AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Rezultati sa pismenog dijela ispita EUP - 16.02.2010.
EUROPSKI UPRAVNI PROSTOR I NACIONALNA UPRAVA (od 16.02.2010.)

četvrtak. 18.02.2010. u 14.00 sati / Ćirilometodska 4, soba 43

1. Babić Andrea

2. Bakula Slavica

3. Čulina Marina

4. Jerković Ana

5. Juraja Iva

6. Grđan Suzana

u 15.30 sati / Ćirilometodska 4, soba 43

1. Krznar Mirjana

2. Mateša Danijela

3. Mukić Andrea

4. Plantić Davor

5. Poslon Katarina

6. Zubak Anja

Komisijski ispit - u 15,30 sati / Ćirilometodska 4, soba 43

1. Bivol Anica

2. Huđek Goran

3. Jakovac Maja

Sretno svima na usmenom dijelu ispita - i napišite pitanja sa usmenog dijela ispita

Jadranka15

predavanja (slajdovi) pod brojem 1,2,4,5,9. su samo oni kod kojih se vršila izmjena, a koriste se slajdovi sa prijašnjih predavanja (slajdovi 3,6,7, 8, 10,11,. i 12.)tj. predavanja 2006/2007 i 2007/2008, 2008/2009. , naročito treba pripaziti na drugu cjelinu ispita EUP a to su radovi naših predavača sa Katedre upravna znanost i još bilo bi dobro se koristiti sa internet stranicom Enter Europa, jer svaki dan je neka novina iz tog predmeta, ja to govorim iz vlastitog iskustva u svezi polaganja tog ispita.

Kako je bilo danas na usmenom iz EUP?

Sonia

Hvala Jadranka. Jel imaš možda te stare slajdove da mi pošalješ na mail? :moli:

sgrdan

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja danas nisam izašla, jer nisam bila sto posto sigurna pa nisam htjela riskirat. Al ću drigi put napisat pitanja.

dalhe

predavanja (slajdovi) pod brojem 1,2,4,5,9. su samo oni kod kojih se vršila izmjena, a koriste se slajdovi sa prijašnjih predavanja (slajdovi 3,6,7, 8, 10,11,. i 12.)tj. predavanja 2006/2007 i 2007/2008, 2008/2009. , naročito treba pripaziti na drugu cjelinu ispita EUP a to su radovi naših predavača sa Katedre upravna znanost i još bilo bi dobro se koristiti sa internet stranicom Enter Europa, jer svaki dan je neka novina iz tog predmeta, ja to govorim iz vlastitog iskustva u svezi polaganja tog ispita.

Kako je bilo danas na usmenom iz EUP?[/QUOTE

Molila bih informaciju gdje da pronađem slajdove iz prijašnjih predavanja tj. br. 3,6,7,8,10,11 i 12, jer ih na stranicama pravnog nema?

Zelena

da li je lakše položit eup ili državnu?
za sad mi i jedno i drugo izgleda prilično dosadno...znači i teže za učit

Jadranka15

S obzirom da su predmeti državna uprava i europski upravni prostor u stvari jedna cjelina, sa dva predmeta, da bi položio EUP traže da položiš državnu upravu, jer dosta gradiva iz državne ponavlja se u EUP, a dosta gradiva iz državne ima u ULJP, znači praktički bilo bi dobro kada bi položili državnu, pa EUP pa ULJP, ali ne sa velikim razmacima u učenju, a isto tako bilo bi dobro kada položiš državnu i EUP da ideš polagati Opće upravno pravo, jer dosta Zakona Ti je iz državne uprave, a Vi razmisli, toliko

chuchi

ljudovi, evo jedan savjet, pa ako ga netko želi poslušati...
naime, kako sam ja položila ovaj ispit, koji je , ruku na srce zbog zbrčkane literature teško za naučiti...
učila sam ISKLJUČIVO po slajdovima, a priručnik za državne službenike mi je služio samo za one stvari koje mi nisu '' sjele''... ispit nije težak, ali zahtjeva razumijevanje. također, prof. Lalić održava konzultacije iz EUP-a i stvarno je ženska zakon. hoćeš usmeno da te ispita, ili hoćeš pismeno... ili ako oboje ako ti je želja. lijepo dođeš, pišeš /odgovaraš, ona ti lijepo objasni ono gdje vidiš da štekaš i to je to... evo za slučaj da netko nije znao da postoji i ova mogućnost, nadam se da će info poslužiti. moram napomenuti da to što ste na konzultacijama zadovoljili na usmenom ili pismenom dijelu (ovisi o tome što ste izabrali ) NE ZNAČI DA STE OSLOBOĐENI PISMENOG ILI USMENOG! :) da ne bi bilo zabune

Mate

drage kolege,
molim VAS za veliku pomoc. Naime nakon dugo vremena zbog posla vračam se faxu (polazem razliku po bologna). Molim Vas ako mi netko može napisati sto je potrebno za taj ispit(europski upravni prostor i nacionalna uprava) , skripte...i gdje to mogu naci.PUNO VAM HVALA
POZDRAV
:)
P.S. vidim da u skriptarnici imaju 4 skripte...su sve 4 potrebne ili sto...pomagajte plizzzzz :)

Tinchy1808

Jel bi mi mogo netko reci di mogu nabaviti literaturu pod brojem 2(Musa)i 5(Koprić) od onih svih mogućih navedenih literatura? skinula sam predavanja sa interneta, pa jel su to svi slajdovi koji nama trebaju? Molim vas jel mi može netko odgovorit tako me sve ovo zbunjuje

Prčiguz

S obzirom da su predmeti državna uprava i europski upravni prostor u stvari jedna cjelina, sa dva predmeta, da bi položio EUP traže da položiš državnu upravu, jer dosta gradiva iz državne ponavlja se u EUP, a dosta gradiva iz državne ima u ULJP, znači praktički bilo bi dobro kada bi položili državnu, pa EUP pa ULJP, ali ne sa velikim razmacima u učenju, a isto tako bilo bi dobro kada položiš državnu i EUP da ideš polagati Opće upravno pravo, jer dosta Zakona Ti je iz državne uprave, a Vi razmisli, toliko
Da, ali nije nužno prije polozit drzavnu pa onda tek eup, ja sam polozio eup bez ikakvih problema a da drzavnu nisam prije polozio

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Da, ali nije nužno prije polozit drzavnu pa onda tek eup, ja sam polozio eup bez ikakvih problema a da drzavnu nisam prije ni pogledao a kamoli polozio[/QUOTE

thx kolega na ovoj inf.jer čula sam od nekih studenata da je i sama prof. Musa rekla da se treba polagati redoslijedom državna uprava, eup, jer kao može se ovak kak si to ti zglihao, ali mogu pitati na usmenom neke stvari iz družavne uprave i kaj onda?
A ti si to polagao ove akademske godine ili? I kakvo je bilo tvoje predznanje vezano uz državnu upravu? Thx na odgovorima i naravno čestitke, ovo je ipak hvalevrijedna informacija.

Prčiguz

Da, ali nije nužno prije polozit drzavnu pa onda tek eup, ja sam polozio eup bez ikakvih problema a da drzavnu nisam prije ni pogledao a kamoli polozio[/QUOTE

thx kolega na ovoj inf.jer čula sam od nekih studenata da je i sama prof. Musa rekla da se treba polagati redoslijedom državna uprava, eup, jer kao može se ovak kak si to ti zglihao, ali mogu pitati na usmenom neke stvari iz družavne uprave i kaj onda?
A ti si to polagao ove akademske godine ili? I kakvo je bilo tvoje predznanje vezano uz državnu upravu? Thx na odgovorima i naravno čestitke, ovo je ipak hvalevrijedna informacija.
pa nije odredeno da se odg jedan predmet prije a jedan kasnije, stoga polazes prije sto te volja

blabla

prof. Musa je samo PREPORUČILA da bi nama bilo lakše da 1.položimo državnu u.pa eup...dakle, samo preporuka, a ne i zahtjev:wink5:

Prčiguz

prof. Musa je samo PREPORUČILA da bi nama bilo lakše da 1.položimo državnu u.pa eup...dakle, samo preporuka, a ne i zahtjev:wink5:
upravo tako, jer je lakse polozit eup ako znas neke stvari iz drzavne, naime preklapa se dio gradiva

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks