e i da, ima ko pitanjca od Muse na hrpi?
imam ja + prolistajte par stranica prije
evo:
MUSA
ženska je super. Pita dva osnovna pitanja i bok. I ja se pridružujem svim pohvalama za profesoricu Musu, jako brza na usmenome. bila je dobre volje i stvarno nije teško pitala,čak mi je dala 12 bodova iz pismenog. Jako ugodan usmeni. postavi pitanje i pušta da pričaš opširno o tome. ako staneš onda krene s potpitanjima. ugodna atmosfera,par pitanja. ona ti je super ispitivac, fakat rijetko ko padne. Uglavnom kako napišeš pismeni, ti se odražava na usmenom. Musa je bila ok..kasnila je prvo sat vremena, imala je neki sastanak, a kad si odgovarao nije te ni slušala previše što si govorio, prekidala..htijela je što prije riješiti sve nas.. Po tri pitanja svakoj, dosta brzo to ide, pomaže. Uredu je profesorica. Pitala je po ostvarenim bodovima na pismenom. Išla je od najviše ostvarenih bodova pa prema niže. odlična, stvarno je super na usmenom, Musa je stvarno super. I za ovaj predmet ne treba više od par dana. Musa je ok, ne gnjavi uopće, pusti te da pričaš, kad zapneš potpitanjem pomogne.
dosta je pošteno tjedan dana učit, AK prođete pismeni sve još jednom pročitajte i sigurno odlično prolazite usmeni, Na ovom roku je pitala ono što nisi napisao dobro u testu, postavi po 2-3 pitanja i to je to. Znači obavezno pitanje iz ispita + još neko standardno pitanje, stalno je okretala ispite. Da uglavnom drži ispit u ruci i kao da prema njemu pita.
mene je pitala prvi stup EU i Eur.parlament. Mene je pitala Eur parlament i stupove u I.stupu, i pala je trojka. Nisma ni imala puno bodova na pismenom. Ja sam dopunjavala osobno Obivaninu skriptu, uglavnom iz prezentacija prof.Muse. eur.ombundsmana,agencije eu i objasnit svaku i europske sudove.kolegicu je pitala eur.parlament,funkcije i objasnit nadzor nad ur.komisijom.uglavnom,prošle smo e,da,kolegicu je još pitala primarno i sekundarno zakonodavstvo. europski parlament, funkcije europskog parlamenta da nabrojim i da ih objasnim te izvore prava eu. europski sud, agencije i pravo na dobru upravu. agencije, univerzalne službe i načela za javne službenike. javne službe, e.ombudsman i CAF. Europski sud i demokratski deficit, a curu do mene agencije i pristupanje EU – faze. Kriteriji iz Kopenhagena, Europske agencije, Europski parlament, Kvaliteta u javnoj upravi, Čimbenici koji oblikuju EUP, Europski ombudsman. Pitala me ulogu EK u stvaranju EUP-a, Kopenhaški i Madridski kriteriji - objasniti, faze pregovora za pristup EU, čimbenici stvaranja EUP-a, TQM, CAF.
EP, Europsku vladavinu - načela, da pojasni čimbenike stvaranja EUP-a, kako Europski sud utječe na stvaranje EUP-a i neka nabroji neka načela koja su iz tog proizašla. faze prikljucenju eu..europski ombudsman..pravni izvori eu..i javne sluzbe, agencijama, koja su načela eupa i europsku komisiju, omc, eup i ovlasti vijeca europe, europski parlament, demokratski deficit, Komisija, Vijeće, Parlament, Eu vijeće, Ombudsman, javne službe, komitologija, kodeksi ponašanja, EUP-što je, kodeks dobrog upravnog ponašanja, izvori prava, razlika uredbe i direktive, uloga SAD, kriteriji za službenike, komisija, pravni izvori, načela europske vladavine, sprečava institucionalizaciju EUP-a, razliku između Uredbe i Direktive, tužbe, SIgma-prema službenicima i zemlji, univerzalne službe,osnivačke ugovore, šta je eup, čimbenici oblikovanja eup-a,i koji faktori koji otežavaju stvaranje eup-a, pravo EU, bilo šta o EK,bilo šta o EP,Što je EUP i na kojim načelima počiva,Službe od općeg interesa i javne službe u EU,
regulatorne agencije - što su, i vrste (ona 3 stupa), zatim pravne akte iz I stupa (podpitanje razl. između uredbi i direktive)
1. Koje javne službe razlikuje Bijela knjiga?
2. Kakve su to komercijalne, a kakve nekomercijalne javne službe?
3. Primjeri komercijalnih i nekomercijalnih?
4. Kvaliteta javnih službi?
5. Vrste agencija?
6. Što je uopće agencija?
7. Kakve su to izvršne agencije?
8. Koji su akti u prvom stupnju?
9. Zašto je nastala EU?
10.Europska komisija?
11.Izvori prava EU?
12.Europski sud?
MUSA
pitala me europski parlament, funkcije europskog parlamenta da nabrojim i da ih objasnim te izvore prava eu, europski sud, agencije i pravo na dobru upravu, eur. ombundsmana, agencije eu i objasnit svaku i europske sudove, eur. parlament, funkcije i objasnit nadzor nad eur. komisijom, primarno i sekundarno zakonodavstvo, Eur. parlament i stupove u I. stupu, javne službe, e. ombudsman i CAF, agencije, univerzalne službe i načela za javne službenike, Europski sud i demokratski deficit, a curu do mene agencije i pristupanje EU - faze. agencije, faze pristupanja EU, Europski sud.jako ugodan ispitivac, jako brza na usmenome, predobar usmeni, ok atmosfera, ne cjepidlaci, 2 do 3 pitanja, cca 5 min...sve pohvale za prof. Musu, postavi pitanje i pušta da pričaš opširno o tome. ako staneš onda krene s potpitanjima. Uglavnom kako napišeš pismeni, ti se odražava na usmenom. Musa je bila ok.