AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nastavak studiranja na drugim fakultetima

dorotea

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ljudi, ako netko od vas koji ste upisali specijalistički diplomski upravni studij na Pravnom fakultetu u Splitu, još posjećuje ovaj forum, molim Vas da napišete svoja iskustva. Kako je sa literaturom, da li su ispiti i pisani i usmeni (isti dan ili drugi), da li su od koristi onih tjedan dana predavanja koja su bila u studenom, je li gradivo jako opsežno, može li se ispit prijaviti poštom... ?
Mene isto zanima kako funkcionira taj specijalistički stručni studij javne uprave na Pravnom fakultetu u Splitu,ipak je to jedini specijalistički koji usavršava upravnog pravnika odnosno stručnog prvostupnika javne uprave, ostali nemaju veze s javnom upravom.Ipak je to najbliže onome što je nekad bila Visoka upravna škola s čijim završetkom si stekao titulu diplomiranog upravnog pravnika (dipl.upr.iur), postojala je i paralelno Viša upravna škola, koje su nakon nekog vremena pripojene Pravnom fakultetu u Zagrebu.U EU postoje fakulteti za javnu upravu, pa i nasi susjedi ih imaju (BIH, Slovenija).Samo nama nikako da uvedu taj specijalistički.

Ambivalent

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Evo kolege, najnovije vijesti koga zanima nastavak studiranja u ovom području!!!

Obavještavamo zainteresirane kandidate za upis na razlikovnu godinu da će nastava razlikovne godine započeti u travnju, 2011. godine.

Razlikovnu godinu organizira Centar za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu svim zainteresiranim kandidatima koji su stekli najmanje 180 ECTS bodova u prethodnom školovanju, a ne ispunjavaju uvjete upisa na diplomski studij Forenzičnih znanosti te kojima matični fakultet ne organizira razlikovnu godinu i/ili im se ne omogućava nastavak studiranja.

Uspješnim polaganjem razlikovne godine kandidatima se omogućuje natjecanje za upis na prvu godinu Sveučilišnog diplomskog studija forenzičnih znanosti što uključuje i obvezu polaganja razredbenog ispita.
Znači mi koji imamo još 2-3 ispita moramo čekati čitavih godinu dana za upis razlikovne godine?

Razredbeni ispit je isključivo psihotest ili i neko gradivo?

Eredhion

UPIS RAZLIKOVNE GODINE > Sveu

Ovdje su sve informacije vezane za prijavu. Koliko sam shvatio, razlikovna godina će početi u drugom semestru 2010./2011. akademske godine, dakle uskoro. Imate i izvedbeni plan na ovome linku. Polaže se 6 predmeta i mislim da je to gotovo do upisa u 9. mjesecu ove godine.

Prijemni je psiho test. Kad sam ja upisivao bilo je 500-600 pitanja, a na listama se rangira prema uspjehu na prethodnom studiju, dakle prema prosjeku ocjena.

Najbolje ti je nazvati referadu i pitati konkretno za svoju situaciju.

Sretno svima!! :)

upravnjak

Mene zanima , što su po struci predavači u srednjim upravnim školama??? Nekad daaavno sam čula da predavati mogu upravni pravnici. Ali nekako mi je to nevjerojatno zato što predavač mora imati neku pedagošku naobrazbu. Ako netko nešto zna o tome nek javi...možda ima nešto u tome.

Ninek

Mene zanima , što su po struci predavači u srednjim upravnim školama??? Nekad daaavno sam čula da predavati mogu upravni pravnici. Ali nekako mi je to nevjerojatno zato što predavač mora imati neku pedagošku naobrazbu. Ako netko nešto zna o tome nek javi...možda ima nešto u tome.
pedagoška naobrazba je za ove do 8 razreda
ja sam išla u upravnu i moji profesori su bili svi visoke stručne spreme, Filozofski, Pravni, Teološki itd

Martina

mogu predavati i upravni pravnici (bar su mogli do nedavno, ne znam da li se kaj promjenilo) ali moraju imati završenu pedagošku izobrazbu koja se može polagati na FFZG ili u Čakovcu na učiteljskoj. Mislim da je cijena za tih nekih 5 ispita cca 8000 kn.

regnum

Ljudi, ako netko od vas koji ste upisali specijalistički diplomski upravni studij na Pravnom fakultetu u Splitu, još posjećuje ovaj forum, molim Vas da napišete svoja iskustva. Kako je sa literaturom, da li su ispiti i pisani i usmeni (isti dan ili drugi), da li su od koristi onih tjedan dana predavanja koja su bila u studenom, je li gradivo jako opsežno, može li se ispit prijaviti poštom... ?
evo ekipa Nasciturus Forum • Pogledaj forum - Specijalisti

imanešto zanimljivih info, o predmetima...

i školovanje možemo nastavit na ekonomskom fakultetu u splitu, ali na stručnom speci. studiju koji traje 1 godinu, s tima da moramo u toku studija položit 3 predmeta razlike..
:crazy:

Mustang11

Andrej21

Nešto sam čuo da će se naš fakultet postat Sveučilište. A kad će i kod nas uvest specijalistički??

herby

Kako to mislite sveučilište.. što bi to konkretno značilo??? ako netko ima više informacija neka ih podijeli s ostatkom forumaša...

Cokolada

kako to mislite sveučilište.. što bi to konkretno značilo??? Ako netko ima više informacija neka ih podijeli s ostatkom forumaša...
donesena je odluka da se upravni i porezni studiji pripaju pravnom fakultetu u zagrebu.

Na taj naČin bi se mogao organizirati nastavak studija,a kada to je pitanje vremena...

Andrej21

Lola A

da..to bi trebalo biti to...nego kaj onda ne mjenjaju neš...a ne da još uvijek pišemo naš fax kao društveno veleučilište a zapravo smo sveučilište...

marionette

pa nemogu u sredini godine promjenit naziv, a i promjenili su nam škalarinu, ukinuli one 2 godine vanrednima... i tako

mandrejag

MŠ21,

nastavka studija u Zaprešiću SPECIJALISTIČKI DIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ:
imaš 2 smjera - komunikacijski menadžment i projektni menadžment, traje 2 godine,
titula: STRUČNI SPECIJALIST KOMUNIKACIJSKOG MENADŽMENTA (struč. spec. comm.).
Ja sam prošle godine na jesenskom roku upisala KM, 1. sam godina.
Imam 14 kolegija. Godina se plaća 18.000,00 kn na max 6 rata.
Čini mi se ok.
Imaš njihovu stranicu pa si pogledaj...

SmartGirl

ljudi, pliz dal neko zna dal se mi, koji smo javnu pravu zavrsili na DVZ-u, mozemo normalno upisati na specijalisticki u Splitu...ne treba nikakva razlika ili tako nesto...jer neznam dal je njihov nastavni program isti ko naš u ZG-u, za te prve 3 god ???

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
MŠ21,

nastavka studija u Zaprešiću SPECIJALISTIČKI DIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ:
imaš 2 smjera - komunikacijski menadžment i projektni menadžment, traje 2 godine,
titula: STRUČNI SPECIJALIST KOMUNIKACIJSKOG MENADŽMENTA (struč. spec. comm.).
Ja sam prošle godine na jesenskom roku upisala KM, 1. sam godina.
Imam 14 kolegija. Godina se plaća 18.000,00 kn na max 6 rata.
Čini mi se ok.
Imaš njihovu stranicu pa si pogledaj...
19.000,00 od ove god.

18.000,00 je ako plaćaš u kešu.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks