AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Josipa1980

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Europski upravni prostor

Danas kod prof. Manojlović, (koja je zbilja izuzetno korektna) pitala me agencije, doktrinu Meroni, Benchmarking i otvorenu metodu koordinacije. Bila je fer i korektna prema sve tri, doduše jedna kolegica je prošla druga pala....
Mislim da su pitanja na prošlom roku bila daleko teža, barem meni.
Drago mi je da sam se tog predmeta riješila, baš mi je bio tlaka!
Sretno svima!
E da i skoro zaboravih, hvala Vugri na super skripti, šta mi nije bilo jasno pročitala bi u knjizi, ali skripta je super. :)

Josipa1980

Drugog, bila sam na 1. roku sad u 2. mjesecu i tad sam pala jer su mi pitanja bila katastrofa i još sam bila bolesna pa ponavljati nisam stigla. i sad me bilo strah pismenog jer kao i što svi kažu malo je vremena, a sve se pomiješalo i ne znam dali bi prije pisala ovo ili ono, pa na kraju ne napišem ništa još i negativni bodovi koliko sam skužila kad sam gledala test,a da nema njih milim da bi pismeni bio daleko bolji.ma joj...ne znam nin sama.

Silvia

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Bez obzira na poteškoće, čestitam na prolazu ;) Ja sam probala u dva tjedna stisnuti vugrinu skriptu u glavu, ali sad sam shvatila da to tak ne ide. A jel istina da se može i sa 5 nula proći, ako imaš 8 bodova?

Josipa1980

Mislim da sam imala 11 bodova znači za 2, i neke negativne pa je na kraju sa usmenim ispalo 3. Nemam pojma iskreno kak to ide.
Ali 2 tjedna je premalo za sve te informacije (moje mišljenje) svaka čast ko uspije, ali za to treba i sreća.

sufi

O kakvim se to negativnim bodovima na pismenom radi? Kaj nije da se ocjenjuje svako pit.max 2boda. I nula naravno ak je prazno ostavljeno. Al negativni bodovi ??!!

Smile

Nema negativnih bodova. To sto ti pored nekog pitanja pise npr. -2 to znaci da imas dva boda, ali da nisi potpuno tocno odg. ili si nesto sitno fulala. Tako mi je Tijana na nauci objasnila.
Usmemi kod prof. Dzinic najbezbolniji usmeni do sad. Ugodna atmosfera, pricas svojim rijecima, nije vazno da izrecitiras sve kako u knjizi pise. Sve pohvale za nju! :)
Pitanja: Europsko vijece, otvorena metoda koordinacije, CAF, upravna simplifikacija, EK.

sufi

E hvala :) i bas ohrabruje ovo za prof Dzinic da je pocela pitati eup. Pamtim ju s drugog ispita bas tak kak velis..atmosfera odlicna i ona ne pili da moras napamet recitirati bez razumijevanja. Iako prof Lalic slusah usmeni i po meni je dobar ispitivac,iako nekad zahtjevan ak bolje napises test.

katarina.g

Mene je recimo jučer Manojlivička rušila. pitanja su mi bila komitologija sudovi pred sudom eu objasnit i koji postupak ja mogu pokrenut i zašto i odlučivanje u Vijeću Eu one postotke neke. ja sam se iskreno šokirala kakva pitanja su mi došla. Pismeni sam imala 9 bod tako da više ne znam šta je bolje dobro napisat ispit pa te pitaju teško ili dobit min bod na pismenom pa opet past jer gledaju bod pismenog! Uglavnom imam muku s tim eupom

sufi

A pa katastrofa! Bas peh..kaj reci. I razumljivo je onda da nas taj eup frustrira vise.
Nego ova odlucivanja u Vijecu EU to vrijedi ono iz knjige ili je promjena navedena mozda na predavanju? Ako netko zna da pls napise tocno.

Silvia

Katarina, baš mi je žao :( stvarno pitanja koja si ni sama ne bih htjela na usmenom, pogotovo ova odlučivanja, užas. Ne preostaje ti drugo, nego odmah navaliti na rok u 4.mjesecu :mad: iz inata!

raznolikost

Mene je recimo jučer Manojlivička rušila. pitanja su mi bila komitologija sudovi pred sudom eu objasnit i koji postupak ja mogu pokrenut i zašto i odlučivanje u Vijeću Eu one postotke neke. ja sam se iskreno šokirala kakva pitanja su mi došla. Pismeni sam imala 9 bod tako da više ne znam šta je bolje dobro napisat ispit pa te pitaju teško ili dobit min bod na pismenom pa opet past jer gledaju bod pismenog! Uglavnom imam muku s tim eupom
O, Bože! Postotke ona pita. Iživljavanje.

katarina.g

pa da baš to iživljavanje,nikad takva pitanja nebi očekivala al dobro. Mislila sam da ići ponovno u 4 mj iako mi je komisija:disgusted:

fakin

Super Moderator
a koji su to bili postoci? je li oni vezani uz tri većine? ono da prag kvalificirane većine iznosti 74 % i da broj glasova mora odražavati barem 62,5 % ukupnog stanovništva unije?

katarina.g

Da, to! Ja to nisam cula da dosad pitaju i eto kad sam takvo pitanje dobila ostala sam paf! a inače sve ostalo znam o Vijeću EU al to nisam znala i rekla je da je to osnovno za prolaz hahhahah

fakin

Super Moderator
eto jedino je na našem faksu to osnovno za prolaz...na normalnim faksevima osnovno bi bilo znati funkcije i sastav vijeća EU, ali kod nas su nebitni postoci osnove za prolaz

kristinac

i zbog toga treba reagirati studentski pravobranitelj i tražiti sastanak ljudi s katedre i predstojnika našeg studija koprića i dogovoriti normalnije rješenje, ali mi nemamo normalnog studenstkog pravobranitelja, već onu koja se brine samo za sebe i svoje interese, a ne da nikome da radi posao koji bi trebao raditi studentski pravobranitelj...pa samo tu na forumu vugra i još par studenata su zadnjih par godina pokrenuli sve sastanke dok je ova samo dolazila na to jer joj je morala, a nije joj uopće stalo ni do studenata ni do prava njihovih, a ne može ju nitko smijeniti jer nema kad, nema niti izbora niti ičega...mislim da smo mi jedini dio fakulteta s fantomskim predstavnikom studenata koji radi protiv interesa studenata u cijeloj državi...
Da, tako je, neke stvari oko našeg faksa bi trebao rješavati studentski pravobranitelj. Ono što mene smeta jest ti negativni i pozitivni bodovi, ili znaš ili ne znaš, zatim ne možemo početi polagati ispite sa slijedećih godina, dok nismo sve očistili-besmislica, traže detalje-opet suvislo, treba nas naučiti da primijenjeno znanje koristimo na poslovima za koje smo se školovali, svi bi oni trebali sa te katedre malo obići Ministarstva pa vidjeti tko radi i kako se radi-neznalice itd. Radim pa vidim i usput zgražam se. Na mjestima gdje bi mi trebali raditi, rade ljudi sa diplomama tipa Zaprešičkog veleučilište i sličnih lakih studija itd. Nikad mi nije bila jasna povezanost stručne specijalistice inžinjerke sigurnosti i zaštite na poslovima državljanstva ili azila..

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks