AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

vibica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel su ovi ispitni rokovi važeći? Nekaj se sjećam da je rekla prof. da možemo izać na ispit tek u proljetnom ispitnom roku, pa ne znam sad. :unsure:

I ak mi može ko odgovorit jesu ovi ispitni rokovi samo za pismene ili?
Jesu, ti rokovi su ok.
Ako si redovni brucoš, možeš tek od 6.mjeseca izlaziti na nauku.
Ako si izvanredni ili ponavljač, onda možeš od prvog mogućeg, a to je 17.1.

Ovo su datumi za pismeni, usmeni su inače dan-dva-tri kasnije, pod uvjetom da se prođe pismeni.

sinka

što je profesionalizam djelatnika uprave, što su javni poslovi,kada je neki posao javan, informatizacija uprave, okolina upr.organizacije.. po mom misljenju dosta lagano,sve iz skripte, samo je treba naučiti...

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
što je profesionalizam djelatnika uprave, što su javni poslovi,kada je neki posao javan, informatizacija uprave, okolina upr.organizacije.. po mom misljenju dosta lagano,sve iz skripte, samo je treba naučiti...
može mi netko reći što su javni poslovi kad je posao javan?
to se odnosi na specifična obilježja up.organizacije? :confused2:

To su poslovi što određena zajednica, odnosno odlučujuća skupina u toj zajednici u određeno doba smatra da treba obavljati,
a ne obavljaju ih pojedinci sami za sebe... itd. ? :unsure:

martinisa

Pitanja s roka 17.01
1.Asocijativna faza u upravljanju društvenim poslovima
Asocijativni upravni sustavi, koji su i koji su problemi.
2.Nadzor u u upravi
Sustav nadzora i pokazatelji kvalitete nadzora
3.Javne službe
Koja je razlika između komercijalnih i nekomercijalnih javnih službi
4. Tendencija prema ograničavanju prinude u upravi, dvostruka uloga prinude, razgraničenje
Glavni razlog opadanja prinude
5. Okolina upravne organizacije, tri područja
Najvažniji problem u odnosu s građanima

Bumblebee

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
e ekipa,ja sam tu ko padobranac,izvanredna sam i na prvoj godini onak vec tisucu godina ali htjela bih krenut na predavanja iz nauke u drugom semestru da pohvatam do 6mj sto vise mogu pa me zanima kada pocinju?? znam da su u dvorani 4 od 10 do 12.30 jel??

hvala :laughing::laughing:

300

načelo zakonitosti,sustavni kontakti građana i uprave,politički nadzor i što obuhvaća,i političi nadzor po fazama kako se mijenjao,planiranje programa,kako tendencije u društvu utječu na tendencije u upravi,veličina zadatka,legalistička kultura,koje su vrijednosti u javnoj upravi...mislim da mi nes fali,al nemogu se sjetit ;)

kikaaa

kad ce rezultati??? i fali ti koje su faze planiranja programa rada i koje od tih faza odreduje celnik upravne organizacije... tako nesto

molly

zna li netko ako smo komisija iz ovog predmeta i ako ne prođeš pismeni ide li se bez obzira na neprolazak na pismenom na usmeni kod profesora??:confused2:

Bumblebee

zna li netko ako smo komisija iz ovog predmeta i ako ne prođeš pismeni ide li se bez obzira na neprolazak na pismenom na usmeni kod profesora??:confused2:
mislim da dolazis samo na uvid...a mozda i ovisi o nulama (ne smijes imati vise od tri)

cocci

ako ne prođeš pismeni ne možeš na usmeni, tako je za sve predmete, bili komisija ili ne, nelogično je, ali je tako, na ovoj katedri najčešće ti vrate prijavnicu ako ne prođeš pismeni, tako da ponovno možeš na komisiju. smiješ imati 3 nule, i 4 nule, ali ne više od tog.

katarina r

molim ako netko može objasniti načelo supsidijarnosti!!!---i zanima me na koji način se mora odgovarati na pismenom,dugačko,kratko???'ako ima kakva dobra dušica da mi odgovori

Marinchy

dojmovi s usmenog,Goranka Lalić Novak..super žena i ispitivač:happy:
pita tak da otvori knjigu i na čem se otvori to pita,ali i ovak čeg se sjeti...
pitanja:
birokratska vlast,predstavništvo građana,diferencijacija uprave,
vođenje u upravi,nositelj funkcije vodstva,strukturalni elementi menadžerskih reformi,
reorganizacija-negativne posljedice,decentralizacija,i dosta primjera iz života..
ako ste jako dobro napisali pismeni,onda je malo zahtjevnija jer želi dat veću ocjenu,ide na ruku,pomaže maximalno!
sretno svima dalje s ovom mukom! ;)

Paris

evo samo malo podrske kolegama i kolegoicama koji spremaju nauku :) ... proc nauku nije nikakva kvantna fizika, naucite skriptu od 69str ili 64str i prolazite od prve ali doslovno sve naucit!!! ja knjigu nisam ni pogledala pismeni 16 bodova ali nakraju je 3 u indeksu jer sam se sva zbunila :) ali nema vezeeeeeee... stvarno se ipit moze proc i nije mi jasna sva silna strka oko ovog ispita (okej sve je to individualno) ... iiiiii da ne trebate u ispitu pisat sve od rijeci do rijeci kak je u skripti, ja sam sve pisala svojim rijecima i nakraju dobila 16 bodova... jako mi je dugo trebalo da se primim uopce ucit nauku jer sam misla da je to nemogucu proc pogotovo od prve ali sve je moguce samo kad se nauci (nisama neki super student i poduze sam na prvoj godini, pa tak da ne mislite da vam ovo pise neki super odlican student) ...
odlucila sam sve ovo napisat bas iz razloga jer sam ja ta kojoj je trebalo 100 godina da se odluci primit nauke upravo iz razloga sta sam svasta citala...
eto nadam se da sam vas barem malo motovirila i smanjila strah prema ovom ispitu :)) ... znaci samo skripta od prve do zadnje staranice i prolaz je zajamcen...
sretno svimaaaaaaaa :))) ... a za lalicku sve rijeci pohvale!!!

Marinchy

meni je također bilo jako teško naučit nauku i mislila sam da je to nemoguće,al eto prošla sam od prve i imala sam 15 bodova i nisam pisala
sve od riječi do riječi (jer je to nemoguće zapamtit sve :confused2:),
nego sam isto svojim riječima pisala kad se nečeg nisam mogla sjetiti..

mislim da je njima najbitnije da ti to kolko-tolko razumiješ i znaš o čem pričaš jer najteže je naučit nešto što je dosadno i nerazumljivo samo po sebi..
prof. Lalić fakat jako cijeni kad vidi da ti kužiš i zato pita primjere iz života! ;)

Ernych

a kako se boduje...svaki odg 2 boda??i ne smijemo imati 4 potpuno netočna jel?

e i jel mi može netko plz reć gdje se u knjizi nalazi načelo zakonitosti...našla sam u skripti al nekako mi premalo piše o tome...a u knjizi ne mogu nać :S

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks