AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Izdavač knjige je Institut za javnu upravu se nalazi u ĆM 4 a- za izdavača je prof.dr.sc.Ivan Koprić, pa bi trebalo pitati predavače te katedre koji predaju EUP kada predviđaju da će knjiga izać.

krika23

danas sam bila u knjizari i NARAVNO NEMA KNJIGE NITI SE ZNA KADA CE DOC??? pa kak oni to misle??? tjedan dana prije ispita pustit u prodaju -_-
znači za ispitu saad u prvom mj se još uvijek uči po prezentacijama. u 2 mj izlazi knjiga i od drugog mjeseca se za ispit treba po knjizi učiti. ali što mislite koliko se to može razlikovati - prezentacije i knjiga ... pa EU se ne mijenja :wink5:

Jadranka15

Rečeno je na predavanjima da će knjiga biti puna prezentacija ali će sve biti u jednom tako da će se znati što sve treba za taj ispit

Giulietta

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
istina :D nemogu oni stavit nesto drugo u knjigu a da nije na prezentacijama :) a nista ucit cu po prezentacija i kada dode knjiga nadopunit s njom i nadam se prolazu 14.2 :D

krika23

Pozdrav, može pomoć pokušavam odogovoriti na pitanja što su se ponavljala do sad na ispitima pa u jednom pita kakva je struktura (u pitanju piše arhitektura) EU?
:unsure:

nedzla

Pozdrav, može pomoć pokušavam odogovoriti na pitanja što su se ponavljala do sad na ispitima pa u jednom pita kakva je struktura (u pitanju piše arhitektura) EU?
:unsure:
danas EU ima trojaku strukturu na tri stupa. Takva je struktura ishod dogovora drzava clanica postignutog na medjuvladinim konferencijama koje su zavrsile usvajanjem ugovora iz Mastrihta '92., kojim je uspostavljana EU.
prvi stup danasnje EU cine 2. europske zajednice: EZ i EZ za atomsku energiju; treca zajednica za ugljen i celik prestala je postojati sredinom 2002,godine.
drugi stup cini zajednicka vanjska i sigurnosna politika.
treci stup: suradnja drzava u unutarnjim poslovima te pravosudna suradnja u pitanjima kaznenog prava.

nadam se da je to, ako je pogresno neka me neko ispravi :)

Andreja

danas EU ima trojaku strukturu na tri stupa. Takva je struktura ishod dogovora drzava clanica postignutog na medjuvladinim konferencijama koje su zavrsile usvajanjem ugovora iz Mastrihta '92., kojim je uspostavljana EU.
prvi stup danasnje EU cine 2. europske zajednice: EZ i EZ za atomsku energiju; treca zajednica za ugljen i celik prestala je postojati sredinom 2002,godine.
drugi stup cini zajednicka vanjska i sigurnosna politika.
treci stup: suradnja drzava u unutarnjim poslovima te pravosudna suradnja u pitanjima kaznenog prava.

nadam se da je to, ako je pogresno neka me neko ispravi :)
zapravo danas postoje samo dva stupa, znači od donošenja Lisabonskog ugovora prvi stup čine Europska zajednica + Policijska i sudska suradnja u kaznenim stvarima, a drugi Zajednička vanjska i sigurnosna politika. sve ti to piše u prezentaciji broj 5 :)
http://www.pravo.unizg.hr/UZ/drustveno_veleuciliste/dokumenti

Jadranka15

Molim kolege Stručnog studija javne uprave koji izlaze na pismeni dio ispita iz EUP dana
24. siječnja 2012. u 13,00 sati da svakako napišu pitanja koja će biti na pismenom dijelu ispita. Hvala

tea_90

ljudi, jel izašla ta nova knjiga? planiram na rok u 2 mjesecu al ne mogu nigdje pronaći tu knjigu, ajd ak znate prosvijetlite me! =)

Andreja

ljudi, jel izašla ta nova knjiga? planiram na rok u 2 mjesecu al ne mogu nigdje pronaći tu knjigu, ajd ak znate prosvijetlite me! =)
Obavještavaju se studenti da se udžbenik I. Koprić, A. Musa, G. Lalić Novak (2012) Europski upravni prostor, Zagreb: Institut za javnu upravu, može kupiti od utorka, 24. siječnja 2012., u Knjižari Pravnog fakulteta u zgradi na Trgu maršala Tita 3 (dvorišni ulaz lijevo).
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij?@=5zw5#news_20176 :wink5:

lola

Obavještavaju se studenti da se udžbenik I. Koprić, A. Musa, G. Lalić Novak (2012) Europski upravni prostor, Zagreb: Institut za javnu upravu, može kupiti od utorka, 24. siječnja 2012., u Knjižari Pravnog fakulteta u zgradi na Trgu maršala Tita 3 (dvorišni ulaz lijevo).

arnela

Hvala ti puno na obavijesti,jel znaš možda koja je cijena knjige?
hvala

ninapoz

Udžbenik I. Koprić, A. Musa, G. Lalić Novak (2012) Europski upravni prostor, Zagreb: Institut za javnu upravu, - cijena 130,00 kn

Robi A.

Šta mislite sad da kad je izašla knjiga da su u njoj toplu vodu izmislili u odnosu na one PowerPoint prezentacije? :)

U knjizi je, mogu pretpostaviti samo, EUP obrađen na znanstveniji pristup, nadan se i kritički, za razliku od PP prezentacija di su samo nabrani podaci sa www.europa.eu

peppo

Evo pitanja s današnjeg pismenog kolko se sjećam...
Europski Parlament - formiranje i sastav
Funkcije Europskog Vijeća
Kako Europski sud utječe na EUP
Nabrojati i objasniti akte institucija EU
EUPAN i područja koja pokriva
Javne politike - definicija i faze kreiranja politike
Načela dodjeljenih ovlasti
Faze pregovora
SIGMA - kako procjenjuje spremnost zemalja kandidata za članstvo
Neke metode u I. stupu (neznam kak je točno glasilo pitanje)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks