AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Isadora

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Drage kolegice i kolege, počet ću s izrekom da "Ništa nije nemoguće i neizvedivo", kao i sa svakim predmetom koje sam položila do sad... Uz uvjet da se uhvatite u koštac s literaturom, uz puno volje, truda i vremena! S time da moram napomenuti, da se divim ljudima koji studiraju uz rad, jer iz vlastitog iskustva znam da im je duplo teže! Tvrdnje poput može se za 10 dana uz ovu ili onu skriptu su mi neutemeljene... Dva tjedna da, uz tonu sreće, a skripta mi je uglavnom služila samo kao pomoćno sredstvo... Da se vratim EUP-u, koji je detaljan, opsežan... Učila sam poglavlje po poglavlje, raščlanila svaku instituciju, napisala, naučila sve o njima, a one su mi bile temelj, za sva ostala poglavlja...Sve se protezalo kroz nekih mjesec i po dana s obzirom da radim, no sve je to individualno! Pismeni okej, da se proći, samo se koncentrirati, napisati što se traži, ne ići u detalje... Usmeni je bio detaljan s obzirom na visok broj bodova, što je i logično.. Prof Lalić je odmah upozorila da me neće pitati osnove, uglavnom su to bili okviri iz knjige, poput Sigmini upravni standardi, upr. stand. sudovanja, itd... Treba dosta znanja da se sve to sabere i poveže... One s malim brojem bodova pita osnove... Žena je fer, korektna i što je najvažnije pristupa kao čovjek, a ne kao profesor!!! Trojka je u indeksu, idem dalje, a vama svima želim sreću i sve naj!!!

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Mislim da se stigne, prati pitanja i deri po par sati ako ne sljakas. Svakom sjeda drugacije taj eup u glavu. Pohvale Isadori na izvjescu oko eupa. Meni je ok profka isto al brate ipak ga malo zabrije za pitanjem u detalje po tablicama i okvirima ko da pita za 10 pa ljudima podijeli trojke..da me se ne shvati krivo,postujem ja trojku ko ocjenu jedino mislim da na ovoj cijeloj katedri ljudi koji fakat nauce znaju biti zakinuti pa tih trojki ima fiiiijuuu!

ethela

Hej ljudj ima li tko sakupljena sva pitanja sa usmenih?jooj meni se ovo cini bas nepamtljivo pokusala bih uciti po onoj kracoj skripti pa eventualno nekaj prosiriti vugrinom,pa eto ako mi tko more reci ima li dijelova iz vugrine skripge koja se ne pitaju??

ethela

Nema. Uzmi knjigu + Vugrina skripta.
Ma krasno!! Ocekivala sam bar malo laksu stvar od drzavne al cini se da je ovo zeznutije :/ mnogi govore kako prolaze po onoj manjoj skriptici pa ne znam tko je tu lud :)

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Nije ovo teže od državne. Državna je light nauka o upravi. :) Ovo je barem interesantno. Besmisleno možda, jer EU će se najvjerojatnije raspasti za 10 godina, nakon drugi izbora za EU pralament, ali interesantno.

ana22

1. a) Ko se sve moze obratit Ombudsmanu i koje su njegove ovlasti
b) Tko imenuje Europskog nadzornika za zastitu podataka i sta radi
2.a) Hijerarhijsko upravljanje
b) S koja tri pitanja se bavi europeizacija
3.a) Upravna konvergencija i vrste
b) Kako sigma provjerava dal je drzava kandidatkinja spremna za ulazak (oni kriteriji sigmini)
4.a) Koje regulatorne reforme su provodile zemlje OECD-a (nes tak formulirano, ne znam tocno)
b) Sto je cjelovito upravljanje kvalitetom i aspekti
5.a) Koje institucionalne odredbe sadrzi Ugovor o pristupanju RH (isto ne znam tocno kak je bilo formulirano)
b) Koje programe pomoci je koristila RH prije stupanja u Uniju, a koje nakon.

evo ja sam kopirala nečiji post s fb-a..

i meni se ovaj predmet čini najdosadniji na 2. godini :(

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
I tako ja malo prolistah po gradivu da vidim koliko se tu moralo pisati prema ovim pitanjima..ne znam da li su mozda povecali minutazu pismenog ili sam luda kaj se nadam? No svaka cast onima koji su stigli napisati sve, jer prema pitanjima imalo se kaj pisati. Stara prica ok i od nje smo svi pomalo umorni, ali ipak ..pa kaj bi prof. da slozi takva pitanja??? Sretno na rezultatima ljudi, od srca ;)

jadra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
znači organizacija upravne katedre je za suzu pustit... ko bude na slj roku pripremao OUP il neki drugi predmet, a da ima na dan pisanja EUP-a usmeni il slično nek se pripremi da će pismeni iz EUP-a počet oko 11 - pol 12, a ne 10 kak bi trebalo bit
cek, a ULJP? dal ide prije pa EUP ili istovremeno, odnosno moze li se uopce iskombinirat ta 2 ispita cisto ono da ne ucim neke sulude kombinacije ispita i znam sto mogu iskombinirati...
hvala!

ana22

cek, a ULJP? dal ide prije pa EUP ili istovremeno, odnosno moze li se uopce iskombinirat ta 2 ispita cisto ono da ne ucim neke sulude kombinacije ispita i znam sto mogu iskombinirati...
hvala!

eup i uljp se pišu u isto vrijeme,nemoguće je izać na oba na istom roku, koliko ja znam :(

miška

tako je.piše se u isto vrijeme i racunajte da oočne u 10.istina da znaju kasniti i dok nas porasmjeste i to.ali nemojte ni slučajno pokušati doći u 11 kak je gore spomenuto.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks