako ne daj Bože neprođem,kolko dugo imam zabranu polaganja ispita ? Hvala
Ono sto ti ja znam jest da imas identicna pitanja kao i svi drugi, uz prijavnicu ja mislim da moras kupiti i prijavu za komisijski ispit, to trazis u knjizari pravnog fakul., zabrana ti je 3 mjeseca, ali mislim da ti vrate prijavnicu, tj. oproste ti, pa opet normalno prijavljujes ispit kao 4. put...ali nemoj me drzati za rijec
p.s. ako netko zna vise o komisiji za ovaj ispit neka napise

maraya

Ono sto ti ja znam jest da imas identicna pitanja kao i svi drugi, uz prijavnicu ja mislim da moras kupiti i prijavu za komisijski ispit, to trazis u knjizari pravnog fakul., zabrana ti je 3 mjeseca, ali mislim da ti vrate prijavnicu, tj. oproste ti, pa opet normalno prijavljujes ispit kao 4. put...ali nemoj me drzati za rijec
p.s. ako netko zna vise o komisiji za ovaj ispit neka napise
u principu ti je tak.kupiš to dvoje,ispuniš,na pismenom ti uzmu indeks i vrate ti ga kad budu usmeni i tad vidiš test(tak je bar na svim drugim komisijama).pišeš sve isto ko i drugi.sretno!!!

veky

bokić, dal mi netko može točno napisati popis literature i jel se stigne naučiti gradivo za mjesec dana?

Andreja

bokić, dal mi netko može točno napisati popis literature i jel se stigne naučiti gradivo za mjesec dana?
Knjiga je UPRAVNO PRAVO (autor je Borković Ivo) VII. izdanje, NN, 2002. i to slijedeće glave:
I-IX, XI (samo točka I.), XIII-XIV, XVII, XXI-XXII.

a zakoni su ti:
USTAV RH, i to članci: 1-20, 70-116, 125-140
USTAVNI ZAKON O USTAVNOM SUDU RH, i to članci: 35-38, 55-58, 62-64, 75-77, 81-82
ZAKON O SUSTAVU DRŽAVNE UPRAVE, i to članci: 1-35, 61-65, 73-86
ZAKON O LOKALNOJ I PODRUČNOJ (REGIONALNOJ) SAMOUPRAVI, članci: 1-10, 53-56, 78-83
PREKRŠAJNI ZAKON (NN 107/07), članci: 1-81

gradivo se može naučiti za mjesec dana, ja ti preporučam da uz ovu literaturu skineš i skriptu iz naše skriptarnice, za lakše učenje..
sretno :laughing:

ivana4

gradivo se može naučiti za mjesec dana, ja ti preporučam da uz ovu literaturu skineš i skriptu iz naše skriptarnice, za lakše učenje..
sretno :laughing:
a koju ti skriptu preporučuješ točno iz naše skriptarnice (koliko str.)? :laughing:

Andreja

a koju ti skriptu preporučuješ točno iz naše skriptarnice (koliko str.)? :laughing:
najbolja ti je ova koja ima 176,7 kB :)
samo moraš taj prekršajni zakon skinuti novi jer ta skripta obuhvaća stari zakon :happy:

Jadranka15

Ispravak literature:
Zakon o sustavu državne uprave (NN 199/03, 79/07)
članci: 1-35; 62-65; 73-86; - za bilježeno sa predavanja - stenogramom i
Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi - NN br.33/01 - pročišćeni tekst i NN br.129/05 - 109/07, 125/08 - izmjene)
člnaci: 1-10; 53-56; 73-83 - odnos uprave i građana

vanna

ljudi imam 29 bod i treba mi jedan ispit za parcijalu. jel moram poloziti opce upravno ili moze bit i neki drugi npr. radno koje spremam...

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks