AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Domagoj83

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da to sam pitanje imao i ja na prošlom pismenom roku odgovor moš naći u knjizi Nauka o upravi Točka 55, str.151

Ivana1984

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hello

jel netko zna koja su pitanja iz onih dodataka na ispitu ili je potrebno naučiti baš sve? tek ću sada prvi put na ispit po novoj literaturi, ozbiljno se vraćam učenju :))

Iwy

dal zna netko koja je najbolja skripta iz nauke za učiti? i još jedno pitanje, dal se javljaju pitanja sa foruma na ispitima, tj dal se pitanja vrte?

nikita

ej ljudi. ja idem sad 4. put na nauku.
jel istina stvarno da na usmeni komisijski idu svi, bez obzira dal su prošli pisemni???

unaprijed zahvaljujem.

Tia_Dalma

Da,na usmeni ulaze svi ali odgovaraju samo oni koji su prošli pismeni.
Ako ideš prvi put na komisiju,vratit će ti prijavnicu,tj.pisat će da nisi došla tak da imaš još jednu šansu prije zabrane od 3 mj.
Sretno!

:marina:

Ispit ti je u 12:30 u Gundulicevoj u dvorani 1., bar za prezime na M ali mozda smo svi u isto vrijeme...gledala sam samo svoju listu...
Zasto oni koju ne produ na pismenom moraju ostajat na usmenom sa onima koj su prosli pismeni???
I da, dal se moze odustat od testa kad se vide pitanja mozda (kao iz politologije npr.), mislim da sam vidjela to tu negdje ali nisam sigurna???

naravno da mozes odustat od testa kad ga vidis, ali to ti se ne racuna ko da nisi bila, zato jer kad te prozove prije ispita, i ti dođeš do njega, pokažeš mu indeks, on ti tamo stavi kvacicu da si prisustvovala ispitu. i naravno ak pogledaš test i odeš, to ti je pad. i mislim da ta fora s politologijom više ni tamo ne pali. reko prof.

ana89

ljudi...imam jedno pitanja: čula sam da nauka svima stvara problem i da je teško...zbog čega :) da se znam pripremiti :)? hvala

Nela

gradivo je malo teško i malo nerazumno i ljudi izlaze na ispit a da nisu spremni
ako ne znaš sve nejdi na ispit :happy:
napominjem sve jer ja dok nisam sve naučila nisam prošla
preporučam skriptu od 69 str

redruM

U toj skripti vidim da se poglavlja i nastavni materijali miješaju, tj. prvo ima malo poglavlja pa nastavni materijali i opet poglavlja.

Tak to ide po redu i tak se uči ili?

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pozzz,vanredni sam student,a ne stignem na predavanja pa me samo zanima literatura koja nam je potrebna,,,koliko sveukupno ima str nauka ali iz knjige jer planiram iz knjige učiti...hvala

Nela

U toj skripti vidim da se poglavlja i nastavni materijali miješaju, tj. prvo ima malo poglavlja pa nastavni materijali i opet poglavlja.

Tak to ide po redu i tak se uči ili?
ja sam tak učila, a mislim da je tak bilo i na predavanjima, kako god da naučiš, kojim god redom, bit će dobro

pozzz,vanredni sam student,a ne stignem na predavanja pa me samo zanima literatura koja nam je potrebna,,,koliko sveukupno ima str nauka ali iz knjige jer planiram iz knjige učiti...hvala
literatura ti piše na prvoj stranici ove teme, po cjelinama

xxxx

ej ja tu ne mogu pronaći literaturu..ja tek sad prvi put izlazim u 6mj...znaci normalno ima i pismeni i usmeni?
thnx..

ako ima nesto novo...u vezi toga..molim molim molim da neko tako dobar kaze..:D
thnx

Nela

Post broj 17 od Ena2

POPIS LITERATURE ZA TEST

Cjelina I: Temeljna pojmovna pitanja javne uprave / Razvoj proučavanja uprave
1. E. Pusić (2002) Nauka o upravi. Zagreb: Školska knjiga.
a. Točke 1-12 (Upravna organizacija, upravljanje)
b. Točke 13-24 (Nauka o upravi, Razvoj proučavanja uprave)
2. Grupa autora (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet.
a. E. Pusić: Upravni sustavi – str. 3-6;

Cjelina II: Javna uprava u društvu
I. Točke 25-36.(Uprava u društvu – Razvoj uprave)
2. Grupa autora (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet.
I. Koprić: Građani i uprava – str. 19-23;
II. E. Pusić: Odnos građana i uprave – Povijesni razvoj – str. 25-27;

Cjelina III: Uprava i politički sustav
a. Točke 37-43 (Razvoj političkih sustava)
b. Točke 44-45 (Problem birokracije)
c. Točke 46-55 (Sredstva političkog nadzora)
a. E. Pusić: Odnos uprave i vlasti – strukturna rješenja – str. 37-43;

Cjelina IV: Upravna organizacija

a. Točke 67-72 (Proces organiziranja)
a. I.Koprić: Upravna organizacija - str. 47-98;

Cjelina V: Metode upravljanja i javnog menadžmenta
a. Točke 89-92 (Materijalna sredstva)
b. Točke 93-97 (Predviđanje u upravi: planiranje)
c. Točke 98-100 (Vođenje u upravi)
d. Točke 101-104 (Komunikacije u upravi)
e. Točke 105-106 (Postupci u upravi)
f. Točke 107-109 (Nadzor u upravi)
a. E.Pusić: Odnos građana i uprave – Instrumenti u odnosu građana i uprave – str.27-33;
b. I.Koprić i G.Marčetić: Kriza socijalne države i menadžerske reforme javne uprave - str. 145-148, 149-158:
c. V.Đulabić: Povelje javnih službi: pokušaj podizanja kvalitete i jačanje uloge građana – str. 327-328, 336-338, 338-341;

Pismeni i usmeni, prolistaj malo, sve lijepo piše

:marina:

ej ljudi! ovo su vam pitanja iz nauke s današnjeg ispita
- tehnička pravila (što su,od kud proizlaze, zašto su bitna)
- interesne norme i sve o njima, baš sve, ko ih donosi, zašto su bitne i sl
- prinuda u upravi; gdje se primjenjuje i razlozi opadanja prinude
- organizacijska struktura; što je formalna organizacijska struktura, i
značajke hijerarhijskog sustava
- povelje javnih službi, što su, i njihovo pravno značenje (tako nešto)
- funkcija vodstva u upravi, zašto gubi obrise vlasti s vremenom i tu je bilo
još jedno pitanje, ak ga se ko sjeća nek ga napiše.

nikita

da nadopunim zadnje pitanje.
- funkcije i zadaci nositelja vodstva- tak nekak, ne sječam se točno.

grupa a je to bila

mercedes

Eto ljudi i ja sam danas bila na pismenom i bila sam A grupa. Moram priznati izašla sam prvi put i u principu da vidim kako je to nakon dosta vremena ponovno studirati. Sva su mi pitanja bila poznata i sve sam to "učila" ali nije bilo dovoljno vremena za utvrditi.
Mislim da je dovoljno dobro ali jako dobro naučiti skriptu od 69 str. i pročitati knjigu da sve legne. Dakle učiti svaki dan po par sati jer je materija "tupa" pa brzo ishlapi.
Ako nekome trebaju knjige mogu posuditi za kopiranje ili sl.

daemona

grupa b

- teh.pravila i int.norme
upravni sustavi i karakteristicni problemi us

- sto je prinuda i dvostruka uloga prinude
medusobna povezanost ljudi u svijetu kao uzrok porasta uprave

- uloga gradanina, korisnika
nekakva nacela

- sto je birokratska vlast
posljedice birokratske vlasti

- nadzor u upravi
pokazatelji kvalitete

mislim da je usmeni u petak u 9 u gundulicevoj

Leptiric_20

Eto ljudi i ja sam danas bila na pismenom i bila sam A grupa. Moram priznati izašla sam prvi put i u principu da vidim kako je to nakon dosta vremena ponovno studirati. Sva su mi pitanja bila poznata i sve sam to "učila" ali nije bilo dovoljno vremena za utvrditi.
Mislim da je dovoljno dobro ali jako dobro naučiti skriptu od 69 str. i pročitati knjigu da sve legne. Dakle učiti svaki dan po par sati jer je materija "tupa" pa brzo ishlapi.
Ako nekome trebaju knjige mogu posuditi za kopiranje ili sl.
slažem se s ovime da je tupa, jer meni se također sve činilo poznatim i laganim, a kad sam trebala to znanje predočit na papir uf eto problema kao da sve isparilo!!!:proud:

xxxx

ej da li ide netko na ova predavanja koja su sad pocela u pon...da li vrijedi ici na ta predavanja ili ne...da li koriste ili se izvode samo radi reda, kak bi se reklo...

marti

pozdrav,jel netko zna koliko ima sveukupno bodova na ispitu,kolko bodova nosi jedno pitanje i kolko treba za prolaz?tnx

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks