AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Pomozite nam dopuniti Skriptarnicu

Ako imate skripte kojih još nema u našoj Skriptarnici foruma , pošaljite ih na [email protected] .

Svaka poslana skripta može pomoći drugim kolegama u učenju i pripremi ispita.

Komparativna javna uprava

Inabram

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege postavljam pitanje ovdje , ako je netko polagao ispit ili zna nekog kolegu/kolegicu da je polagao ispit iz Ekonomije javnog sektora,kad se održavaju konzultacije kod prof Sanja Tišma? Ili se jednostavno dođe u uredovno vrijeme? Naime prof mi je u mailu rekla da dođem do nje ali nije navela dan/ sat. Svaka pomoć je dobrodošla.

Helena40

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Prvi kolokvij za redovne studente je bio održan u 11. mjesecu i bio je na zaokruživanje (18 pitanja, 10 bodova za prolaz; cjeline koje su spadale u prvi kolokvij su metode proučavanja JU, komparativni služb. sustavi te modeli JU). Drugi kolokvij je bio krajem prvog semestra i sastojao se od pitanja esejskog tipa (zaboravila sam koliko je točno bilo pitanja i koliko je bilo je bodova bilo za prolaz) i obuhvaćao je gradivo zemalja (Njemačka, UK i Francuska).Negativno ocijenjeni kolokvij se mogao odgovarati na usmenom ispitu (tako se polaže i cijeli ispit).

Ja sam prošla prvi kolokvij i pala drugi. Odgovarala sam na roku 17.02. (ispit je bio 19.02.) kod prof. Lalić Novak. Malo sam srala kamenje budući da do tada nisam nikada imala usmeni kod nje, ali mogu reći da je profesorica odlična, pomaže ako se zapne i napravi atmosferu takvom da zaboravite da ste uopće na usmenom. Moja pitanja su bila političko-ustavno uređenje UK, lokalna samouprava u Francuskoj + dekoncentracija + prefekt i službenički sustav u Njemačkoj, dok je kolegice pitala lokalnu samoupravu u VB, službenički sustav u Francuskoj, reforme u Njemačkoj i teritorijalno ustrojstvo u UK (naglasak na devolvirane uprave). Učila sam za 1. kolokvij iz svoje skripte, dok sam za 2. kolokvij učila po tablici koju sam napravila za sve tri zemlje (preporučujem prezentacije!!).

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks