AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Komparativni politički sustavi

marais

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
E ekipa jel ko išao na ispit sad na ovaj rok ,kad je bio ,pitanja
U petak kod prof Smerdela bilo nas je samo četiri. Pitanja: parlamentarizam, polupredsjednički sustav, politička odgovornost, kohabitacija, ovlasti i dužnosti predsjednika i kongresa u SAD-u u području obrane (ratnog stanja)

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
smerdel voli pitat checks and balances( kod tog je vazno da kazete separated but shared powers) i zna pitat pitanje iz clanka odgovornost vlade u eu.kont - kao sto su institucije- tu morate rec da se kod nas cestokaze nek institucije rade svoj posao al da pritom misle na policiju i pravosudje , medjutim toje krivo jer su primarne institucije vlada i sabor i da bla bla...ugl pise u clanku.... mislim da je meduu zadnjim stranicama

lock

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pitanja u četvrtak kod kostadinov: polupredsjednički sustav (kakav je to sustav, obilježja), ovlasti francuskog predsjednika, konfederacija (odluke konfederalnih tijela), federacija i neko pitanje o postupku nepovjerenja vladi

Ivanka J

Trebam malu pomoć.
Kod pitanja parlamentarizam da li trebamo pričati o parlamentarizmu iz članka "Odgovornost vlade u europskom kontekstu" ili ?
Hvala!

anđa

Moja pitanja danas: temeljne značajke parlamentarnog sustava, Daytonski sporazum, temeljna koncepcija državnog uređenja BIH, elementi federalnog načela, federalno načelo i perspektive razvoja eu.

tfabricni

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pitanje....ima li netko od ekipe koje je danas prošla .... možda "dobru dušu" pa da mi prepusti literaturu za ispit....knjige i članke ...ako ima o "strujnom" tj. elektronskom obliku ja do neba zahvalan

i pitanje...da li je netko učio iz ove skripte "u skriptarnici" ... koliko je u stvari "dobra"

Posljednje uređivanje:

tina217

Borba za pravo, politicka zajednica, koji se teoreticar spominje na str.13 knjige, ustavna konvencija u Philadelphiji, sigurnost ispred slobode.....s tim da samo nisam znala sve o borbi za pravo i nisam znala sto misli pod pitanje politicke zajednice.....a kad sam rekla da je ust.konv.bila 1787.rekla mi je da nije i rusila me

Ivanka J

Pitanja i dojmovi s komisije (Smerdel, Ana i Gardasevic)
-svaki postavi pitanje (i eventualno koje potpitanje)
1. Referendum
2. Konstitucionalizam
3. Interpelacija
4. Politička odgovornost ministara

Mislim da je to bilo sve.
Jako ugodni i pristupačni, pomažu, sve pohvale!

andrijanak

pitanje....ima li netko od ekipe koje je danas prošla .... možda "dobru dušu" pa da mi prepusti literaturu za ispit....knjige i članke ...ako ima o "strujnom" tj. elektronskom obliku ja do neba zahvalan

i pitanje...da li je netko učio iz ove skripte "u skriptarnici" ... koliko je u stvari "dobra"
Jesi dobio literaturu? ja ti imam članke u elektronskom obliku pa mogu poslati na mail....

Antonija

Borba za pravo, politicka zajednica, koji se teoreticar spominje na str.13 knjige, ustavna konvencija u Philadelphiji, sigurnost ispred slobode.....s tim da samo nisam znala sve o borbi za pravo i nisam znala sto misli pod pitanje politicke zajednice.....a kad sam rekla da je ust.konv.bila 1787.rekla mi je da nije i rusila me
kako nije bila 1787? !
[DOUBLEPOST=1479394405,1478782531][/DOUBLEPOST]Dragi kolege,sto je najvažnije za reci kod pitanja federalno načelo i perspektive razvoja EU.?

Antonija

Moja pitanja nadzor ustavnosti u americi i predsjednik u petoj franc.republici! Nadam se da smo svi prošli!
[DOUBLEPOST=1479651579,1479651505][/DOUBLEPOST]Moja pitanja nadzor ustavnosti u americi i predsjednik u petoj franc.republici! Nadam se da smo svi prošli!

ČOKOLADA1

Moja pitanja nadzor ustavnosti u americi i predsjednik u petoj franc.republici! Nadam se da smo svi prošli!
[DOUBLEPOST=1479651579,1479651505][/DOUBLEPOST]Moja pitanja nadzor ustavnosti u americi i predsjednik u petoj franc.republici! Nadam se da smo svi prošli!
može dojmovi i pitanja s roka u 1 mjesecu

Luna20

jel mi može netko tko je bio seminarist ili zna nešto o tome na ovom predmetu, koje su naše obveze kao seminarista?

5ra

Pitanja dns kod prof.kostadinov:federalno nacelo i kako je uredena BiH.
[DOUBLEPOST=1486125695,1486125650][/DOUBLEPOST]Pitanja dns kod prof.kostadinov:federalno nacelo i kako je uredena BiH.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks