znaći samo nabrojat, super

a kod Agencija jel treba znat sve u detalje koje su, i sve one podjele na regulatorne agencije i ostale
da, samo nabrojati, ali obavezno nauči SVE reforme nabrojati, ili barem većinu. koliko sam čula, jedino se možda sjeti dati podpitanje za oblikovanje sustava regionalnog razvoja - one dvije podjele na statističke regije, suradnja sa eurostatom. ali to mislim da su rijetke situacije, možda ako pita za višu ocjenu.
a za agencije ti nisam baš sigurna, ja sam dobila 4 iz ispita, tako da sam naučila u principu sve... sjećam se da mi je bilo zeznuto naučiti baš te agencije i mreže... probaj naučiti vrste i barem OTPRILIKE nabrojati koliko je kojih i za što su. definiciju svakako, a načela ćeš lako zapamtiti jer se tih 5 osnovnih načela ponavlja kroz cijelo gradivo... ali ako me sjećanje ne vara, agencije nisu bile jedno od najčešće postavljanih pitanja, druga tijela su ti bitnija...
u svakom slučaju, sretno! meni je eup bio najveća muka, ali može se!
dali je dosta skripta za prolaz?
mislim da je vugrina nadopunjena skripta sasvim dovoljna za prolaz...
koja su najbitnija tijela? i sta je najbitnije kod njih?
da, sva su tijela bitna, često pitaju savjetodavna, kontrolna i financijska. naravno, uz onih 5 osnovnih tijela koje trebaš detaljno naučiti. kod suda jako često pitaju postupke, a kod komisije komitologiju i postupke komitologije. tako da to nemoj izostaviti. jedino se agencije i mreže ne pojavljuju često na ispitima.
a najbitnije kod svakoga od tijela ti je: sastav i ustrojstvo, broj članova i kako se biraju, funkcije (ovlasti) i ovlasti predsjednika ili pomoćnih tijela, ako ih ima (npr. bitni su predsjednik komisije i coreper).