AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

mriq26

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ok,čisto onako pitanje koji je predmet lakše naučiti ovaj ili ljudske potencijale(inaće taj ispit mi je tako dosadan i nemam baš volje).Hvala.

comrad

ok,čisto onako pitanje koji je predmet lakše naučiti ovaj ili ljudske potencijale(inaće taj ispit mi je tako dosadan i nemam baš volje).Hvala.
pa, ovaj sam dao iz prve nakon cca. 2 tjedna ucenja iz skripti (iz skriptarnice)...a sad ucim ULJP takodjer isto toliko. vidjet cu dali ce biti dovoljno, ali nekako mi se cini da je EUP laksi. odnosno laksi za citat mi je bio

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Nastavak sadržaja knjige EUP - slijedi
IV.-dio.UTJECAJ EUROPSKE UNIJE NA TRENDOVE RAZVOJA JAVNE UPRAVE I JAVNIH POLITIKA U NACIONALNIM DRŽAVAMA - ODABRANA PITANJA od str.175 do 241
1. Europska regulacija službi od općeg interesa i njihova regulacija putem nezavisnih regulacijskih agencija
1. Neka konkretna pitanja položaja i funkcioniranja nezavisnih regulacijskih tijela u
Hrvatskoj
2. Bolja regulacija
2.1. Koncept bolje regulacije u Europskoj uniji
2.1.1. Javne konzultacije
2.1.2. Procjena učinaka regulacije
2.1.3. Upravna simplifikacija
3. Poboljšanje kvalitete u javnoj upravi – europske perspektive
3.1. Europski model za upravljanje kvalitetom
Common Assessment Framework
3.2. Nagrade za kvalitetu
3.3. Upravljanje učinkom
4. Lokalna samouprava
4.1. Utjecaj Europske unije na lokalnu samoupravu
4.2. Utjecaj europskog zakonodavstva na lokalne jedinice
(1) Načelo lokalne samouprave, supsidijarnost i proporcionalnost
(2) Jačanje institucionalnih mehanizama zaštite načela supsidijarnosti
(3) Priznavanje ključne uloge lokalnih vlasti u pružanju javnih usluga
4.3. Vijeće Europe i lokalna samouprava
5. Primjeri europskih politika
5.1. Politika azila
5.2. Politika informacijskog društva i e-uprava
5.3. Politika za mlade

V.dio.POLITIKA PROŠIRENJA, HRVATSKA I ČLANSTVO U UNIJI od str.247 do 279

1. Politika proširenja Europske unije
1.1. Prethodna proširenja
1.2. Buduća proširenja Europske unije
1.3. Proces pristupanja – od podnošenja zahtjeva do punog članstva
2. Hrvatska i Europska unija – put prema članstvu
2.1. Kronologija razvoja odnosa Hrvatske i Europske unije
2.2. Strukture za koordinaciju pristupnog procesa
2.3. Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji
2.4. Programi pomoći Europske unije
3. Hrvatska i EUP – upravne prilagodbe i reforme u kontekstu europeizacije

Ostali sadržaj knjige EUP
Literatura od str. 279 do 286

Prilozi od str.287 do 289

Prilog 2. Popis dokumenata Sigme
Dokumenat 1 do 47. od str.290 do 292

Prilog 3. Strategija za inovaciju i dobro upravljanje na lokalnoj razini
- 12 načela dobrog upravljanja od str. 293 do 295
Prilog 4. Poglavlja pregovora o pristupanju str.296
Prilog 5. Broj glasova u Vijeću Europske unije od 1. siječnja 2007. i broj stanovnika str.297
Prilog 6. Sastav Parlamenta prema Lisabonskom ugovoru str.298
Bilješke o autorima..----str.299

mriq26

Znaći knjiga se treba kupiti,koliko sam vidjela sam nekih 300 strana,bez zakona,ajme ovi upravni predmeti.

vanny

molila bih neku dobru dusicu ako mi moze sutra prijavit ispit,naime iz njemackog,nisam u mogucnosti doc u zg nikako, MOLIM LIJEPO *_* :))

mriq26

Može pomoć,najnovija skripta koju sam našla u skriptarnici totalno mi izgleda neshvatljivo,sami datumi i natuknice.ima li koja druga skripta jer se literatura promjenila.Hvala

tapravnica

A to sam tak sad primjetila da su promijenili!!! A sad nisam prijavila za taj rok već za za onaj koji je trebao biti sutra... Misliš li da li će one prethodne prijave 20. - 24. 1. uvažiti?

matutan

eeej!!! jel netko zna dal trebamo polozit drzavnu upravu pa tek onda eup?? jer je prof. Musa na predavanjima rekla da ne izlazimo na eup ak nismo polozili drzavnu upravu... i dali je netko polozio eup,a da nije polozio drzavnu??? unaprijed hvala!!

tapravnica

Ma ne... Možeš i prije izaći na eup, svejedno je... prof. Musa je vjerojatno samo savjetovala da bi nam bilo lakše i jednostavnije učenje EUP-a, ako prethodno položimo (naučimo) Državnu upravu...

Jadranka15

Državna uprava je u produžetak na EUP, ali možeš polagati kako Ti je zgodno, nije neka obaveza da prvo položiš državnu pa onda eup, možeš i obratno ako ti je zgoda

Otam

Znaci vise ona skripta nije dovoljna? :(

dali odgovori na ova pitanja sa zadnjeg ispita imaju u skripti?

mayalay

Kupila sam knjigu i počela učiti po njoj ali imam svoj stari problem- sve mi se čini bitno , a kad vidim ove skripte dosta je skračeno ...
Zanima me ako naučim ovu skriptu od 30 str. dal je to sve što obuhvača ispit ... ili će sada promjeniti i pitanja na ispitu zbog knjige ...
Nadam se da redovni studenti znaju nešto više o tome, jer meni je ovo razlika, nikad nisam slušala ovaj predmet i prvi puta dolazim u doticaj s njim ...
hvala

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kupila sam knjigu i počela učiti po njoj ali imam svoj stari problem- sve mi se čini bitno , a kad vidim ove skripte dosta je skračeno ...
Zanima me ako naučim ovu skriptu od 30 str. dal je to sve što obuhvača ispit ... ili će sada promjeniti i pitanja na ispitu zbog knjige ...
Nadam se da redovni studenti znaju nešto više o tome, jer meni je ovo razlika, nikad nisam slušala ovaj predmet i prvi puta dolazim u doticaj s njim ...
Uči po pitanjima, neće se ziher mijenjati. Ta knjiga prošireni su ti oni slajdovi koje smo svi pljuvali da su kao natuknice. Dakle prati gradivo po pitanjima. A ovaj ispit ne čini se težak, ali je lutrija..ako ti ulete općenitija pitanja može se glatko riješiti bez puno muke.Dobro nauči institucije jer one su na svakom roku, bar jedno pitanje..na usmenom su ziher, ma tko te ispitivao, prof. Lalić recimo sama je navela na predavanjima izvanrednima da ona pita ziher jedno pitanje iz institucija svakoga. A ostalo, prati pitanja i deri po knjizi jer sada su unutra (navodno) i članci koji su se morali posebno učiti.Imaš dosta vremena do kraja mjeseca ako učiš samo eup, na ovaj način. Sretno na roku!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks