Leptiric_20
Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
vrijedi i ne vrijedi, jer su u novoj knjizi neke male izmjenejel ova skripta od 53 str. vrijedi i za literaturu iz 2008.g.?
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
vrijedi i ne vrijedi, jer su u novoj knjizi neke male izmjenejel ova skripta od 53 str. vrijedi i za literaturu iz 2008.g.?
KUMULATIVNI UČINAK – javlja se kod bruto svefaznog poreza na prometjel mi može neko reći šta je to kumulativni ucinak ?
Možeš naznačiti na prijavnici kod kojeg profesora želiš biti, ali samo ako treći put polažeš ispit... Samo što ni to ne uvaže uvijek...da li je moguće tražiti da budeš kod profesora kojeg ti želiš i kako,tj. kome se trebam obratiti za to?![]()
2.Komunalna je naknada prihod proračuna jedinice lokalne samouprave. Sredstva komunalne naknade namijenjena su financiranju obavljanja ovih komunalnih djelatnosti:imam par pitanja koja mi nisu bas jasna pa ako bi mi netko mogao pomoci..
metode izracuna poreza?-koje su?jel se to misli na metode izracuna porezne osnovice??ili??
razlika izmedu komunalne naknade i komunalnog doprinosa?
tko su obveznici komunalne naknade?
bilo sto o prirezu(obveznik,tko ga uvodi..)
jesu li destinirani porezi isto sto i namjenski??
jeli proracunski plan isto sto i financijski plan ??
nacela inspekcijskog nadzora?
ovrha(oblici ovrhe,nacela ovrhe)
please ako bi mi netko mogao pomoci??i na ispitu sam kod cindori(sto znate o njoj)??
Ja sam isto kod arbutine i učim po njegovim pitanjima pa šta bude...evo ja znam neke odgovore...ej ljudovi, vidim ja da nam nije lako sa ovim ispitom!
Molim sve dobre duše ovog foruma da mi pomognu naći odgovore na ova pitanja (ili bilo kakve smjernice)
1. Što je to indeksacija poreznih stopa?
2. Porezni pluralizam i porezni monizam?
3. Kumulacija poreza?
4. signalno djelovanje poreza?
5. Načelo oporezivanja prema gospodarskoj snazi?
6. Ekonomsko dvostruko oporezivanje?
To su pitanja koja pita prof. Mijatović a nisam uspjela naći odgovore!
I zanima me da li je netko uspio položit kod njega učeći samo pitanja koja najčešće pita? Nemam vremena da naučim sve pa sam odlučila naučiti samo po pitanjima s foruma i
nadati se da neće pitati ništa izvan toga!
Hvala na svakom odgovoru i savjetu!
Prirezzar bas nitko nezz nista o sonji cindori?ja sam sutra kod nje..pa please kakvu informaciju...
moze li mi netko napisati bilo sto o prirezu???bila bih jako zahvalna...
evo ja nisam bila kod nje na ispitu, al sam bila na konzultacijama i stvarno je jako simpa profa, ok je pomogla mi je oko nečega, strpljiva...zar bas nitko nezz nista o sonji cindori?ja sam sutra kod nje..pa please kakvu informaciju...
moze li mi netko napisati bilo sto o prirezu???bila bih jako zahvalna...
Proračun se tijekom godine može izmijeniti i dopuniti.ljudi,please...rebalans proračuna? zna li netko? hvala
ja bio danas kod cindori.. žena super.. pitala me nekih 9 pitanja i stvarno treba znat za prolaz.. pitanja koja kruže po forumu za cindori nisu dovoljna za prolaz.. treba znat puno više jer ženska otvara knjigu i što otvori to te pita...i kako prošao usmeni danas, neka pitanjca!!!
drugi dohodak,možeš li napisati ta pitanja koja te pitala, čisto da znamo malo učiti po njima?
Mora ju ti prvo proći predavanja, ali za izvanredne studente, jer ti je kod redovni to nešto malo drugačije. Koliko je meni poznato financiranje ti je predavanja tek u četvrtom mjesecu iduće godine. Nije ti to tako težak predmet samo ipak mu se trebaš malo posvetit i ne svaćati ga olako.SRETNO.Imam pitanjce za sve dobre duše koje su spremne odgovoriti. Upisala sam se sad na ljetnom roku kao izvanredni student, te sam gledajući ovaj forum uvidjela da financije spadaju u jedan od težih predmeta prve godine pa sam pomislila kako bi bilo najbolje prvo se pozabaviti sa tim predmetom. E sad me zanima da li se na ispite izlazi tek kada prođu predavanja za redovne i vanredne ili se to može obaviti i prije ? Mislim ja bih se htijela riješiti tog predmeta što prije.
Jel bi mogao netko tko je bio danas na usmenom napisat okvirno pitanja?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.