AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nastavak studiranja na drugim fakultetima

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Da li se netko raspitivao o nastavaku studiranja na FOI-u? Vidim iz njihovih odluka da je moguce da se nakon javne uprave nastavi kod njih studiranje, ali ne kuzim da li se to odnosi i na stare studente a i muci me onaj 3.5 prosjek:blushed:

Htjela bih primijetiti da se sve vise fakulteta u RH otvara prema mobilnosti studenata izmedju zasebnia, po usmjerenju srodnih, visokoskolskih institucija, cime se omogucava daljnje skolovanje. To se rijesava propisivanjem razlikovnih programa, odnosno ispita koje osoba mora poloziti prije nego sto nastavi obrazovanje na zeljenom fakultetu.

Eriatarka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Na ispitima u šestom mjesecu kružila je priča da se definitivno mogu upisati one + 2 godine negdje u Zagrebu od OVE JESENI?! I da se to može provjeriti na nekoj stranici tipa e-uprava ili nešto. Zna li netko išta o tome? Please, neke informacije!
Ja mislim da su to sve glupe debilane koje kruže. Evo upravo čitam da se može u Osijeku i Splitu, a u Zagrebu je dolje link i nema veze sa stručnim studijima

Javna uprava Nije valjda ovo to? :dry:

B_Beast

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Mene poslije zavrsenog Poreznog prava zanima studiranje na Pravnom...Ovdje sam upisana ko izvanredni student,te NEMAM polozenu drzavnu maturu...Dal opce za upis u izvanredne treba polozena drzavna matura?I dal se mogu direkt samo prebaciti(uz molbu),bez prijavnog ispita?
Hvala :laughing:

Melanie

Bakalar
Da li se netko raspitivao o nastavaku studiranja na FOI-u? Vidim iz njihovih odluka da je moguce da se nakon javne uprave nastavi kod njih studiranje, ali ne kuzim da li se to odnosi i na stare studente a i muci me onaj 3.5 prosjek:blushed:

Htjela bih primijetiti da se sve vise fakulteta u RH otvara prema mobilnosti studenata izmedju zasebnia, po usmjerenju srodnih, visokoskolskih institucija, cime se omogucava daljnje skolovanje. To se rijesava propisivanjem razlikovnih programa, odnosno ispita koje osoba mora poloziti prije nego sto nastavi obrazovanje na zeljenom fakultetu.
Je li ima kavkih novosti u vezi toga? Mene isto zanima? :wink5:

jana30

U Karlovcu se od ove godine upisuje sveučilišni diplomski studij Evropske poslovne studije i to dva smjera: Evropske integracije (koje su bazirane na pravu) i Evropski projektni menadžment(baza ekonomija)...zanimljiva stvar je da je pri samom osnivanju nastavnog centra koji će biti u Karlovcu, urigirala Evropska akademija znanosti i umjetnosti sa sjedištem u Salzburgu. Naziv sveučilišta je Alma Mater Europea, a ove se godine nastava održava pod patronatom Evropskog središća Maribor, sve dok ne uđemo u Uniju, a od druge godine direktno pod matičnim sveučilištem.
Studij mogu upisati svi sveučilišni prvostupnici (180 ETSC)srodnih fakulteta, ali i veleučilišni prvostupnici uz polaganje par predmeta razlike. Kvota je mala, tek 60 studenata, izvanrednih. Cijena u RH 2.350 €, dok je isti program u SI 2.750€.
Mislim da su prijave već počele, ali možete provjeriti kod gospođe u referadi.
[email protected]
Sretno

MalaMo

možemo li na primjer nastaviti studij na filozofskom, smjer bibliotekarstvo?
znam da se treba polagati neka razlika...ali načula sam da se kao može ako ne ispune kvotu, pa eto ako netko uistinu zna...

hvala

mačka

Dali zna netko ako se moze prebacit iz studija upravnog prava na socijalno pravo? Pritom sam izvanredni student na prvoj godini..

LukaB

Već je postavljeno pitanje, ali dosta je vremena prošlo.
Je li netko u međuvremenu saznao je li moguće nakon našeg faksa upisati bibliotekarstvo na Filozofskom?

Nerea

Već je postavljeno pitanje, ali dosta je vremena prošlo.
Je li netko u međuvremenu saznao je li moguće nakon našeg faksa upisati bibliotekarstvo na Filozofskom?
Da!

bibliotekarstvo u trajanju od 2god moguće je upisati kao prvostupnik.

Da!

bibliotekarstvo u trajanju od 2god moguće je upisati kao prvostupnik.
kriteriji za upis bibliotekarstva su završen sveučilišni preddiplomski studij i uspjeh na tom studiju(rangiraju kandidate po prosjeku ocjena)

Anna5

Zna li netko ako želim upisati na nekom drugom fakultetu diplomski studij,trebam li polagati razlikovnu godinu ili se sad po novom studij javne uprave prizna kao sveučilišni stupanj budući da mi na svim ispravama piše da studiram na Pravnom fakultetu,Sveučilište u Zagrebu?

MalaMo

To je dobro pitanje...jer prije se nije 'dalo' pošto nismo bilo pod paskom sveučilišta, što je jedan veliki bulšit s obzirom da potpuno promašuje pantu bolonje...

kako mi je rekao prodekan za nastvu na plitologiji; kolegice, sve vam je to politika!

ugl. ako netko što sazna - neka čim prije javi!

Anna5

To je dobro pitanje...jer prije se nije 'dalo' pošto nismo bilo pod paskom sveučilišta, što je jedan veliki bulšit s obzirom da potpuno promašuje pantu bolonje...

kako mi je rekao prodekan za nastvu na plitologiji; kolegice, sve vam je to politika!

ugl. ako netko što sazna - neka čim prije javi!
Koliko sam dosad primijetila,nažalost naš smjer se ne prizna kao sveučilišni stupanj :(

karlamatus

dal netko zna kako ide sa ispisivanjem s ovog fakulteta i upis na neki drugi koji nema veze s pravnim? dal moram placat njima jer se ispisujem ili moram platit na tom novom fakultetu prvu godinu(iako idem ispocetka) ?

Nerea

dal netko zna kako ide sa ispisivanjem s ovog fakulteta i upis na neki drugi koji nema veze s pravnim? dal moram placat njima jer se ispisujem ili moram platit na tom novom fakultetu prvu godinu(iako idem ispocetka) ?
naknada troškova za izdavanje dokumenta o ispisu s fakulteta je 150kn

NAKNADE U ADMINISTRATIVNOM POSTUPKU PRAVNOG FAKULTETA ZAGREB:

http://www.pravo.unizg.hr/studenti/odluka

također na drugom fakultetu plaćaš školarinu

pigetic

Nema veze da li je studij pod sveučilištem ili pod nekom drugom formom.
Studij javne uprave je stručni studij na PFZG i kao takav je odvojen od svih sveučilišnih studija. To su kao dva odvojena kolosijeka i nema križanja. Jednog dana kada napokon prestane ovakva jedna diskriminacija naše profesije i uvidimo da cijeli civilizirani svijet ima ovakve studije barem na svučilišnom nivou ako ne i posebnom zasebnom fakultetu, onda će tako nešto biti moguće.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Nema veze da li je studij pod sveučilištem ili pod nekom drugom formom.
Studij javne uprave je stručni studij na PFZG i kao takav je odvojen od svih sveučilišnih studija. To su kao dva odvojena kolosijeka i nema križanja. Jednog dana kada napokon prestane ovakva jedna diskriminacija naše profesije i uvidimo da cijeli civilizirani svijet ima ovakve studije barem na svučilišnom nivou ako ne i posebnom zasebnom fakultetu, onda će tako nešto biti moguće.
Ne mogu, evo, smisliti ni jednu prepreku da Upravni bude sveučilišni studij poput pravnog, nego je ovako birokratski iscjepkan na dva odvojena 3 + 2 studija. Takvo diferenciranje obara vrijednost studija u startu. Prvostupništvo ovako i onako nema nikakvu cijenu i u praksi nije daleko od SSS. Možda griješim

pigetic

To ti sve govori o brizi sustava za društvo. Neki studiji koji su manje važni za svakodnevno funkcioniranje društva u cjelini(npr. bibliotekarstvo, indologija itd iako ih cijenim) su na sveučilišnoj razini. Ako smo moderna država onda si ne bi smjeli dozvoliti da se ljudi koji se obrazuju za obavljanje jednog bitnog kotačića u mehanizmu države (kao što je javna uprava bez sumnje) na ovaj način obezvrijeđuju ili degradiraju. Međutim kod nas mnoge stvari poput demokratskih instituta i vrijednosti uopće ne postoje ili postoje samo formalno pa niti ne čudi to što prema Austriji izgledamo kao turski pašaluk.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks