AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Komparativni politički sustavi

Antoniaa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege ako je bio netko danas na prvom predavanju da napiše informacije o literaturi, ispitu/kolokvijima, izostancima? Hvala puno :)

Smerdel, Branko, Ustavno uređenje europske Hrvatske, Narodne novine, Zagreb, 2013.:
- poglavlje I. i II. (str.3.-50.)
- poglavlje VI. (str.155.-168.)
- poglavlje VII. (str.169.-198.)
- poglavlje VIII. (str.199.-220.)

Smerdel, Branko; Gardaševi, Đorđe (ur.), Izgradnja demokratskih ustavnopravnih institucija Republike Hrvatske u razvojnoj perspektivi, Hrvatska udruga za ustavno pravo, Zagreb, 2011.
- Zadaće pravne znanosti (str.3.-28.)
- Parlamentarni sustav (str.281,-316,)
- Odgovornost vlade (str.317.-339.)

Prvi kolokvij bi trebao biti 28.3., a drugi 9.5. Za kolokvij su obavezni dolasci na predavanja, nakon kolokvija još slijedi i usmeni ispit na jednom od službenih rokova.

Luna20

Danas je bio seminar iz komparativnih, može li mi netko reći tko drži seminar i šta su rekli bitno?

anamarija5

za kolegicu koja me zamolila da napišem tu za ovaj predmet da li ima kolokvija za izvanredne studente..jučer je rekao prof da mi izvanredni nemamo mogućnost kolokvija..

Tourniquet

jane doe.
Današnji usmeni kod prof. Smerdela..on baš čudno ispituje, doslovno nisam imala priliku ni 2 min pričati, stalno prekida i ne dopusti da išta kažeš...a možda je samo danas bio takve volje (činio se ok volje). Pitao je na početku jeste vi učili iz knjige, a iz članaka mojih, ja kažem jesam. I onda me pitao kako se 1. članak zove i ajde dajte mi ga prepričajte. Kaže on kao dajte svojim riječima što ste vi zapamtili.. :confused: I ja počnem pričat ustavni izbor, 1990. i to al stalno prekida i rekla sam riječ "odcijepili" od Juge odma se na to uhvatio i počeo kao da se onda još nismo i to je objašnjavao još 10 min. Onda sam počela o ustavnim promjenama, pa me pitao kaj je koja značila. A onda recite mi nešto o Montesquieu. Ono iz cijele one 2 knjige on je našao nešto o čemu piše doslovno 5 rečenica. I ja kažem on je "govorio" o diobi vlasti..a on opet prekine ma nije on ništa govorio, kaj bi govorio..ja kažem kak mu se zove djelo (O duhu zakona) i ajd to ga je zadovoljilo malo..al onda je zapičio po tome da koje je to stoljeće, nisam se mogla sjetit pa je pitao kolegicu koja nije ni odgovarala ovaj predmet al kaže on nema veze :D A onda me pitao da jesam li našla u njegovoj knjizi (članci) pojam "domoljubna koalicija"? A ja onak iskreno da nisam (jer stvarno kakav je to detalj i jel to bitno za ovaj predmet i materiju)??

Al ajd, stvarno se ne žalim, dao mi je 3 na kraju i ispalo je kolko tolko bezbolno al ovo pišem svima koji će odg kod njega..učite iz knjiga! Naučite te nj. članke i posebno nastanak Hrvatske i to oko stranaka.

anamarija5

kolege da li je tko bio na prošlom roku pa da napiše par pitanja i tko je ispitivao ili ako netko ide sada na rok da napiše..hvala =)

maria

dojmovi s jučerašnjeg roka
ispit je bio kod profesora Smerdela, bilo nas je 6 i svi smo prošli. po dvoje ih je ulazilo. Prof je stvarno bio predobar i preugodan, postavljao je uglavnom po jedno pitanje i podijelio jako dobre ocjene.
neka od pitanja - polupredsjednički sustav, izmjene hrvatskog ustava (kako se ustav mijenjao po godinama), znam da je par njih pitao da sami odaberu o čemu će pričati...... ove ostale ne znam što je pitao ali je bilo po jedno pitanje iz članaka. ali uglavnom, svakog od nas je pitao iz čega smo učili. tu naravno treba reći iz knjige i iz vaših članaka :)
sretno svima na sljedećem roku

Isa

Jučer ispit kod prof. Kostadino. Ulazili smo po jedan, ja sam bila negdje u sredini tako da mogu reći samo do tada što je bilo: tri kolegice pale,rusila ih je odmah na prvom pitanju ako nisu znale, kolegice koje su prošle su dobile dva tri, barem do tada. Mene je pitala pitanja koja se ponavljaju po forumima( kolege su isto rekli da se vrte pitanja) ono što nisam uspjela ovdje na forumu pročitati,koliko treba treba se spremi ovaj ispit? Evo subjektivno, meni tjedan dana čitanja s razumijevanjem, još tjedan dana učenja ccc 2h na dan pitanja koja se ponavljaju po forumu. Učila sam iz knjige i članaka, skripta mi je služila za ponavljanje. Evo ja poklanjam sve to ako neko želi ne mi posalje privatnu poruku. E da i ja sam prošla :) sretno svima

fakin

Super Moderator
a eto na prošlom roku inače zajebani smrdel je dao svima da odaberu neka odgovaraju što žele. to ti je što se na ovok faksu previše ovisi o volji profesora taj dan

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks