AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dal se nauka može učit i po skripti ili isključivo po knjizi?
kažu da se može po skripti (hvale onu od 69 str), moja preporuka: za svaki slučaj pročitati i knjigu...:wink5:
(pametujem:blushed:, a nisam bila na ispitu:mellow:, ali po kolegama forumašima govorim):laughing:

Jennifer

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hej... da li netko zna da li se može doći na nauku i slušati ispit...kada obično bude usmeni odmah dan nakon pismenog ili...
koliko otprilike treba da se ta nauka nauči :-D

Leptiric_20

hej... da li netko zna da li se može doći na nauku i slušati ispit...kada obično bude usmeni odmah dan nakon pismenog ili...
koliko otprilike treba da se ta nauka nauči :-D
mošeš doć slušat ispit, pismeni je utorkom a rezultati i odmah usmeni su hm...sad ne znam čet il petak al mislim da je petak u gunduličevoj!!
a koliko treba za naučit ovisi netkome dva tjedna nekome više, pogledaj si onu skriptu od 69 str to svi hvale da je dobra za učit!!:wink5:

DOMAGOOJ

ako učimo po skripti od 69 str... dal treba i onaj nastavni materijal (ili je u njemu skraćeno ono što piše u cijelom poglavlju)

Leptiric_20

može mi netko odgovorit na ova pitanjca:
1, koja su tri područja okoline upravnih organizacija!?
2, koji je najnoviji problem u odnosu uprave prema građanima?
3, četri faze u razvoju uloge građana prema javnoj upravi?
4, građani nakon demokratskih revolucija!?

marti

ajme ljudi ja danas počeh učit nauku po skripti ( od 69 stranica) ! to je tak grozno dosadno i nezanimljivo!! poludit ću! neznam kak ću to naučit
čekaj dok počneš učiti financiranje (mislim ako ga već nisi dala)...mislim da je nauka lakša i ima je manje...to je iz mog iskustva...

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Bok!Je li neko bio na zadnjem roku iz nauke da podijeli s nama pitanja, iako se bliži novi rok!Ajde ljudi jos malo i gotovo! Hvala!

zagreb

može mi netko odgovorit na ova pitanjca:
1, koja su tri područja okoline upravnih organizacija!?
2, koji je najnoviji problem u odnosu uprave prema građanima?
3, četri faze u razvoju uloge građana prema javnoj upravi?
4, građani nakon demokratskih revolucija!?
1.tri područja okoline su ti:pravni sustav,politiški sustav te odnos uprave prema građanima.
2.uloga građana prema upravi:tu ti spadaju-podanici,građani,korisici,suradnici i potrošači.
Ovo pitanje ti je povezano sa 3 i 4 pitanjem.
Preporučujem da si skineš skriptu od 69str.
U njoj ti sve piše.

blabla

ako učimo po skripti od 69 str... dal treba i onaj nastavni materijal (ili je u njemu skraćeno ono što piše u cijelom poglavlju)
ti nastavni materijali su u biti ona druga knjiga (ono od grupe autora), to je obavezno i važno! a oni brojevi (točke) su iz Pusićeve knjige!

Leptiric_20

kad je inače predavanje iz nauke i u kojoj dvorani!!!
jel zna netko kad prof Tijana ima konzultacije, mislim da utorkom ali u koliko sati!!!

Andreja

jel to provjereno tako? čini mi se da toga što je pisano sitnim slogom ima dosta... znaći to uopće ne treba učiti??
to što je pisano sitnim slogom je samo da objasni neke stvari koje su pisane krupnim slogom...
to što je pisano sitnim slogom si samo pročitaj, lakše ćeš shvatiti neke stvari...:crazy:

*mis*

bok vidim da spominjete skriptu, ja imam knjigu, al je ogromna, jel znate gdje mogu tu skriptu nabaviti? Hvala

*mis*

gdje je to? pitao tamo gdje se kupujem prijavnice kod pravnog- nema, u fotokopiraoni nema isto

Leptiric_20

gdje je to? pitao tamo gdje se kupujem prijavnice kod pravnog- nema, u fotokopiraoni nema isto
na ovoj stranici od faksa u skriptarnici piše ti gore,ne klikneš na forum već na skriptarnica Veleučilište.hr - Internetska zajednica studenata hrvatskih veleučilišta probaj ovaj link!!:wink5:

ako nekoga zanima današnja pitanja s probnog testa, iako su profe rekle da to neće biti na ispitu, meni au ta ista pitanja bila sad na zadnjem roku, ali nažalost tad nisam baš naučila, eto valjda nekome pomognu!!

1,
a, tehnička pravila i interesne norme?
b, kako dijelimo upravne sustave?
2.
a,što je prinuda i dvostruka uloga prinude?
b,opča načela
3,
a, birokratska vlast što je i kako je nastala?
b, posljedice birokratske vlasti?
4,
a,nadzor u upravi što je i kako se mijenjao?
b, pokazatelj kvalitete nadzora'
5,
a, razvoj uloge građana i što je dovelo da postanu potrošači?
b, međusobna povezanost ljudi u svijetu kako utječe na razvoj uprave?

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks