AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europski upravni prostor i nacionalna uprava

sabinaaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hvala ti:)

e pa šta nije 5 bilo formiranje, da je osnovana na prijedlog komisije i osnovačkim ug, i da mora imat pravnu osobnost i da je sjedište određeno aktom o osnivanju??? nadam se da nije krivo

ana89

Institucionalna dimenzija demokratskog deficita i rješenja
na to pitanje, gjde mogu naci u knjizi?
hvala

Tihana I.

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Institucionalna dimenzija demokratskog deficita i rješenja
na to pitanje, gjde mogu naci u knjizi?
hvala
kolegice dva posta niže vam stoji odgovor na to pitanje:))jedino ako pitate zbog drugih razloga,ups;-)

Paola

jel mi može netko odgovoriti na ova pitanja? hitno je..;)
1.interesne skupine koje djeluju u EU-objasni?
2.europski standardi u službama zakonodavstva?
3.europska vladavina-zašto nastaje(razlozi) i koji su joj ciljevi?
4.razlika između službi od općeg interesa i službi od ekonomskog interesa?
5.s kojim se problemima države i danas susreću???

Magi

pozz
jel zna netko, molim vas, jesu li objavljeni rezultati?
hvala
Nažalost inače ne objavljuju rezultate prije 19.00 sati. Prošli rok su rezultate stavili na web tek iza ponoći. :crying2:

fox111

Usmeni ispit iz predmeta Europski upravni prostor održat će se u petak, 5. veljače 2010. u 14.00 sati u Gundulićevoj 10, soba 3a

1. Krznar Mirjana
2. Šestić Magdalena
3. Zuber Andreja

Komisijski ispit:
1. Jakovac Maja
2. Ložnjak Nikolina
3. Puklin Mirjana
4. Radosavljević Tatjana

ana89

kolegice dva posta niže vam stoji odgovor na to pitanje:))jedino ako pitate zbog drugih razloga,ups;-)
vidjela sam odgovor i hvala na odgovoru, ali me zanimalo jer to ima gdje u knjizi ako mogu pogledati :unsure:

sabinaaa

ej imam pitanje:dali vraćaju prijavnice na komisiji? prijatelj mi je bio i rekao da su njemu vratili...o čemu ovisi? ;)

Domagoj83

ej imam pitanje:dali vraćaju prijavnice na komisiji? prijatelj mi je bio i rekao da su njemu vratili...o čemu ovisi? ;)
Kad idete prvi puta na komisiju onda vam vraćaju prijavnicu, ako padnete 5 put na komisiji dobijete žig zabrane polaganja tog ispita.

Magi

danas na usmenom pale tri s komisije i još jedna. Pitanja sva vezana uz Lisabonski ugovor. Ljudi učite Lisabonski ugovor. Obavezno ga morate navesti u osnivačkim ugovorima i izmjenama. Zemlje pristupnice EU su Hrvatska, Turska i MAKEDONIJA.
BEZ NAUČENOG LISABONSKOG UGOVORA I ZADNJEG ČLANKA PROF. KOPRIĆA O REGULATORNIM AGENCIJAMA NITKO NEĆE PROĆI. IDUĆI PISMENI I USMENI ĆE SE VRTITI UGLAVNOM OKO PITANJA VEZANA UZ TE CJELINE.

Sretno svima na roku 16.2.2010. ;)

anita pi

danas na usmenom pale tri s komisije i još jedna. Pitanja sva vezana uz Lisabonski ugovor. Ljudi učite Lisabonski ugovor. Obavezno ga morate navesti u osnivačkim ugovorima i izmjenama. Zemlje pristupnice EU su Hrvatska, Turska i MAKEDONIJA.
BEZ NAUČENOG LISABONSKOG UGOVORA I ZADNJEG ČLANKA PROF. KOPRIĆA O REGULATORNIM AGENCIJAMA NITKO NEĆE PROĆI. IDUĆI PISMENI I USMENI ĆE SE VRTITI UGLAVNOM OKO PITANJA VEZANA UZ TE CJELINE.

Sretno svima na roku 16.2.2010. ;)
Možeš li reći gdje naci taj Koprićev članak?
Stvarno su sretni oni koji su dali ovaj ispit do sad-vidim da je prolaznost jako mala, literatura je koma rastrkana i promjenjiva (mada je materija zanimljiva)- a rekli su mi da je ovo jedan od laksih!!!

Leptiric_20

gdje mogu naći ovu dodatnu literatu što su naveli:

5. Koprić, Ivan (2009) Kritična važnost kapaciteta javne uprave za pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji: Jesu li važnije političke zapreke ili upravne mogućnosti ? U: Hrvatski javni sektor, Zbornik referata III. konferencije Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika, Opatija 2. I 3. travnja 2009.

Ovu brošuru sam našla na stranicama Delegacije EU u RH, pa možda bude kome od pomoći...

http://www.delhrv.ec.europa.eu/files/file/brosure/Va%C5%A1%20vodi%C4%8D%20kroz%20lisabonski%20ugovor.pdf
meni na taj link kad kliknem kaže nema dokumenta

ana89

bi li itko mogao objasniti sto treba sve znati iz Lisabonskog ugovora i izmjenama? ja sam skinula to, i meni ima samo 3 strane, meni se to cini jako malo.
hvala :/

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks