AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

elena10

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kako vam se činio ispit na dekanskom? težak ili?
ja mislim da je s obzirom na dekanski rok dosta bilo tesko...prsli dekanski su mi se nekak cinili laksi...prosla jesam i riješila se nauke al tesko ... uh a kaj tek dolazi ak je ovo takav problem...joj...

sretno svima...

andry

pa meni je danas na usmenom bilo oke sasvim
na komisiji sam bila,teo me pito odnos građana prema upravi,lalićka koji su uzroci porasta upravnih organizacija koja je razlika između apsolutnog i relativnog porasta,primjer u vezi podanika koji se pojavljuju i danas i vukojcic me pitala predstavnistvo građana...sretno svimaa sutraaa... :D

elena10

ja sam misla na pismeni da je bio težak, misla sam da necu proci a umeni je proso bez problema...kolko sam cula svi su profesori na ovom roku na usmenom bili super!

ethna f

Evo samo da kazem da sam danas bila na usmenom kod profesorice Vukojičić Tomić i da mogu reći da mi je ovo bilo najugodnije iskustvo sa usmenog u zivotu. Opustena atmosfera, konkretna pitanja, a profesorica je jako ugodna, uglavnom pita onako prema testu sto niste bas najbolje znali, i malo iz jedne malo iz druge knjige, da vidi da ste ucili oboje i pomoci ce cim zapnete i navesti vas da date odgovor. Eto sve pohvale!

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
za sve vas koji ( kao i ja) još niste dali nauku, ja sam upravo pročitala da su promijenili literaturu.
od kojeg roka ne piše, nadam se da brucoši pomoći, pa napisat ovdje ono kaj ima kažu na predavnjima.

sada je literatura:
Koprić i dr. (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni
fakultet. Stranice: 19-43, 58-75, 84-98, 137-158, 327-330, 338-341

Blažević, R (2010) Upravna znanost. Zagreb: Društveno veleučilište. Stranice: 1-182, 194-
202, 239-249

bigblue

U utorak 11.10.2011. u 15.30h na konzultacijama kod Tijane Vukojičić Tomić je utvrđeno da nova literatura za sve počinje važiti nakon što prođu predavanja i za redovne i za izvanredne studente u akademskoj 2011/2012god. dakle definitivno OD LIPNJA 2012.g.

Paris

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dali se SASTANAK treba ucit ili ne??? jer vidjela sam na forumu neki post da se sastanak vise ne treba ucit...

realistica

Da li netko mozda zna odgovor na ovo pitanje : razlika izmedu ekonomskih i neekonomskih sluzbi od općeg interesa te navesti koje službe spadaju u koju kategoriju ( po 4 primjera za svaku) HVALA

molly

Da li netko mozda zna odgovor na ovo pitanje : razlika izmedu ekonomskih i neekonomskih sluzbi od općeg interesa te navesti koje službe spadaju u koju kategoriju ( po 4 primjera za svaku) HVALA
to ti je ono komercijalne i nekomercijalne javne službe, zadnja stranica u knjizi i skripti... tamo ćeš naći i primjere

anita1989

pozdrav kolege..molila bih na pomoći oko ovih pitanja:

1. da li ideja da se država ne miješa u živote građana još uvijek održala i zašto?
2. kakva je kultura kod nas?
3. ak bi mi neko mogao objasniti matričnu organizaciju, jer po onom kaj piše u knjizi niš ne kužim...:confused2:

ivy06

može mi netko pomoći oko formalne i neformalne organizacijske strukture...niš to ne kužim, točnije formalnu, please prosvijetlite me

tamchika

može mi netko pomoći oko formalne i neformalne organizacijske strukture...niš to ne kužim, točnije formalnu, please prosvijetlite me
Formalna organizacijska struktura - je unaprijed formalno predviđena, razmjerno trajna slika više ili manje hijerarhičnih odnosa među funkcijama nastalih diobom radnih procesa te među ljudima koji te funkcije u organizaciji obavljaju.

Neformalna organizacijska struktura- obuhvaća sve razmjerno trajne odnose nastale među članovima organizacije koji imaju utjecaja na formalne ciljeve, formalnu strukturu ili djelovanje organizacije.

Odnosi u formalnoj strukturi uspostavljaju se među funkcijama, u stvarnom djelovanju organizacije uspostavljaju se među ljudima koji obavljaju funkcije pri čemu ne ulaze samo u formalne , već u i u neformalne ( prijateljstvo, emocionalna privlačnost, slični interesi)

molly

grupa A od danas
-tehničke i interesne norme
-mijenjanje interesnih normi

-prinuda,
-dvostruka uloga prinude u upravi

- decentralizacija, općenito
-teritorijalna decentralizacija

-okolina upravrne organizacije
-najveći proglem u udnosu građana s upravom

- povelje javni službi
-razlika komercijalnih službi i nekomercijalnih

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pitanja B grupa : 1.upravnopravni i upravnotehnički smjer, 2.TUS, FUS- što obuhvaćaju i problemi, i primjer za FUS, 3.a) objasniti vođenu grupu, b) nešto za hijerarhijsku organizaciju, kad je nastala i zašto, 4. predstavništvo građana,one metode, i pod b je bio skupštinski nadzor, 5.planiranje programa

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks