AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

pravnik5

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel mozda znate, jel vecinom daju ista pitanja ( mislim, jel se vrte u krug tih par grupa ispita ) il mijenjaju? Planiram uciti i ostalo, al se konc bas na ta pitanja.. Bila bih zahvalna kad bi mi neko rekao! Hvala

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Kao i na drugiim kolegijima, tako i na ovom, uglavnom nema "inovacija" među pitanjima. Materija je ograničena, fond pitanja je uglavnom isti, a njih 99 posto su forumaši objavili na forumu. Naravno, ne može ti nitko jamčiti da neće iskrusnuti neko pitanje koje još nikad nije bilo na ispitu, ali šanse za takvo što su doista malene.

marchi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
napisat ću neke kojih se sjećam
Koje akte donosi EV i jesu li pravno obvezujući?
Odluke suda i međunarodni sporazumi
Demografski deficit
Neko načelo (ne znam koje)
kriteriji za pristupanje
razlika europskog i sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju
regulatorni menadžment
kakve moraju biti javne službe od općeg gospodarskog interesa

eto, neka me netko ispravi odnosno nadopuni, sretno svima

suki

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pitanja s današnjeg pismenog:
1 a)koje akte donosi EV i da li su pravno obvezujući
b)vrste europskih mreža

2 a)sudska praksa i međunarodni ugovori
b)kod dem.deficita -dem.kontrola i participacija

3 a)upr.reforme
b)metode preuzimanja upr.rješenja

4 a)javni interes službi od općeg ekonomskog interesa
b)regulacijski menadžment i faktori

5 a)pretpristupni kriteriji
b)sporazum o stabilizaciji i pridruživnju i razlika s europskim sporazumima

fakin

Super Moderator
naravno da nisam, ali eto to su nam napisali ovdje kolege koje su bile na ispitu. iako vidimo da ih je dvoje napisalo pitanja i oboje se jako razlikuju. zaista mi nije jasno kako ne znate točno prepisati pitanja s pismenih

Marija92

jel mi može netko reći o čemu se ovdje radi i gdje se to nalazi u knjizi jer ja ne mogu naći: metode preuzimanja upr.rješenja
Dvije su metode, prva je metoda ATRAKTIVNOSTI pojedinog rješenja, tako sto se odredeni model ili rješenje vidi kao superioran zbog svoje funkcionalnosti, korisnosti ili legitimnosti. Druga je metoda NAMETANJA jer model preferiraju oni koji imaju najveću moć i nameću ga drugima

fakin

Super Moderator
ajme što oni traže, u knjizi od 300 stranica, odgovor od jedne rečnenice koji je unutar teksta i uopće nije pretjerano bitan...

LinaZG

Miška, ta pitanja ti se nalaze u jednoj od onih ful skracenih skripti u skriptarnici. Ako ne uspijes naci javi , pa cu ti skenirati i poslati jer ih nemam vise na kompu.

mape5

Super Moderator
Dvije su metode, prva je metoda ATRAKTIVNOSTI pojedinog rješenja, tako sto se odredeni model ili rješenje vidi kao superioran zbog svoje funkcionalnosti, korisnosti ili legitimnosti. Druga je metoda NAMETANJA jer model preferiraju oni koji imaju najveću moć i nameću ga drugima
u kojem je to poglavlju?

pitanja s današnjeg pismenog:
1 a)koje akte donosi EV i da li su pravno obvezujući
b)vrste europskih mreža

2 a)sudska praksa i međunarodni ugovori
b)kod dem.deficita -dem.kontrola i participacija

3 a)upr.reforme
b)metode preuzimanja upr.rješenja

4 a)javni interes službi od općeg ekonomskog interesa
b)regulacijski menadžment i faktori

5 a)pretpristupni kriteriji
b)sporazum o stabilizaciji i pridruživnju i razlika s europskim sporazumima
da malo preuredim
1b) navedite kakve mogu biti europske upravne mreže u funkcionalnom smislu
2a) objasni sudsku praksu u međ.sporazume kao izvore prava
2b) navedi probleme demokratske kontrole iparticipacije
3a)što su upravne reforme i kakve mogu biti
3b)navedi 2 metode preuzimanja novih upravnih rješenja

5b)što je SSP u odnosu na ostale europske sporazume

ELICA

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
sa zakašnjenjem hvala..i meni se nakon što sam poslala upit upalila lampica...da je to nakon što istekne vrijeme za odjavu ispita..

ivana29

love
Rekla bih da su to: orijentacija na korisnike, pracenje provedbe regulacije, stvaranje sustava nadzora zakonitosti...i te gluposti na str 188/189 knjige. Ja to nisam napisala jer tko se normalan moze sjetiti takvih nebitnih sitnica. Napisala sam na sta se odnosi i to je to. Smatram da su namjerno takva nebitna pitanja kao i ona za upravne mreze po funkc kriteriju stavili da bi sto manje ljudi proslo, a oni ubrali na kraju god jos vise novaca. Ipak je ovo Hrvatska I pravni fakultet gdje ti stave rezultate u 20h da dodjes dr dan u 8h pa da ni na poslu ne mozes javit, a moras 24h unaprijed. Valjda ce se i ovo ponasanje vise promijeniti.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks