AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi II.

pepa95

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
evo nekih pitanja al nesjecam se svih..
1.objasni pojam funkcije
objasni razliku izmedu formalne i neformalne org.strukture
2.sto je upravni pregled,temeljni cilj i tipovi samo trebas navest
objasni stadije upravog pregleda
3.objasni javni menadzment i koja je razlika izmedu javnog menadzmenta i javnog upravljanja
4. objasni postavke racionalnog modela i njezine kritike
5.moras objasnit one modele tradicionalnu,modernizacijsku minimazirajuci i trzisni nezz kak ide pitanje
objasni legitimacijske i politicke ucinke menadzerskih reformi

lasta218

evo nekih pitanja al nesjecam se svih..
1.objasni pojam funkcije
objasni razliku izmedu formalne i neformalne org.strukture
2.sto je upravni pregled,temeljni cilj i tipovi samo trebas navest
objasni stadije upravog pregleda
3.objasni javni menadzment i koja je razlika izmedu javnog menadzmenta i javnog upravljanja
4. objasni postavke racionalnog modela i njezine kritike
5.moras objasnit one modele tradicionalnu,modernizacijsku minimazirajuci i trzisni nezz kak ide pitanje
objasni legitimacijske i politicke ucinke menadzerskih reformi
Pod 3.b) je bilo razlike javnog i privatnog sektora u pogledu statusa i autonomije vodstva i mehanizma financiranja
Pod 4 b duznost nositelja funkcije vodstva, tako nesto
Mene zanima odgovor pod 3a? Zar to spada u literaturu? Tu usporedbu sam nasla na 107 str al nemam dalje kopirano jer je literatura do 107 stranice

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pod 3.b) je bilo razlike javnog i privatnog sektora u pogledu statusa i autonomije vodstva i mehanizma financiranja
Pod 4 b duznost nositelja funkcije vodstva, tako nesto
Mene zanima odgovor pod 3a? Zar to spada u literaturu? Tu usporedbu sam nasla na 107 str al nemam dalje kopirano jer je literatura do 107 stranice
3a uopće ne spada pod literaturu

nikolina94

Javni menadžment je takav tip upravljanja koji stručno-tehničke menadžerske spoznaje, menadžersku slobodu u odlučivanju , poduzetnički rizik i menadžerske tehnike pretpostavlja striktnom poštivanju pravnih pravila javnog upravljanja

Dok pojam javnog upravljanja predstavlja tradicionalnu u pravnim i demokratsko-političkim vrijednostima ukorijenjenu praksu upravljanja u upravnim organizacijama , javni menadžment naglasak javnog upravljanja stavlja na ekonomske vrijednosti poput učinkovitosti, djelotvornosti, ekonomičnosti javne uprave, poduzetnosti...

Ugl, to vam je na 3.2.2 JAVNO UPRAVLJANJE, Pojmovi i definicije..NOVA LITERATURA ;)

Nerea

Javni menadžment je takav tip upravljanja koji stručno-tehničke menadžerske spoznaje, menadžersku slobodu u odlučivanju , poduzetnički rizik i menadžerske tehnike pretpostavlja striktnom poštivanju pravnih pravila javnog upravljanja

Dok pojam javnog upravljanja predstavlja tradicionalnu u pravnim i demokratsko-političkim vrijednostima ukorijenjenu praksu upravljanja u upravnim organizacijama , javni menadžment naglasak javnog upravljanja stavlja na ekonomske vrijednosti poput učinkovitosti, djelotvornosti, ekonomičnosti javne uprave, poduzetnosti...

Ugl, to vam je na 3.2.2 JAVNO UPRAVLJANJE, Pojmovi i definicije..NOVA LITERATURA ;)
da, ali to je na str.108, a oni su naveli da je literatura str.79-107, 114-124, 133-142, 345-355

https://www.pravo.unizg.hr/UZ/predmet/noju2/opce_informacije_o_predmetu

ka.tina7

jel moze netko rec kolko je bitno ono poglavlje javni menadzment i tradicionalna upravna djelatnost? nekak mi se ne da to uciti :p

marina24

Meni je super. Postavi konkretno pitanje i ti pricas o tome. Ako zapnes pokusa te navesti na odgovor. Ako si ucila ne mora te bit strah ☺

teodora

Meni je super. Postavi konkretno pitanje i ti pricas o tome. Ako zapnes pokusa te navesti na odgovor. Ako si ucila ne mora te bit strah ☺
Hvala ti....a da li pita ono sto nismo znali na ispitu ili ima neka svoja pitanja...ili nista nemora znaciti

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks