AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nastavak studiranja na drugim fakultetima

Melani

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
možeš upisati u Zaprešiću Visoku školu A.Krčelić + 2 godine = 20 000 kn , smjer menađment u j. upravi.

hej ljudi..jel ima ikakvih novih saznanja o nastavku studija, i sta je bilo s onim što smo potpisivali na tribini...
koliko ja znam nema nikakvih novih informacija,samo znam da je upravo pravnicima otvoran natječaj za specijalizaciju j. uprave.

Anaconda

možeš upisati u Zaprešiću Visoku školu A.Krčelić + 2 godine = 20 000 kn , smjer menađment u j. upravi.

koliko ja znam nema nikakvih novih informacija,samo znam da je upravo pravnicima otvoran natječaj za specijalizaciju j. uprave.
kakav natječaj? možeš mi molim te dati link ili malo pojasniti?

ljudi što je sa nastavkom studiranja na kriminalistici ili politologiji, ima netko konkretnih saznanja?

chepka

evo ljudi da vam dam malo nade sto se tice nastavka studija. ak vec ne moze u hr e pa moze vani! ja sam diplomirala u 3.mjesecu i eto me u u francuskoj, kao sto sam vec ranije napisala, ovdje u toulousu sam upisala 1 godinu magisterija iliti prvu od ove famozne dvije godine koje kod nas nikako da oforme. ovdje studiram europsko i međunarodno pravo, godina je 2500 eur, program je na engleskom, polozena godina nosi 60etcs.. uzivam u predavanjima, a o odnosu profesor student da i ne govorim... nebo i zemlja.. pa eto ako vam nista drugo ne upali, put pod noge i u europu.. :crazy:

Eredhion

Nastavak je od ove godine moguć na Sveučilištu u Splitu na sveučilišnom centru za forenzične znanosti.. znači, to je diplomski sveučilišni studij u trajanju od 2 godine nakon čega se stječe titula magistra forenzičnih znanosti. Možete odabrati tri modula i to:

1. Istraživanje mjesta događaja (ili popularno zvani CSI :laughing:)
2. Forenzična kemija i molekularna biologija (za ovaj modul je potrebno prethodno završen srodni studij.. znači medicina, biologija, kemija i sl.)
3. Forenzika i nacionalne sigurnosti

Kao prvostupnici javne uprave možete odabrati prvi ili treći modul. Prijemni je u obliku psihofizičkog testa i ukoliko prođete računa vam se prosjek ocjena postignutih na završenom studiju koji se množi sa 10 i na taj način se dobiju bodovi prema kojima se rangiraju pristupnici. Uz redovno, moguće je i izvanredno studiranje koje se plaća 10 000 kn godišnje.

Melanie

Bakalar
Nastavak je od ove godine moguć na Sveučilištu u Splitu na sveučilišnom centru za forenzične znanosti.. znači, to je diplomski sveučilišni studij u trajanju od 2 godine nakon čega se stječe titula magistra forenzičnih znanosti. Možete odabrati tri modula i to:

1. Istraživanje mjesta događaja (ili popularno zvani CSI :laughing:)
2. Forenzična kemija i molekularna biologija (za ovaj modul je potrebno prethodno završen srodni studij.. znači medicina, biologija, kemija i sl.)
3. Forenzika i nacionalne sigurnosti

Kao prvostupnici javne uprave možete odabrati prvi ili treći modul. Prijemni je u obliku psihofizičkog testa i ukoliko prođete računa vam se prosjek ocjena postignutih na završenom studiju koji se množi sa 10 i na taj način se dobiju bodovi prema kojima se rangiraju pristupnici. Uz redovno, moguće je i izvanredno studiranje koje se plaća 10 000 kn godišnje.
Wow!!!

kAKO si to saznala?

Hvala na informaciji...

Ksenija

Prekrasno!!!
Čestitke Eredhionu i Chepki.
Nažalost, meni je Francuska nedostižna, uz muža i posao,
a i Split s obzirom na adresu stanovanja prilično daleko.
Na kraju krajeva, sve je to lijepo, ali mislim da smo se mi na faksu jako namučili, a sada skupljamo mrvice koje nam pojedina veleučilišta ili sveučilišta bacaju, kao da na nastavak studija i viši stupanj obrazovanja nemamo pravo.
Jako, jako žalosno...

Eredhion

Ksenija, ne biti tako pesimistična.. :) pazi ovo, na forenzici imaš mogućnost pratiti predavanja videokonferencijski ak imaš net, web cam i mikrofon.. Ja sam iz Vinkovaca i tako pratim predavanja. Na vježbe i ispite ideš u Split. A rečeno nam je da će smještaj biti organiziran za vrijeme vježbi.. Tako da, možeš studirati iz svoje kuće :)

giggles

kolko sam shvatila za upravni smjer ipak ima izbora( ne prevelikog ali ima), a poreznici nama jos uvode ovu bijednu treću godinu a gospodin ministar ni ne zna da postojimo pa trubi okolo kako bi nas trebalo izmisliti :angry:

Ksenija

Hvala na podršci i lijepim riječima...
Možda će se nešto ipak promijeniti,
ali s obzirom da već više od jednog desetljeća (kak to strašno zvuči!) slušam o nastavku,
više nemam nade.
Upisala sam 4.g. u Zaprešiću,
jer nekako više nemam snage čekati nešto.
Godine prolaze,
treba svaku dobro iskoristiti, i ne odlagati ništa za poslije.

Eredhion

Prijemni ti je psiho test. Bilo je nekih 500+ pitanja. Ako prođeš taj test onda ti se gledaju ocjene tj. prosjek postignut na završenom studiju (jer uvjet je da moraš imati min 180 ECTS bodova a to znači završen bar trogodišnji studij) i prema tome računaju bodovi.

anna

Hvala na podršci i lijepim riječima...
Možda će se nešto ipak promijeniti,
ali s obzirom da već više od jednog desetljeća (kak to strašno zvuči!) slušam o nastavku,
više nemam nade.
Upisala sam 4.g. u Zaprešiću,
jer nekako više nemam snage čekati nešto.
Godine prolaze,
treba svaku dobro iskoristiti, i ne odlagati ništa za poslije.

Koji su ti bili uvijeti za upis 4-te godine u Zaprešiću? Please podijeli, jako me interesira i ja bi rado upisla dalje...

Sonia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Prijemni ti je psiho test. Bilo je nekih 500+ pitanja. Ako prođeš taj test onda ti se gledaju ocjene tj. prosjek postignut na završenom studiju (jer uvjet je da moraš imati min 180 ECTS bodova a to znači završen bar trogodišnji studij) i prema tome računaju bodovi.
molim te javljaj dojmove, kako si zadovoljan. jer ovo je za mene mali tračak svjetlosti na kraju tunela :D mislila sam da nemamo nigdje pravo nastavka studija..
za vanredne je cifra 10000kn, a za redovne?

Eredhion

Zasad je ok, omogućili su svima van Splita pracenje predavanja videokonferencijski od kuće (ako imaš tehničke uvjete).. Nastava je formirana tako da prvo slušaš jedan predmet, pa pauza pa polažeš ispit i onda drugi predmet i tako dalje (bolonja). Prvo predavanje je bilo kazneno pravo, govore da će priznati djelomično upravnim pravnicima. Zasad sve okej.. :happy:

Sonia

super :) znači da će ti priznati dio ispita i nećeš morati cijeli polagati? :shocked: :happy:

pliz izvještavaj redovito ako ti nije problem, baš me zaintrigirala ta forenzika :happy:

Eredhion

Tražili su nas izvedbeni plan kaznenog prava koji smo položili.. Vjerojatno će nam priznati, morat ćemo polagati samo posebni dio (krvni delikti, terorizam i organizirani kriminal i imovinski delikti). :happy:

chepka

kazneno pravo?? pa nismo imali taj predmet na upravi.. barem ja nisam-po starom programu.. :aeh:

laminat

Tražili su nas izvedbeni plan kaznenog prava koji smo položili.. Vjerojatno će nam priznati, morat ćemo polagati samo posebni dio (krvni delikti, terorizam i organizirani kriminal i imovinski delikti). :happy:
A koji si od ova 3 smjera ti upisal?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks