AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Financiranje velikih gradova

Sanjek

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel izlazi netko na ovom roku na ispit? Meni se cjelokupno gradivo čini poprilično opširno za jedan izborni predmet pa ukoliko netko ima neki dobar savjet na što se fokusirati ili neku skriptu bila bih prilično zahvalna.

Nirvana

Uglavnom se bazira na knjigama Hrvatski fiskalni sustav i Financijsko pravo i financijska znanost. Iz prve je važno znati podjelu poreza znači zajednički, gradski i županijski, a iz druge financijsko izravnanje- nama je bilo pitanje o razlozima za davanje potpora (ima ih 6).Važne su korisničke naknade podjela i po rečenicu dvije za svaku. Bilo bi dobro znati i kako se izračunava komunalni doprinos i komunalna naknada. Iz njezine knjige je spomenula da bi trebalo znati ekonomsku klasifikaciju i podjelu na male, srednje i velike gradove. Uglavnom ne treba ići u širinu, dovoljno je znati osnovno što znači određeni pojam i glavnu karakteristiku. I da još treba znati koja su načela financiranja i one sustave si malo pročitajte tek toliko da znate o čemu se radi. Mislim da su izvanredni imali mješoviti sustav.

Tonka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
evo da podijelim iskustvo s ispita koji je bio 17.6.
bila je prof. Tereza i definitivno je ona jedna od pozitivnijih na ovom faksu .
jako je ugodna na ispitu, smirena i ne skrtari s ocjenama ako znas.. ako ne znas, pomaze, daje smjernice.. jako ugodno iskustvo.
Pitala me korisnicke naknade, vrste, razliku izmedju cijena za koristenje komunalnih dobara i usluga i komunalne naknade, kako se izracunava korisnicka naknada, te koji su to gradski porezi. kolegu je pitala medjuproracunske transfere, razloge davanja ( onih 6)- njega je pitala potpore za izjednacavanje rashodnog kapaciteta i za nadoknadu ucinka prelijevanja koliko se sjecam, iskljucive i mjesovite poreze... naglasak je na financijskom izravnanju i proracunima lokalnih jedinica.. sretno svima ;)

Antonija

kolege, da li ima netko tko ide na ova predavanja? kad je ispit/kolokvij? da li se još pišu oni radovi?:grin:

tincy

Hi! koja je tocno literatura? na stranici katedre je navedena samo knjiga fin.pravo i fin.znanost kao obvezna... :-\

Antonija

zna li itko gdje se može nabaviti ona literatura koju je navela za kolokvij?
da li se uopće može izaći ako nisma redovmno na predavanjima? tnx:weeabooface:

i vezano za to izlaganje,jel to obavezno?

Latin

literaturu imaju u kopiraoni u Masarykovoj.. za predavanja mislim da nije bitno ako nisi bila prvi put, a što se tiče izlaganja, mislim da možeš na usmeni ako želiš umjesto toga..najbolje da pitaš prof.

Antonija

kolega,da li je itko slao mail profesorici u vezi teme za izlaganje. ja sam poslala još prekjučer i nema odgovora:hm:

Antonija

da je tema koji sam predložila u redu,izlaže se u obliku pp prezentacije s time da se treba predati i isprintano. maksimalno 8 slajdova,eto:grin:

Ivanka J

Koja su 3 načela financiranja lokalnih jedinica?

Jel se misli na vlastite poreze, zajedničke poreze i dotacije? Ili?

Ivanka J

Da, bas zbunjuje jer se nigdje ne spominju nacela...

Ja idem...
Pitanje koliko nas je uopce upisalo kolegij...

I ne kuzim ovo pitanje "mjesoviti sustav". Na sta se to odnosi?

zoks3

Profesorica je poručila onima koji nisu došli 1.4.na predavanje da joj se jave na mail.:angel:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks