Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
DRUGI DOHODAK-ostvaruje se po osnovi primitaka koji se ne smatraju primitcima po osnovi nesamostalnog rada,samostalne djelatnosti,imovinskog prava,kapitala i osiguranja.Drugi dohodak ti je honorar.ajde ako neko zna ukratko nek objasni šta je to drugi dohodak i ako neko zna šta mijatović najviše pita tj šta mu je najvažnije hvala
Načela oporezivnja po Wagneru:Idem u srijedu na ispit kod prof. Mijatovića pa me zanima kolko vremenski traje njegovo ispitivanje, koliko nas odgovara u jednoj grupi i proziva li po abecedi ili ulazi kako tko hoće???
I...može li mi netko objasniti načelo oporezivanja po Wagneru?
ja sam htjela krenuti učit po pitanjima sa foruma i moram reć da je i to teško jer opet imaš puno toga.kao da imaš cijelu skriptu za naučit.svaka čast ako si to uspjela u 2 dana naučit.evo ja danas položila kod profesora Mijatovića, pita 3 pitanja, dva su dovoljna za prolaz, pa ako želiš veću ocjenu pita dalje... ja sam učila svega dva dana, samo po pitanjima s foruma, tako ako ste zadovoljni sa dvojkom navalite na pitanja...
pitanja koja je mene pitao: sustav mirovinskog osiguranja, drugi dohodak i kako se oporezuje, regresivni učinak i vrste državnih proračuna...
banke i carine se ne trebaju učiti :laughing:ja sam htjela krenuti učit po pitanjima sa foruma i moram reć da je i to teško jer opet imaš puno toga.kao da imaš cijelu skriptu za naučit.svaka čast ako si to uspjela u 2 dana naučit.
molim te daj mi samo reci dali se i trebaju učit banke i carine?hvala unaprijed i čestitam na prolazu![]()
da moguće je, ali moraš imati malo sreće i moraš dobro naučiti sva pitanja koje taj profesor pita.znači moguće je proć financiranje učeči samo iz skripte i pitanja s foruma??![]()
HFS ima 414 stranica, a iz Financijskog prava ne treba znati sve nego nekih 500-injak strana...a koja poglavlja točno treba, imaš tu na forumu pa si malo prelistaj.:wink5:Može mi netko reći koliko stranica ima ova knjiga Hrvatski fiskalni sustav?I da li iz ove druge knjige Financijsko pravo treba znat SVIH 800 str ili ima iznimaka???HVALA
evo ja znam da se kod mijatovića ne trebaju učiti banke i carine jer to nije pitao na dva roka na kojima sa ja bila :happy:vidim da pišete da se banke i carine ne trebaju učiti, ali da ne bi bilo zabune da li to znači da se CARINE I BANKE NE TREBAJU UČITI KOD SVIH PROFESORA ILI TO VRIJEDI SAMO ZA NEKE? da ne bi bilo neugodinih iznenađenja na roku u rujnu.
a čuj, kako kome je dovoljna skripta, nekom je, nekom nije. ovisi kak te potrefe pitanja, a i nekoliko dijelova ti fali u toj skripti (kak 700 strana može nadomjestit 50-ak strana). da, u njoj su te dve knjige. i da, moraš si skinuti zakone!:laughing:ona skripta o kojoj se prica,53 str. iz skriptarnice..jel ona dovoljna?mislim ono,jel u njoj sve obuhvaceno??
jel su u njoj te dvije knjige?a ona dva zakona(o porezu na dohodak i porezu na dobit) moram si posebno skinuti?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.