Tompa
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Imaš možda 500 eura... sam do prvoga.moraš baš brutalno žicat..
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Imaš možda 500 eura... sam do prvoga.moraš baš brutalno žicat..
imaš ti soma?trebam 500, a onih drugih 500 ti posudim:laughing:Imaš možda 500 eura... sam do prvoga.
bok ljudi!!
imao bih par pitanja. naime, iduće godine bih trebao diplomirati i neam pojma kaj dalje..dal čekat ove dvije godine, koje pitanje dal će biti, il se ić prebacit na pravo il neki drugi faks??
bio sam kod tete u referadi na pravu i kaže mi da se može prebaciti nakon što diplomiram na javnoj upravi. e sad, koji bi bio meni status na pravu: dal sam izvanredni il bi mogao bit i redovni za OP il čak redovni bez plačanja??
isto tako čuo sam da se može nastaviti od treće godine i da se mora položiti razlika ispita, al opet kaže teta da ako se prebacim na pravo idem sve ispočetka? pa nije valjda da nam na pravu neće priznati barem nešto kaj smo položili na upravi, ne? morali bi? :unsure:
jel ima netko tko bi napravio dotično, prebacio se na pravo.znam da nije neko rješenje,al opet sa 3 god upravnog studija i nismo nešto ,ne?
rijetko koji..meni se frendica prebacivala pa su joj uvod u dip priznali na jedvite jade jer je na upravi dobila 4, a upisali su joj dva u novi index..
moraš baš brutalno žicat..
S ovime treba biti oprezan, jer pravni fax u Mostaru nije isto što i u Hrv. pogotovo sad kad Hrv. ulazi u EU. U mnogim natječajima za posao za pravnu struku piše Pravni fax završen u Hrv. jer zakonska regulativa nije ista osim ako netko nakon faxa u Mostaru misli ostati i baviti se s tom strukom.upravo tako. na pravu u zagrebu kreces od pocetka, sluzbeno ti nista ne priznaju nego put pod noge, kucati na vrata svake katedre, zicat da ti priznaju. uspjeh nije zagarantiran, a ako ti nesto i priznaju, to je onda tako kako je kolegica ninek napisala - na upravi 4 ili 5 moras imati da bi na pravu dobio jedva dva. tako je bilo prije 10 godina, tako je i danas. ne znam kako je na drugim pravnim fakultetima u hrvatskoj, ali, osobno, mislim da bi ti mozda bilo lakse da se probas prebaciti na pravni fakultet, naprimjer, u mostaru...:dry:
upravo tako. na pravu u zagrebu kreces od pocetka, sluzbeno ti nista ne priznaju nego put pod noge, kucati na vrata svake katedre, zicat da ti priznaju. uspjeh nije zagarantiran, a ako ti nesto i priznaju, to je onda tako kako je kolegica ninek napisala - na upravi 4 ili 5 moras imati da bi na pravu dobio jedva dva. tako je bilo prije 10 godina, tako je i danas. ne znam kako je na drugim pravnim fakultetima u hrvatskoj, ali, osobno, mislim da bi ti mozda bilo lakse da se probas prebaciti na pravni fakultet, naprimjer, u mostaru...:dry:
S ovime treba biti oprezan, jer pravni fax u Mostaru nije isto što i u Hrv. pogotovo sad kad Hrv. ulazi u EU. U mnogim natječajima za posao za pravnu struku piše Pravni fax završen u Hrv. jer zakonska regulativa nije ista osim ako netko nakon faxa u Mostaru misli ostati i baviti se s tom strukom.
Ne znam kakav je studij javne uprave u Rijeci s obzirom na težinu, no zvala sam njihovu referadu nedavno, pitala sam kavi su uvjeti ''prebacivanja'' na pravo u RI za nas koji smo završili studij javne uprave u ZG. Žena je rekla da nema ''prebacivanja'', kreće se ispočetka, prvo na prijemni. Za priznavanje ispita nije ništa mogla reći, osim da ovisi od prof do prof, ali s obzirom na razliku u količini materije sumnja da se priznaju ispiti.Da li tko pozna nekoga tko studira u Rijeci mozda upravno pravo? Pricala sam s jednom curom koja mi je tako rekla da kao sta je to zavrsit upravno pravo ,da je to tako lagan faks jer je njena frendica zavrsila u Rijeci i rekla da je prelagano te se sad prebacila na pravo i da ne mora sve ispocetka polagat...neznam sta je istina a sta ne ali bas me zanima dal je tamo stvarno tako lagano ili to zavisi od osobe jer ja znam koliko sam se ovdje pomucila za bas svaki ispit...a i gledajuci druge neznam nikog tko je rekao da mu je prelagano...
Sto se tice ovoga da se u Rijeci moze prebacivati sa upravnog studija na pravo, to je istina, ili je barem bilo prije cca godinu dana ili manje kad sam citala obavijest na stranicama Pravnog fakulteta o postupku priznavanja pojedinih ispita. Jedini je uvjet bio da je ocjena iz ispita polozenog na upravnom dobar i vise. Ne znam postoji li ta obavijest jos tamo buduci da su prosli redovni upisni rokovi (oni u rujnu), ali o tome se(toj mogucnosti prijelaza u Rijeci) pricalo i ovdje, na nasem forumuDa li tko pozna nekoga tko studira u Rijeci mozda upravno pravo? Pricala sam s jednom curom koja mi je tako rekla da kao sta je to zavrsit upravno pravo ,da je to tako lagan faks jer je njena frendica zavrsila u Rijeci i rekla da je prelagano te se sad prebacila na pravo i da ne mora sve ispocetka polagat...neznam sta je istina a sta ne ali bas me zanima dal je tamo stvarno tako lagano ili to zavisi od osobe jer ja znam koliko sam se ovdje pomucila za bas svaki ispit...a i gledajuci druge neznam nikog tko je rekao da mu je prelagano...
Koliko sam informirana, možeš samo na privatnim učilištima, proguglaj , a Zaprešić ti je još najjeftiniji :crazy:.znači ako sam dobro shvatio mi možemo nastaviti još dvije godine 4. i 5 na spec. studiju u zaprešiću koji košta 18000 kn spec.studiju forenzičnih znanosti u splitu to mi je baš onak usput hehe ili na pravu ispočetka a to ma nema teoretske šanse da bi još bubao 5 godina, i u inozemstvu i to mi je usput. ima li još kakvo učilište gdje bi mogli nastaviti studirati speecijalistički ako netko zna više neka me prosvijetli hvala jer toliko bih želio upisat 4 godinu a vjerujem i mnogi drugi
a na kojim privatnim učilištimaKoliko sam informirana, možeš samo na privatnim učilištima, proguglaj , a Zaprešić ti je još najjeftiniji :crazy:.
PoÄŤetna stranica • VĹ PU "B. A. KrÄŤelić"kako se zove taj u zaprešiću?
Privatna visoka uÄŤilišta - privatni fakultetia na kojim privatnim učilištima
Da je crno je, ali u životu uvijek postoje neke opcije.pozdrav
ja sam nova ovdje i trenutno sam šokirana time da su opcije za nastavak studiranja minimalizirane...
moja pitanja su :
Nakon završene 3.god na javnoj upravi nemogu se prebaciti na pravo a da nejdem ispočetka bez obzira što su ocjene tip-top??(kaj su tak umišljeni:blushed: )
Što mogu nakon završene 3.god upisati??:confused2:
Da li mogu bilo što upisati nakon 3-godine ako da što?:wink5:
Ja sam sad prva godina na javoj upravi i trenutno sve što sam sad pročitala mogučnosti i to nisam niti malo zadovoljna,koji smisao studirati 3god ako nema ništa previše od toga ?
Molim vas nekakvo ohrarenje da nije sve tako crno ... :frustrating:
HVALA !
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.