AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

miška

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ekipa, koliko vam je dugo cca trebalo da spremite ovaj ispit? jel komplicirano i puno podjela ko uljp (meni je bar bio :) )?

Ina18

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ekipa, koliko vam je dugo cca trebalo da spremite ovaj ispit? jel komplicirano i puno podjela ko uljp (meni je bar bio :) )?
Neki su govorili da je dosta tjedan dana, dok drugi da je potrebno mj dana , ugl ima puno podjela tako da meni nije bilo dosta tj.dana

ELVIRAZV

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ina,

nije dovoljno tjedan dana. Možda kad kreneš učiti, može se činiti onak, "probavljivo", ali meni je to bio tek prvi dio...što sam učila dalje, imala sam totalni "cušpajz" u glavi! No, sutra idem na pismeni..pa kaj Bogek da!!! Nadam se da pitanja neće biti previše teška..eto..pozdrav,
Elvira

Ina18

Ina,

nije dovoljno tjedan dana. Možda kad kreneš učiti, može se činiti onak, "probavljivo", ali meni je to bio tek prvi dio...što sam učila dalje, imala sam totalni "cušpajz" u glavi! No, sutra idem na pismeni..pa kaj Bogek da!!! Nadam se da pitanja neće biti previše teška..eto..pozdrav,
Elvira
Kazem neki su rekli da je dosta tjedan dana, sto se u mom slucaju nikako nije potvrdilo. za ovakve predmete sa puno podjela treba dulje vrijeme, a pogotovo zbog manjka vremena na ispitu , stvarno moras znati dobro kako bi stigao odg na pitanja.

jelka21

Ja samo znam da ucim ovaj ispit I nista neznam
same here..ovaj eup je ubojstvo :/

pitanja s današnjeg roka:
1.a)koje akte donosi eu vijece i jesu li oni pravno obvezujuci ili ne?
b)sastav i ustrojstvo vijeca eu
2.a)postupak koji slijedi nakon donosenja u zakonodavnom postupku, tak nes
b)navedi nacela prava eu
3.a)upravne reforme prema vrijednostima u upravi
b)otvorenost i transparentnost
4.a)nedostaci nezavisnih regulacijskih tijela
b)sto je eupan i kako je organiziran
5.a)kako su utvrdjeni kriteriji za pristupanje europi
b)sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju i po cemo se razlikuje od europskih sporazuma

jelka21

usmeni kod lalic novak prosao ok, iz nase grupe od troje svi prosli, pitanja: bolja regluacija, sigma, istocno prosirenje, javne konzultacije, redovni zakonodavni postupak, akti institucija unije, faze oblikovanja javnih politika nabrojati i objasniti... eto, tolko se sjecam..strpljiva i korektna, daje vremena da se prisjetis, ali trazi i odredeno znanje i neke osnovne stvari se moraju znati,posebno bitni ti akti, postupci donosenja i sl...sretno svima

ethela

Danas je kod prof.Lalić bilo stvarno ok,bila je ali stvarno strpljiva i pomagala je unatoč svim tim glasinama kako je ovakva onakva,eto stvarno je bila susretljiva,dala je vremena za razmisliti i kao što rekoh pomagala je,žena je stvarno stvarno više nego korektna ;) pitanja su bila:definicija eup-a,niminalni standardi za javne konzultacije,čimbenici oblikovanja eup-a,postupsi kod suda eu,politika SAD-a,,ugovor o pristupanju EU,pravo na dobru upravu,eto :) sretno svima :)

ana22

pošto sam imala visok broj bodova na pismenom (16), pitala me netipična pitanja koja baš i nisam znala: preporuke komisije za bolju koordinaciju, strukture u RH prilikom pristupanja... to nisam znala pa nije bila baš zadovoljna i rekla mi je da me pita za 5 a na kraju će mi 2 morat dati.. na kraju me ipak pitala par normalnih pitanja i dobila sam 3. ta ostala "normalna pitanja": znanstvena analiza, izvori prava EU i razlika između primarnih i izvedenih, i još nešto.
sve u svemu, ako dobro napišete pismeni, idite još malo u širinu s gradivom za usmeni da si još i ne spustite ocjenu :)
sretno svima!

ELVIRAZV

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ma nije nije, samo treba malo više možda (barem meni) "jahati" po tome i to je sve! Da se naučiti, ali treba fakat vremena! Iz svake moguće rečenice mislim da su u stanju izvući pitanje! strpljen spašen:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks