AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

ivankam

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
savjetovala bi svima koji planiraju ici na ovaj ispit da procitaju dva puta knjigu, uce dio po dio, skupe sva pitanja koja se ponavljaju na ispitu i baziraju svoje ucenje prema tome, jer po skriptama ima jako puno stvari koje ne pitaju

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kopiram:
1.a) arhitektura eu po ugovoru iz maastrichta i objasni razliku stupova
b) ustrojstvo EK
2.a) def.benchmarkinga i sto obuhvaca
b) postupak nakon usvajanja zakonodavnog akta
3.a) upravne vrijednosti po stupnju radikalnosti i objasni svaku
b) nacelo otvorenosti i trasparentnosti u eup-u
4.a) nabroji metode upravne simplifikacije
b) ukratko objasni upravljanje ucinkom
5.a) istocno prosirenje(navest zemlje i razlog prosirenja)
b) bitne upravne reforme u RH

prosla sam tu skriptu usporedujuci sa knjigom i malo sa dosadasnjim ispitima i osobno mislim da je i previse, ima nebitnih informacija, ali nebitno se lako izbaci :) svaka cast vugri i hvala
Nema na čemu !
Ja sam ju radila uz knjigu i znam da ima "nepotrebnih" stvari, ali radila sam ju za sebe da mi bude KNJIGA. Tako da se nju moze tokom ucenja "skriptirat" i da knjiga nije potrebna :) .
Umjesto kupovanja knjige ,imate skriptu,a mislim da je najveci gust kad se nesto u skripti moze i preskočit ,a kad ste ziher da vam u njoj sve tocno pise i nis ne fali. ;)

tina4

Nema na čemu !
Ja sam ju radila uz knjigu i znam da ima "nepotrebnih" stvari, ali radila sam ju za sebe da mi bude KNJIGA. Tako da se nju moze tokom ucenja "skriptirat" i da knjiga nije potrebna :) .
Umjesto kupovanja knjige ,imate skriptu,a mislim da je najveci gust kad se nesto u skripti moze i preskočit ,a kad ste ziher da vam u njoj sve tocno pise i nis ne fali. ;)
slazem se skroz s tobom :)
i da ne mislis da imam nest protiv opsirnosti :D zapravo mi se cini ko najbolja skripta koju sam prosla do sad (iz svih predmeta) bas iz razloga jer je sve ljepo napisano ko i u knjizi, a ne skracivano i sl. jer sam xy puta dozivila da je nest potpuno krivo zbog tog "pisanja svojim rijecima" da bude "jednostavnije".

uglavnom preporucam skriptu! a savjet je da se pogledaju prijasnja pitanja i onda malo skripta prilagodi tome.

zaky

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
današnja pitanja s usmenog koja sam zapamtila kod prof Manojlović
Komitologija, Europski ombudsman,pravo na dobru upravu,nezavisna regulacijaska tijela(što su i prednosti),CAF, Eupan, TQM (ugl. treba znati sve te modele za kvalitetu),čimbenici oblikovanja europskog upravnog prostora

Josipa1980

Ovaj predmet mi je razlikovni i davnih dana sam polagala. Užasna mi je tlaka ovaj ispit za učiti (da li zato što je prvi nakon dugo vremena ili jednostavno što je takav zaista, nemam pojma).
Što kad se zablokira ili od tih svih podjela, načela ...itd. ne može se sjetiti,jel pali nešto svojim riječima ili sve mora točno kak piše u dlaku? :cry:
Kako točno znate što izbaciti iz Vugr. skripte? Meni se čini sve važno.

mape5

Super Moderator
Što kad se zablokira ili od tih svih podjela, načela ...itd. ne može se sjetiti,jel pali nešto svojim riječima ili sve mora točno kak piše u dlaku? :cry:
ovo ću tek ići polagati 1. put. a isti princip je ko s drugim predmetima s te katedre :wtf: kad nabrajaš u pismenom trebaš nabrojati sve, možda može mala modifikacija svojim rječima...al kod mene to nikad nije upalilo

Mani10

Kažu da iz Vugrine skripte ima nešto što se može preskočiti, ja sam gledala po forumu po pitanjima i dosta toga ima što nije u pitanjima, molim Vas da li netko zna koji dio nije bitan, svaki red koji ne treba mi je olakšanje, hvala

mape5

Super Moderator
Kažu da iz Vugrine skripte ima nešto što se može preskočiti, ja sam gledala po forumu po pitanjima i dosta toga ima što nije u pitanjima, molim Vas da li netko zna koji dio nije bitan, svaki red koji ne treba mi je olakšanje, hvala
eeee... pa nejde to tako sve je bitno, to će ti reći svaki profesor :)

Vugrina skripta je koncipirana tako da je to skraćena verzija Knjige. Dakle, sažeto gradivo. To nije sistem pitanja pa odgovori.

Možda da se, bar ja tako, čitaš, rasporediš si dio po dio, provjeriš s pitanjima i to bi trebalo biti to. ja ću svoj rezultat takvog učenja vidjeti u 2. mjesecu :grin:

Antonija

ljudeki,da li netko zna kad će se dijeliti potpisi za ovaj predmet?:sneaky:
btw. ja polažem razliku za specijalištički,da li je ista literatura ili nešto skraćeno?:razz:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks