AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nauka o javnoj upravi (arhivirano)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Teic

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel netko zna koje su negativne posljedice industrijske dekoncentracije? :)
ja mislim da je to ovo:
- koncentracija moči i utjecaja države
- ekspanzija drž. uprave
- sve negativniji predznak (crvena vrpca)
- sukob sa sve večim brojem priznatih interesa u društvu
(tako sam barem našla u predavanjima, skinutim sa pravokutnika..ali ako griješim neka me netko ispravi..):luxhello::trio:

natasha

Molim neku dobru dušicu da mi napiše iz Nauke o upravi točku 12 jer sam kopirala knjigu
i taj dio mii je skroz zacrnjen tako da ne mogu pročitati. Da se netko ne prepadne točka 12 ima 7 redova. Puno hvala!!! :)

Teic

Molim neku dobru dušicu da mi napiše iz Nauke o upravi točku 12 jer sam kopirala knjigu
i taj dio mii je skroz zacrnjen tako da ne mogu pročitati. Da se netko ne prepadne točka 12 ima 7 redova. Puno hvala!!! :)

kontinuitet upravljanja proizlazi, poput kontinuiteta upravnih organizacija iz dvaju čimbenika: iz trajnosti potreba koje se zadovoljavaju osnovnom djelatnošću upravnih organizacija i iz trajnog karaktera sustava normi, tehničkih i interesnih, koji je okvir uprave kao djelatnosti. Trajnost potreba uvjetuje i neprekidnost djelatnosti kojom se te potrebe zadovoljavaju, pa ti me i trajnost upravljanja.
A svaki sustav normi, samim tim što je sustav, djeluje stabilizirajuće, homeostatski na djelatnost koju regulira i tako osigurava njezin kontinuitet.
:cool::wink5:

natasha

kontinuitet upravljanja proizlazi, poput kontinuiteta upravnih organizacija iz dvaju čimbenika: iz trajnosti potreba koje se zadovoljavaju osnovnom djelatnošću upravnih organizacija i iz trajnog karaktera sustava normi, tehničkih i interesnih, koji je okvir uprave kao djelatnosti. Trajnost potreba uvjetuje i neprekidnost djelatnosti kojom se te potrebe zadovoljavaju, pa ti me i trajnost upravljanja.
A svaki sustav normi, samim tim što je sustav, djeluje stabilizirajuće, homeostatski na djelatnost koju regulira i tako osigurava njezin kontinuitet.
:cool::wink5:
Mucho gracias

Jennifer

e ljudi jel zna ko u koliko je i gdje sutra ispit...
hvala unaprijed..:)
nekoliko postova ispod piše da je ispit u 10h, a vjerujem da kao i uvjek u Gundulićevoj u prizemlju...

trebala bi malu pomoć... može li mi netko objasniti STRATEŠKO PLANIRANJE... hvala

vani

strateško planiranje - planiranje programa, ciljeva rada i način njihova ostvarenja
a taktičko planiranje - planiranje tijeka rada, podrobno predviđanje pojedinih radnih postupaka

kriss

današnja pitanja-grupa a

koje su pretpostvke za prticipaciju građana u javnoj upravi
sto je postupak u upravi i njegova svrha
vrste postupaka
formalna i neformalna org.struktura
dvije skupine resona nastale horizontalnom difernecijacijom
objasni proces vertikalne diferencijacijacije
organizacijsak i funkcionalan sredstva, nabroji, objasni
metode predstavništva gradana

i zadnja dva se ne mogu sjetit ali mislim da je biomehancistički pravac i nesto vezano uz to

Lukap

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
GRUPA B:
- zbog čega dolazi do smanjenja prinude u upravi
- zbog čega je pouzdanost prinude u upravi relativna
- kibernetski pravac
- elementi komunikacijskog sustava
- idealni ciljevi komunikacijskog sustava
- javnost funkcioniranja
-nešto o organizacijama više se ne sjećam šta

vani

i u B grupi je bilo nešto u vezi demokratske dekoncentracije: Institucionalne inovacije nastale kao rezultat poretka...
nešto takvo, kolko se sjećam

a kad su rezultati, će biti na netu?

Lukap

i u B grupi je bilo nešto u vezi demokratske dekoncentracije: Institucionalne inovacije nastale kao rezultat poretka...
nešto takvo, kolko se sjećam

a kad su rezultati, će biti na netu?
Imaš pravo bilo je to pitanje! i Novi javni menadžment i koje su ga zemlje uvele ili prihvatile tako nešto.
Nego i mene zanimaju rezultati ako netko zna please nek napiše kad su rekli da će bit objavljeni?

nikita

rezultati su sutra u 8 na webu, pa ispitivanja od četvrtka u 10 ako sam dobro zapamtila.

ako netko ima iskustva sa komisijom, molim lijepo, slobodno udijeli koji savjet :)

Lukap

rezultati su sutra u 8 na webu, pa ispitivanja od četvrtka u 10 ako sam dobro zapamtila.

ako netko ima iskustva sa komisijom, molim lijepo, slobodno udijeli koji savjet :)
Pretpostavljam da misliš u 8 navečer budući da još nisu objavljeni?

mato.zg

današnja pitanja-grupa a

koje su pretpostvke za prticipaciju građana u javnoj upravi
sto je postupak u upravi i njegova svrha
vrste postupaka
formalna i neformalna org.struktura
dvije skupine resona nastale horizontalnom difernecijacijom
objasni proces vertikalne diferencijacijacije
organizacijsak i funkcionalan sredstva, nabroji, objasni
metode predstavništva gradana

i zadnja dva se ne mogu sjetit ali mislim da je biomehancistički pravac i nesto vezano uz to
ja sam bila B grupa i sve bih dala da sam imala A grupu!!!:(

nikita

Pretpostavljam da misliš u 8 navečer budući da još nisu objavljeni?
da, u 8 na večer, tako su rekli :)

molim savjete za komisijski?? da li pitaju ono što nismo znali na testu i da li drugu knjigu treba znati bolje??? hvalaaaa :)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks