AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Paulina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ej ljudi kaj sad znači za nas s komisije ovo?na popisu smo jer smo prošli ili smo tak i tak na popisu bez obzira?hvalaaa
Svi koji su na komisiji bili su na popisu. Tek kada uđeš unutra pokazati ce ti ispit i reci ti jesi prošla ili ne. Ako ti je prva komisija daju ti još jednu priliku da izađes na taj ispit, ako ni na drugoj komisiji ne prođes dobijaš zabranu. Sretno!:happy:

tihic

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej ljudi kaj sad znači za nas s komisije ovo?na popisu smo jer smo prošli ili smo tak i tak na popisu bez obzira?hvalaaa
reći će kad uđete unutra dali ste prošli ako da ispitat će vas ako ne onda će vam dati ispit da pogledate i ako imate kakve primjedbe i to je to naravno onda čevam lupit žig sa zabranom

bigblue

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hvala

Može li netko opisati kako izgleda usmeni ispit iz Nauke?
U četvrtak u 10 sati dođete u Gundulićevu, pa čekate ispred kabineta 3b...i? Da li prozivaju? Ulazi li 1 student ili po dvoje i više? Ispituju li jedan po jedan predavači (Goranka, Teo...) ???

malaplava7

hvala

Može li netko opisati kako izgleda usmeni ispit iz Nauke?
U četvrtak u 10 sati dođete u Gundulićevu, pa čekate ispred kabineta 3b...i? Da li prozivaju? Ulazi li 1 student ili po dvoje i više? Ispituju li jedan po jedan predavači (Goranka, Teo...) ???
..prvo ti prozivaju osobe koji nisu prošli i ulaze unutre..oda ti i de po ocjenam od dvojki prea višima,,,ugodni su ...fer ..korektni...pita te njaćešće tijana...goga sluša a teo kako kada...

mato.zg

..prvo ti prozivaju osobe koji nisu prošli i ulaze unutre..oda ti i de po ocjenam od dvojki prea višima,,,ugodni su ...fer ..korektni...pita te njaćešće tijana...goga sluša a teo kako kada...
uglavnom prvo idu oni koji su za komisiju...a danas i prošli rok je pitala Goga a teo je slušao-jer je Tijana na bolovanju...i prvi su ulazili oni koji su na pismenom imali najviše bodova pa prema manjem broju ...slušala sam ispit i frendica je izašla prvi put na ispit i dobila 4-stvarno su super bili pri ispitivanju,samo što je jako dugo trajalo...ja nisam imala sreće kod pismenog(imala sam 8 bodova ali i 5 nula,pa nisam prošla)...ali više sreće,tj.znanja drugi put!:)

Barbara

danasnja pitanja sa usmenog: Birokratska vlast-sve ...Upravljanje i znacajke -sve...sredstva politickog nadzora,postupak,razlozi sirenja javog sektora u ind.i urb.drustvu,tendencija prema diferencijaciji,demokratska dekoncentracija,tus,fus,upravna organizacija,formalna i neformalna organizacijaska struktura,efekti suvremenih men.reformi i ucinci na metode djelovanja...sve treba objasniti primjerima...eto pa sretno svima :)))

Eriatarka

Moje iskustvo. Evo od ispita je prošlo tjedan dana i ja sam još u šoku. Nisam prošla. Bila sam grupa A i došlo mi je da pošaljem mail jednom od profesora ili asistenata da šta oni molim lijepo glume s ovim ispitom. Uglavnom, nije mi jasno. Nemoguće da sam krivo shvatila pitanja, jer mislim da pitanje poput 'Što je postupak u upravi i koja je njegova svrha' ne možeš krivo shvatiti. Da se izjadam, mislim da ću zbog ovog ispita prekinut studiranje, jer fizički ni psihički ne mogu podnijeti da me ruše. Nemam riječi jednostavno za ovaj predmet. Znam da je mnogo bitan, ali tako mala prolaznost je i više nego zabrinjavajuća. I da, naučila sam. Sve. Iz knjiga, skripti. Sve. Sve sam znala. Na sve sam odgovorila. Bila sam milijun posto sigurna u prolaz.

selma

Moje iskustvo. Evo od ispita je prošlo tjedan dana i ja sam još u šoku. Nisam prošla. Bila sam grupa A i došlo mi je da pošaljem mail jednom od profesora ili asistenata da šta oni molim lijepo glume s ovim ispitom. Uglavnom, nije mi jasno. Nemoguće da sam krivo shvatila pitanja, jer mislim da pitanje poput 'Što je postupak u upravi i koja je njegova svrha' ne možeš krivo shvatiti. Da se izjadam, mislim da ću zbog ovog ispita prekinut studiranje, jer fizički ni psihički ne mogu podnijeti da me ruše. Nemam riječi jednostavno za ovaj predmet. Znam da je mnogo bitan, ali tako mala prolaznost je i više nego zabrinjavajuća. I da, naučila sam. Sve. Iz knjiga, skripti. Sve. Sve sam znala. Na sve sam odgovorila. Bila sam milijun posto sigurna u prolaz.
Pa daj, u inat njima nemoj prekidati !!! Odi obavezno na uvid testa(ukoliko nisi) lako moguće da su nešto zeznuli tj.pokuašj sve prije no što se odlučiš na prekidanje studiranja, ono da sama sebi sutra možeš reći pokušala sam i napravila sam sve prije no što sam se odlučila za taj korak !!
I da... nevjerovatna sreća je za to potrebna, ja ne mogu reći da sma naučila da sma briljirala, ali potrefilo se i prošla sam, i to na zadnjem roku prošle godine. Samo ću reći - Go go Eriatarka ;)

chasei

evo, ja iskreno ne shvaćam kako netko može imati toliko problema s tim ispitom...mislim, znam da je sve to individualno, ali opet...na forumu nam je sve servirano što se pitanja tiče...skripta koja je u skriptarnici je i više nego dovoljna...i 3 tjedna je dovoljno za taj predmet učeći po toj skripti i tim pitanjima... tako sam ja učila (uz malo dijete po 2-3 sata na dan) i iz prve položila, briljirala na pismenom, i dobila 4...tako da je moguće proći taj ispit...

zato, skockaj se...promijeni stav prema tom predmetu i kreni...i ne odustaj pobogu zbog nečega što se da riješiti...poslije će ti bit žao

sufi

evo, ja iskreno ne shvaćam kako netko može imati toliko problema s tim ispitom...mislim, znam da je sve to individualno, ali opet...na forumu nam je sve servirano što se pitanja tiče...skripta koja je u skriptarnici je i više nego dovoljna...i 3 tjedna je dovoljno za taj predmet učeći po toj skripti i tim pitanjima... tako sam ja učila (uz malo dijete po 2-3 sata na dan) i iz prve položila, briljirala na pismenom, i dobila 4...tako da je moguće proći taj ispit...

zato, skockaj se...promijeni stav prema tom predmetu i kreni...i ne odustaj pobogu zbog nečega što se da riješiti...poslije će ti bit žao[/QUOT

slažem se, mene su jako plašili komentari oko mene,kao nemoguće, je proći,kao škvadra pada a da nauči sve..a onda sam se odvažila i naučila skriptu u dva tjedna učenja,par sati svaki dan i rasturila sam ispit,mogu reći da mi je u sjećanju kao jedan od najugodnijih na 1 god. Profke su korektne,pomažu ti ako zapneš(barem su curi koja je samnom odgovarala),pitanja su konkretna..zato kolege obuzdajte tremu,zapnite i riješite se te famozne nauke, sretno svima

Barbara

heej ja ti savjetujem da ne odustajes...isto sam cula sve te price i zato sam se mjesec dana pripremala sa frendicom uz knjigu,rjecnik,skriptu i konzultacije ako mi nesto nije bilo jasno...i dobila 4...Nauka je teska ali nije ju nemoguce polozit...a stos e tice pismenog profa mi je na konzultacijama rekla 1) kada te nesto pitaju odgovoris samo na to 2) ako se trazi podjela a vise ih je tipa 8,9 nabrojati sve i to je to,ako su 3-4 podjele moras ih objasnit u minimalno 3 recenice= 1 nije dosta...eto nadam se da sam barem malo pomogla...i sretno bez odustajanja!!!

Eriatarka

Uf, koliko odgovora na moj post :-O. Neću odustati dok me ne izbace s faxa :). Ali takvo je moje iskustvo. Ne želim nikoga uplašiti. Hvala na podršci

chasei

Uf, koliko odgovora na moj post :-O. Neću odustati dok me ne izbace s faxa :). Ali takvo je moje iskustvo. Ne želim nikoga uplašiti. Hvala na podršci
ma neće tebe nitko izbacit...sljedeći rok je tvoj i to je to... utuvi si to u glavu... i rasturi...

Maliko

Ma kaj ćeš odustat, evo primjer moje cure...

počela je učiti nauku prije skoro 1god i na prvih par rokova nije ni izlazila jer je malo učila, što je ugl jedini problem kada netko ne da ispit...

Sada je zapela za veljaču, učila neka 2 tjedna i pala na 1 roku, onda je učila još 10 dana, i na 2 roku je prošla pismeni, pa usmeni, jest da je dobila 2 ali koga briga, žig je u indeksu:)

Isto se žalila kako to ne može naučiti, da je glupa isl gluposti, a to što je premalo učila nije uzela u obzir:)

Ona je učila po skripti i nešto malo je nadopunila iz knjige, poanta sjedni i nauči tu glupost, jer ispit nije velik ali je gradivo glupo, naštrebaj, položi i zaboravi, moj savjet.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks