Prvi kolokvij za redovne studente je bio održan u 11. mjesecu i bio je na zaokruživanje (18 pitanja, 10 bodova za prolaz; cjeline koje su spadale u prvi kolokvij su metode proučavanja JU, komparativni služb. sustavi te modeli JU). Drugi kolokvij je bio krajem prvog semestra i sastojao se od pitanja esejskog tipa (zaboravila sam koliko je točno bilo pitanja i koliko je bilo je bodova bilo za prolaz) i obuhvaćao je gradivo zemalja (Njemačka, UK i Francuska).Negativno ocijenjeni kolokvij se mogao odgovarati na usmenom ispitu (tako se polaže i cijeli ispit).
Ja sam prošla prvi kolokvij i pala drugi. Odgovarala sam na roku 17.02. (ispit je bio 19.02.) kod prof. Lalić Novak. Malo sam srala kamenje budući da do tada nisam nikada imala usmeni kod nje, ali mogu reći da je profesorica odlična, pomaže ako se zapne i napravi atmosferu takvom da zaboravite da ste uopće na usmenom. Moja pitanja su bila političko-ustavno uređenje UK, lokalna samouprava u Francuskoj + dekoncentracija + prefekt i službenički sustav u Njemačkoj, dok je kolegice pitala lokalnu samoupravu u VB, službenički sustav u Francuskoj, reforme u Njemačkoj i teritorijalno ustrojstvo u UK (naglasak na devolvirane uprave). Učila sam za 1. kolokvij iz svoje skripte, dok sam za 2. kolokvij učila po tablici koju sam napravila za sve tri zemlje (preporučujem prezentacije!!).